Reklama:

termolezja (56)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-07-2016, 10:27:28

a czy ktoś z was się zastanowił, że oprócz nerwów bólowych korzeniem idą też nerwy ruchowe, a ich dalsze niszczenie będzie powodowało niedowłady?
gość
07-09-2016, 13:00:49

Termolezja to jedna z metod leczenia przewlekłego bólu kręgosłupa. Do zabiegu wykorzystuje się igłę, która jest wkłuwana pod kontrolą wielopłaszczyznowego aparatu RTG (tzw. ramię C), w okolicę stawów międzykostnych lub odnogi przyśrodkowej rdzeniowej gałęzi grzbietowej. Zabieg polega na zniszczeniu struktur nerwowych przez zastosowanie prądu o wysokiej częstotliwości wytworzonego w tkankach wokół końca elektrody (igły) wprowadzonej do tkanki nerwowej. Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym i trwa zazwyczaj od 30 minut do 1 godziny.
Pozdrawiamy, AdvanceMed - Śląskie Centrum Medycyny Inwazyjnej
gość
20-01-2017, 10:00:46

Ja śmiało mogę powiedzieć, że mi w tym roku termolezja uratowała życie..!! Ból kręgosłupa był tak intensywny, że myślałam, że oszaleję. Z polecenia szwagierki poszłam do centrum leczenia bólu „Carolina”. Zrobili mi rezonans. Później już tylko termolezja. Wcześniej żadne środki farmakologiczne nie działały, więc dziękuję medycynie za jej kolejne odkrycia, bo nie wiem czy jeszcze długo bym wytrzymała……
gość
15-04-2017, 18:06:57

Jestem tydzień po termolezji nerwów z kręgosłupa lędżwiowego robione miałem 8.10.17r. Nie będę pisał gdzie robiłem termolezję bo to nieistotne. Powiem tylko, że sam zabieg to pikuś do powikłań które właśnie obserwuję u siebie. najgorsze jest to, że nikt mnie nawet nie uprzedził jakie będą powikłania.
Ciągle kręci mi się w głowie, zatyka mi uszy różne szumy w uszach, mam nudności i ciągle wysokie ciśnienie z wysokim pulsem 140/95 puls bywa nawet 103.
Mam już tego dość.
gość
15-04-2017, 18:09:27

Przepraszam wyżej pomyliłem datę...
Jestem tydzień po termolezji nerwów z kręgosłupa lędżwiowego robione miałem 8.4.17r. Nie będę pisał gdzie robiłem termolezję bo to nieistotne. Powiem tylko, że sam zabieg to pikuś do powikłań które właśnie obserwuję u siebie. najgorsze jest to, że nikt mnie nawet nie uprzedził jakie będą powikłania.
Ciągle kręci mi się w głowie, zatyka mi uszy różne szumy w uszach, mam nudności i ciągle wysokie ciśnienie z wysokim pulsem 140/95 puls bywa nawet 103.
Mam już tego dość.
gość
07-10-2017, 18:09:43

Witam,właśnie jestem w szpitalu na neurologi gdzie miano mi pomoc mam torbiel tarlowa i ból utrudniajacy źycie.A tu patrzą na mnie jak na wariata
gość
12-02-2018, 17:05:52

Witam w 2010 przeprowadzono u mnie dwie operacje kręgosłupa stabilizację odcinka lędźwiowego metoda alif .Od 8 lat dokucza mi ból który jest nie do zniesienia czy po operacji tez mogę się kwalifikować do zabiegu termolezji
gość
06-06-2018, 13:01:49

Czy ktos moze wie , gdzie wykonuja z nfz termolezje . Cietpie na migrene juz 15 lat , nic mi nie pomaga . Mieszkam w Katowicach . Prosze o wiadomosc .
gość
06-06-2018, 13:30:12

Prosze o polecenie mi dobrego neurochirurga w okolicy Katowic .
gość
30-09-2021, 17:01:49

Witam jestem po 2 zabiegach pierwszy w tamtym roku koszmarnie bolący ale pomogło żyć bez bólu przez około 7 miesięcy dziś miałem kolejny zabieg który niestety nie powiódł się ponieważ lekarz nie trafił w odpowiedni nerw i w skutek czego mam porażony nerw w lewej nodze mrowienie os czubków palców po lędźwie i ogromny ścisk mięśni całej nogi ...lekarz nie czuje się winny a ja chodzić nie mogę nie wspominając że bol i ogromny ucisk w krzyżu jest nie do wytrzymania ...zastanówcie się dobrze czy tego chcecie ..pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: