Reklama:

termolezja (55)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
11-07-2007, 20:06:00

Szukam osoby która poddała się zabiegowi termolezji ! Proszę o przekazanie swojej opinii.
gość
12-06-2008, 15:55:00

witam,
ja również szukam opinii na temat termolezji.
czy ktoś wie coś wiecej na ten temat, albo zna kogoś, kto poddał się temu zabiegowi?
pozdrawiam Magda
gość
13-06-2008, 12:44:00

a co to za zabieg?
gość
13-06-2008, 16:14:00

witam,
to metoda zwalczania bólu
"Istotą zabiegu jest uszkodzenie struktur nerwowych poprzez kontrolowane działanie temperatury, którą uzyskuje się dzięki rozchodzącym się w tkankach falom radiowym o określonej długości, które są generowane przez generatory fal wysokiej częstotliwości.
Zabieg polega na wkłuciu igły (elektrody), pod kontrolą RTG, w okolicę nerwu, który ma być poddany termolezji..."(Wikipedia)
pozdrawiam
magda
gość
16-06-2008, 10:25:00

o Kurde - musi naprawdę boleć skoro się decydujecie na taki zabieg. Ja tam bym się bała, że nie ten nerw zrobią co trzeba - a potem to już skótki chyba mogą być nieodwracalne
gość
16-06-2008, 13:44:00

oj boli boli od ponad 10 lat...
gość
18-09-2008, 21:15:00

a co konkretnie boi...pytam bowiem tez mam problemy z kregosłupem( koło 10 lat) i równiez chciałbym poddac sie temu zabiegowi
gość
02-10-2008, 15:16:00

tak na prawde nie wiadomo...-lekarze nie maja pojecia-mam małą skolioze ale ona nie wywołałaby tak uporczywego bólu.....prawdopodobnie tkanki miekkie otaczajace kregosłup( wiezadła,sciegna,torebki stawowe) na wysokosci 1 i 2 kregu piersiowego straciły elastycznosc i przy napinaniu miesni ( przyjmowanie długotrwałych pozycji, stres, długotrwały wysiłek) powoduje ten kosszmarny ból
Początkująca
15-10-2008, 18:10:00

witajcie, co do zabiegu termolezji, to moja mama (52 lata) miała go w maju tego roku a to ze wzgledu na to ze zachorowała na neuralgie nerwu trójdzielnego, to straszna choroba- jak widze jak mama cierpi z bólu to aż mnie ściska w sercu ze nie moge jej pomóc, zabieg pomógł na 6 miesiecy ale wydaje mi sie ze trzeba go bedzie teraz powtórzyc bo z tym bólem sie nie da życ [addsig]
Ivona
Początkująca
15-10-2008, 18:11:00

witajcie, co do zabiegu termolezji, to moja mama (52 lata) miała go w maju tego roku a to ze wzgledu na to ze zachorowała na neuralgie nerwu trójdzielnego, to straszna choroba- jak widze jak mama cierpi z bólu to aż mnie ściska w sercu ze nie moge jej pomóc, zabieg pomógł na 6 miesiecy ale wydaje mi sie ze trzeba go bedzie teraz powtórzyc bo z tym bólem sie nie da życ [addsig]
Ivona

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: