Reklama:

termolezja (56)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
14-12-2008, 10:26:00

Byłam u dwóch ortopedów. Leki zniszczyły mi żoładek. Ostatnio byłam u neurochirurga. Dał mi trzy zastrzyki: Diprofen, Diklak i Dexalen (nie wiem czy dobrze napisałam nazwy, bo ze słyszenia...). Podobno za 3 tygodnie ma mi pomóc. Minęło już kilka dni, a zmiany na lepsze nie czuję. Raczej jest gorzej, bo ból jest już ciągłu i nie odpuszcza ani wdzień, ani w nocy (jakbym miała wbite w ramię szpile).
Stan z "dużym" bólem ciągnie się już od lipca, więc zaczyna brakować mi cierpliwości. Bark mam już zablokowany;-(
4 lata temu miałam podobną sytuację z drugą ręką. Leczenie trwało rok. Leczenie wyglądało jak teraz, ale pomogła blokada. Tym razem nie pomogła...;-(
Termolezja jest moim pomysłem. Tak jak i wizyta u kręgarza, ale do tej pory nie miałam odwagi. To jest kręgosłup szyjny...;-( Szukam metody, która pozwoli mi normalnie funkcjonować...
gość
14-12-2008, 16:22:00

Witaj Annam.
Termolezja to zabieg objawowy. Czy nie wchodzi w grę leczenie przyczynowe mające na celu likwidcję lub zmniejsze ucisku na korzenie nerwowe. Dwa z tych leków , które otrzymałaś Diprophos i Dexaven to sterydy z czego pierwszy długo działający ok. 4 tygodnie.
Jeśli MRI nie wskazuje na konieczność operacji to odradzam Ci poddawnaie się jakimkolwiek manipulacjom u kręgarza . W Warszawie są bardzo dobrzy specjaliści rehabilitacji pracujący z odcinkiem szyjnym. Mogę Ci polecić mgr. G.Balika
www.plw.pl
Jeśli leczenie przyczynowe nie przynosi poprawy to skorzystaj z przyszpitalnej poradni p. bólowej.
Polecam przy szpitalu na Czerniakowskiej . Jeśli potrzebujesz wiecej informacji podaj kontakt na priv.
Początkująca
14-12-2008, 17:15:00

Każda informacja, która pozwoli mi poddać się wreszcie właściwemu leczeniu, będzie dla mnie bardzo cenna.
Mój adres e-mail: annam26@op.pl
Pozdrawiam
Anna
gość
14-12-2008, 18:35:00

Aniu , napisąłam na priv.
Początkująca
14-12-2008, 19:07:00

Bardzo dziękuję
gość
08-02-2009, 20:23:00

Witam . Mam trzydzieści trzy lata i mam problem z nerwem trójdzielnym od kilkunastu lat więc niech nikt błędnie nie myśli że to choroba osób staryszych. Słyszałem na temat termolezji wiele opinii i większość była negatywna. Niestety w Polsce nie ma naprawde dobrych specjalistów neurologów.W Stanach podobno usunięcie problemu z nerwem trójdzielnym to już zwykły zabieg skuteczny na zawsze ale niestety przeciętnego polaka na to nie stać bo jest to koszt około 100 000 zł.
gość
10-02-2009, 18:51:00

Witam!
Jestem 2 tygodnie po zabiegu termolezji, ból jest o wiele mniejszy mam zwyrodnienia stawów biodrowych i kręgosłupa po operacjach w dzieciństwie obecnie nikt mi nie pomógł lub nie chciał mi pomóc pozostawiono mnie z bóle z którym nie mogłam już normalnie żyć chodzę o kulach, mam 40 lat od 2 nie wychodzę z domu i dopiero sama na własną rękę znalazłam termolezję , która mi pomogła bo pomimo tak krótkiego czasu po zabiegu to poruszam się bez kul narazie po domu ale to już jest coś .Nie słyszałam nic na temat jakichkolwiek komplikacji po tym zabiegu po za tym przeprowadzała mi go pani dr.Pernak de Gast w warszawie a jest to osoba bardzo kompetentna i specjalistka w tej dziedzinie, i z tego co już wiem NFZ nie refunduje tego zabiegu jest to koszt około 3000 tyś. złotych, zabieg można powtarzać .
Początkujący
03-03-2009, 08:02:00

witam mam 33 lata i od pol roku pogarsza mi sie pamiec wzrok i słuch pomocy
palikot
gość
12-04-2009, 20:03:00

15-10-2008 o 21:35, Ivona_21 :
witajcie, co do zabiegu termolezji, to moja mama (52 lata) miała go w maju tego roku a to ze wzgledu na to ze zachorowała na neuralgie nerwu trójdzielnego, to straszna choroba- jak widze jak mama cierpi z bólu to aż mnie ściska w sercu ze nie moge jej pomóc, zabieg pomógł na 6 miesiecy ale wydaje mi sie ze trzeba go bedzie teraz powtórzyc bo z tym bólem sie nie da życ
Początkująca
13-04-2009, 20:24:00

Moje pytanko dotyczy neurostymulatorow. Czy komus z Panstwa kto kolwiek napomnial o wszczepieniu neurostymulatora do mozgu w zwiazku z neuralgia nerwu trojdzielnego? poszukuje wszelkich informacji na ten temat, sposobod jak uzyskac dofinansowanie w Polsce i czy ktos juz moze taki neurostymulator ma wszczepiony i przez kogo. dziekuje
Mozna takze kontaktowac sie ze mna przez emaila: aneta.kosidlo@wp.pl
anetak82

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: