Reklama:

termolezja (55)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
14-12-2008, 10:26:00

Byłam u dwóch ortopedów. Leki zniszczyły mi żoładek. Ostatnio byłam u neurochirurga. Dał mi trzy zastrzyki: Diprofen, Diklak i Dexalen (nie wiem czy dobrze napisałam nazwy, bo ze słyszenia...). Podobno za 3 tygodnie ma mi pomóc. Minęło już kilka dni, a zmiany na lepsze nie czuję. Raczej jest gorzej, bo ból jest już ciągłu i nie odpuszcza ani wdzień, ani w nocy (jakbym miała wbite w ramię szpile).
Stan z "dużym" bólem ciągnie się już od lipca, więc zaczyna brakować mi cierpliwości. Bark mam już zablokowany;-(
4 lata temu miałam podobną sytuację z drugą ręką. Leczenie trwało rok. Leczenie wyglądało jak teraz, ale pomogła blokada. Tym razem nie pomogła...;-(
Termolezja jest moim pomysłem. Tak jak i wizyta u kręgarza, ale do tej pory nie miałam odwagi. To jest kręgosłup szyjny...;-( Szukam metody, która pozwoli mi normalnie funkcjonować...
gość
14-12-2008, 16:22:00

Witaj Annam.
Termolezja to zabieg objawowy. Czy nie wchodzi w grę leczenie przyczynowe mające na celu likwidcję lub zmniejsze ucisku na korzenie nerwowe. Dwa z tych leków , które otrzymałaś Diprophos i Dexaven to sterydy z czego pierwszy długo działający ok. 4 tygodnie.
Jeśli MRI nie wskazuje na konieczność operacji to odradzam Ci poddawnaie się jakimkolwiek manipulacjom u kręgarza . W Warszawie są bardzo dobrzy specjaliści rehabilitacji pracujący z odcinkiem szyjnym. Mogę Ci polecić mgr. G.Balika
www.plw.pl
Jeśli leczenie przyczynowe nie przynosi poprawy to skorzystaj z przyszpitalnej poradni p. bólowej.
Polecam przy szpitalu na Czerniakowskiej . Jeśli potrzebujesz wiecej informacji podaj kontakt na priv.
Początkująca
14-12-2008, 17:15:00

Każda informacja, która pozwoli mi poddać się wreszcie właściwemu leczeniu, będzie dla mnie bardzo cenna.
Mój adres e-mail: annam26@op.pl
Pozdrawiam
Anna
gość
14-12-2008, 18:35:00

Aniu , napisąłam na priv.
Początkująca
14-12-2008, 19:07:00

Bardzo dziękuję
gość
08-02-2009, 20:23:00

Witam . Mam trzydzieści trzy lata i mam problem z nerwem trójdzielnym od kilkunastu lat więc niech nikt błędnie nie myśli że to choroba osób staryszych. Słyszałem na temat termolezji wiele opinii i większość była negatywna. Niestety w Polsce nie ma naprawde dobrych specjalistów neurologów.W Stanach podobno usunięcie problemu z nerwem trójdzielnym to już zwykły zabieg skuteczny na zawsze ale niestety przeciętnego polaka na to nie stać bo jest to koszt około 100 000 zł.
gość
10-02-2009, 18:51:00

Witam!
Jestem 2 tygodnie po zabiegu termolezji, ból jest o wiele mniejszy mam zwyrodnienia stawów biodrowych i kręgosłupa po operacjach w dzieciństwie obecnie nikt mi nie pomógł lub nie chciał mi pomóc pozostawiono mnie z bóle z którym nie mogłam już normalnie żyć chodzę o kulach, mam 40 lat od 2 nie wychodzę z domu i dopiero sama na własną rękę znalazłam termolezję , która mi pomogła bo pomimo tak krótkiego czasu po zabiegu to poruszam się bez kul narazie po domu ale to już jest coś .Nie słyszałam nic na temat jakichkolwiek komplikacji po tym zabiegu po za tym przeprowadzała mi go pani dr.Pernak de Gast w warszawie a jest to osoba bardzo kompetentna i specjalistka w tej dziedzinie, i z tego co już wiem NFZ nie refunduje tego zabiegu jest to koszt około 3000 tyś. złotych, zabieg można powtarzać .
Początkujący
03-03-2009, 08:02:00

witam mam 33 lata i od pol roku pogarsza mi sie pamiec wzrok i słuch pomocy
palikot
gość
12-04-2009, 20:03:00

15-10-2008 o 21:35, Ivona_21 :
witajcie, co do zabiegu termolezji, to moja mama (52 lata) miała go w maju tego roku a to ze wzgledu na to ze zachorowała na neuralgie nerwu trójdzielnego, to straszna choroba- jak widze jak mama cierpi z bólu to aż mnie ściska w sercu ze nie moge jej pomóc, zabieg pomógł na 6 miesiecy ale wydaje mi sie ze trzeba go bedzie teraz powtórzyc bo z tym bólem sie nie da życ
Początkująca
13-04-2009, 20:24:00

Moje pytanko dotyczy neurostymulatorow. Czy komus z Panstwa kto kolwiek napomnial o wszczepieniu neurostymulatora do mozgu w zwiazku z neuralgia nerwu trojdzielnego? poszukuje wszelkich informacji na ten temat, sposobod jak uzyskac dofinansowanie w Polsce i czy ktos juz moze taki neurostymulator ma wszczepiony i przez kogo. dziekuje
Mozna takze kontaktowac sie ze mna przez emaila: aneta.kosidlo@wp.pl
anetak82

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: