Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-07-2007, 19:19:00

06-05-2007 o 13:02, gość :
to nie sa psychotropy glupoty opowiadaja !!
chodze do prywatnego lekarza pytalam czy to psychotropy odpowiedzial - NIE!!!
psychotropy przepisuje psychiatra!
Aneta

TO SĄ PSYCHOTROPY. SAMA GŁUPOTY OPOWIADASZ. joł
Początkujący
04-07-2007, 09:50:00

Zachowujecie się jak szczeniaki,które nie rozróżniają co można a czego nie. Nie ważne czy są to psychotropy czy nie.Musicie zrozumieć że są to leki przy których alkohol sieje spustoszenie w organizmie i cały czas powtarzam że lampka wina,koniaku czy 1 piwo nikomu nie zaszkodzi natomiast chlanie po 1012 piw wcześniej czy póżniej może się żle skończyć.Dlatego nie starajcie się przekonać innych do tego że zażywanie leków [jakie by nie były ] i alkohol nie kolidują ze sobą[addsig]
łysy
gość
05-07-2007, 20:23:00

tegretol 600 na dzien 750 na noc
napady co tydzień [w czasie snu], zapolona imprezowiczka, myślisz, że to od picia chyba zart choruje od 9 roku 11 lat czy piłam czy nie jest to samo od 2 lat POMOCY POTRZEBNY MI DOBRY EPILEPTOLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo dłużej tak nie wytrzymam ledwo zdalam sesję i jestem wrakiem wypad pod namiot z przyjaciółmi i picie do nieprzytomności marzenie
Początkujący
06-07-2007, 09:41:00

Ni pomoże ci najlepszy epileptolog jeżeli będziesz chlała i imprezowała do rana. Nasze organizmy potrzebują troszkę więcej wypoczynku aniżeli zdrowi ludzie.Sam też lubię poimprezować,ale bez picia.Piszesz że chorujesz od 9 roku,ja od 7 a mam w tej chwili 43 i w międzyczasie zdążyłem przejść poważną operację głowy i gwarantuję ci że abstynencja nie szkodzi lecz pomaga naszej chorobie.Mówisz że ledwo zaliczyłaś sesję ,ja też od jakiegoś czasu niestety zauważam u siebie brak koncentracji,ale każdy neurolog powie ci że przy tych lekach to normalne i dlatego powinno się zażywać osłonowo magnez i B6.Co do wyjazdu to się zgodzę ,ale zamiast PICIA DO NIEPRZYTOMNOŚCI ,może powinnaś odwiedzić psychologa.Ja też za kilka dni wyjeżdżam z rodziną i znajomymi na wczasy i gwarantuję ci że świetnie można spędzić czas nie pijąc nawet w towarzystwie pijących.Życzę zdrówka i udanych wakacji. i nie daj się ponieś złudnym myślom że alkohol nie wpływa żle na twój organizm.[addsig]
łysy
gość
06-07-2007, 13:00:00

Przerażacie mnie swoimi rozmowami o piciu czy nie piciu Ja od niedawna biorę tegretol i jestem przerażona. Miałam pękniętego tętniaka i teraz wpychają mi te prochy. Lekarze dawali mi tylko 30% na przeżycie. Rzuciłam palenie i picie, bo stwierdziłam, że nic nie jest ważniejsze od ŻYCIA. Po operacji miałam jakiś dziwny atak prawej strony ciała, bez utraty przytomności. Mój neurochirurg stwierdził, że to zmęczenie po operacji, natomiast neurolog wmawia mi, że mam padaczkę, a ja wciąż nie wiem co mam o tym myśleć. Może znacie jakiś dobrych lekarzy z warszawy, którzy mogli by mi pomóc, z którymi mogłabym się skontaktować.
gość
28-07-2007, 10:24:00

Psychotropy przepisuje psychiatra. I mnie właśnie psychiatra przepisał Tegretol. Tegretol jest stosowany w leczeniu zaburzeń psychicznych, głównie jako stabilizator nastroju. Zatem są to psychotropy. Ja biorę 300mg dziennie, działa, ale w moim wypadku akurat szło mu to bardzo powolnie. Kwartał minął, zanim była jakaś różnica. Poza tym wywołał dosyć znaczące skutki uboczne. Czy Tegretol jest silny, nie wiem. Szukam tylko informacji jaka jest dawka śmiertelna. Psychiatra mnie tylko ostrzegł, że i tak skończy się rzyganiem, ale mnie to rzyganie jakoś trudno przychodzi. Już kilkakrotnie przedawkowałam znacznie Paracetamol, i co? I nic... Właściwie może ta dawka śmiertelna pomogłaby ustalić czy Tegretol to bardzo silny lek. Jednak nie sądzę, żeby był jakiś nie wiadomo jak potężny. Boże, co za bezsens...
gość
28-07-2007, 10:25:00

A w ogóle to przy dwóch kieliszkach wódki nic się u mnie nie działo.
gość
03-08-2007, 15:19:00

hey!! Ja choruje już od 5 lat i przyjmuje Tegretol rano 300 wieczorem 400. Mam wiele wątpliwości co do moich ataków a z moim neurologiem nie można normalnie pogadać. Otóż w klinice neurologicznej powiedzieli mi że sami nie wiedzą czy to jest typowa padaczka. Mam ataki bez utraty przytomności z drganiem lewej ręki.
Chciałabym się spytać czy w moim przypadku można stosować diete ketogenną jeśli od 5 lat stosuje tylko Tegretol?

Pati
Początkująca
03-08-2007, 18:11:00

Witam, moi drodzy,przy tegretolu alkohol jest całkowicie wykluczony. Zróbcie proszę badania krwi na poziom elektrolitów.Zwłaszcza sodu,o ile wiem tegretol "wypłukuje" z organizmu sód.Może warto podyskutować z prowadzącym neurologiem na temat przejścia na neurontin? O ile się nie mylę jest to lek nowszej generacji. Powodzenia
cogito
gość
12-08-2007, 21:00:00

witm,
właśnie jestem po wizycie w szpitalu gdzie leży mój narzeczony, który również bierze tegretol. znalazł sie tam z powodu kilku kieliszków wódki wypitych na weselu. nie pijcie kiedy bierzecie tem lek, błagam!!!!!!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: