Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2007, 18:29:00

witam Aga!
Masz racje ja tez biore leki na epi i pije piwo i inne tunki i jest okey bo potrzeba wiecej wiary w siebie a nie wciaz sie wmawiac jak owa "małgorzata z Wroclawia " przesadzasz troche dziewczyno z tym idzie zyc pije pale zyje moj kumpel ma to samo bierze leki pije pali zyje...a Ty z siebie robisz nie wadomo jakbys byla kims za przeproszeniem "trendowatym" wiecej wiarry w siebie kobieto!
Pozdrawam..
Ania
gość
01-05-2007, 18:18:00

Ja tegretol zażywalem od kiedy pamietam-może 5 klasa szkoły podstawowej az do 2 roku studiow. Nigdy nie miałem żadnych problemow w związku z tym, że pilem alkohol.
gość
05-05-2007, 07:27:00

To są silne psychotropy? No właśnie chciałabym się dowiedzieć jak one wypadają na tle innych. Biorę na razie 300 mg na dobę. Rano 100 mg, wieczorem 200 mg.
gość
06-05-2007, 11:02:00

to nie sa psychotropy glupoty opowiadaja !!
chodze do prywatnego lekarza pytalam czy to psychotropy odpowiedzial - NIE!!!
psychotropy przepisuje psychiatra!
Aneta
Początkujący
06-05-2007, 15:20:00

z tym że ci nic nie jest to tak jak z jazdą po pijanemu: udaje się póty póki policja cię nie zatrzyma.ja sam choć mam winogrona i robię wino to tylko po to ażeby poczęstować innych,a sam piję mineralną.[addsig]
łysy
gość
16-05-2007, 09:18:00

Mam pytanie. Mój mąż bierze Tegretol od kilku lat, na napady (chyba) padaczkowe- zapisany przez neurologa. Nie są to jednak typowe napady. W momencie robi się blady, zanika mu świadomość, zaczyna dużo mówić lub mlaskać. Czuje przy tym dziwne uczucie od żołądka. Trwa to kilka minut (różnie). Potem nagle to odchodzi i robi się senny. Nic później nie pamięta poza tym uczuciem w żołądku. Powtarza się to średnio co kilka miesięcy. Czy ktoś z Was ma takie objawy? Pytam bo lekarze nie wiedzą jak to nazwać. Mamy problem bo nie wiemy gdzie się udać. Proszę o pomoc.
gość
05-06-2007, 11:39:00

Witaj!!! Moj maz ma to samo!!! W lutym w ciagu jednego dnia powtorzylo sie "to" kilka razy. Zrobil wszystkie badania (EEG,jakas pochylnia...itp,itd ) i nic wykazaly.Lekarz przeprowadzi ze mna wywiad dotyczacy tych wlasnie objawow. Zapisal tagretol (ktorego maz nie bierze). Z moich obserwacji wynika,ze jest to z przepracowania!!!! Zmeczenie fizyczne i umyslowe!!! Napisz jaka maz ma prace,czy objawy ma dalej? Moze wspolnymi silami do czegos dojdziemy!? Pozdrawiam!!! Agata
gość
28-06-2007, 09:47:00

Facet tez biore Tegretol400mg i pije codziennie po 10/12 piw a jak nie piwa to winko i nic mi nie jest... może troszke większa faza . Zdrowia
Początkujący
28-06-2007, 12:30:00

FACET 10 /12 piw dziennie przy takich lekach to jest samobójstwo ,ale to jest twoje zdrowie i twoja sprawa jak nim dysponujesz Natomiast taka dawka alkoholu dziennie to już zakrawa na ALKOHOLIZM i nie ma się czym chwalić .[addsig]
łysy
gość
29-06-2007, 18:24:00

Witam,moj chłopak ma utraty świadomosci czasem z drgawkami, ale wyglada to jak maly napad epi albo silna nerwica.Lezal tydzien w szpitalu, eeg i rezonans bez zmian. Ma brac Tegretol, ale czy to napewno padaczka?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: