Reklama:

śpiączka (215)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-03-2009, 15:01:00

jakie badania dają pewność, że uszkodzony jest pień mózgu?
w piątek jak zrobili mu tomografię kontrolną, to tylko mówilla ordynatorka o tym, że obrzek i krwiaki zeszly i że będą go wybudzać, nie wspominala o pniu mózgu
a dzis wlasnie wspomniala o pniu......
dzis sie juz nie rusza...
mowila, że ruchy to reakcja organizmu na uszkodzenie pnia.. wierzyc jej? nie wierzyc? w co wierzyc?
na maszynie obrazujacej mozg wczoraj fale byly bardzo pobudzone, mialam wrazenie, że nas słyszy
pysiakmaxi
gość
30-03-2009, 18:29:00

On miał tomografię na początku mówili o uszkodzonym pniu mózgu ale teraz już nic nie mówią... No mój chłopak też już sam oddycha też się rusza ma otwarte oczy i tak śpi ponad 3 miesiące już też nie wiem co robić!!!
Początkująca
30-03-2009, 18:32:00

Czy ktos moglby nam cokolwiek napisać?
pysiakmaxi
gość
30-03-2009, 19:44:00

na maszynie obrazujacej mozg wczoraj fale byly bardzo pobudzone, mialam wrazenie, że nas słyszy

pysiak a co to za maszyna?
czy jesteś pewna że fale, które widziałaś obrazują mózg? bo ja mam raczej wątpliwości. Czy ma coś podpięte do głowy? Jakieś kabelki?
Początkująca
30-03-2009, 19:49:00

tak, miał przyczepione na czole takie czujniki, do aparatu, który wskazywał aktywność mózgu chyba, czy ja moze źle to nazywam?
pysiakmaxi
Początkująca
31-03-2009, 09:16:00

to jest rezonans magnetyczny..lekarze Wam nie mowia,jakie badanie robia?!
spokojjnie..to dobrze,ze sa takie sygnaly.ogorzej by bylo jak by kreska sie ledwo podnoslia.
ja tez mialam tak pobudzony mozg.AZ rodzice sie przerazili.mogz sie sam regeneruje.tylko musi cwiczyc..pokazujcie zdjecia,wspominacie i wmawiajcie,ze musza wstac!!
powiem,wam jedno.zadroszcze wam,ze jestescie przy spiochach..Mnie narzeczony zostawil,jak to wszystko sie stalo..w kwietniu mial byc slubpo 3 latach mieszkalismy ze soba i wogole..sorry musialam sie komus wyzalic..gdyby nie rodzice i dobry rehabiltant tez bym jeszcze lezala..ehh[addsig]
Anka
gość
31-03-2009, 10:05:00

to napewno nie jest rezonans magnetyczny, może to jest EEG
Początkująca
31-03-2009, 10:45:00

to tomografia..wogole bylo badanie mozgu???EEG TO BADANIE SERCA:/ IDZCIE DO KARTY PACJENTA.TAM WSZYSTKO JEST NAPISANE.[addsig]
Anka
Początkująca
31-03-2009, 10:55:00

Dzis bylam u brata, znów sie cały rusza, rękoma, troche nogami, przełyka rurkę, widać, że ruszają mu się gałki, bo mrugają powieki. Tylko jeszcze wspomaga go respirator. Reaguje ruszając się na odsysanie.
Bylam tez u lekarza... powiedziala, że brat będzie w stanie wegetatywnym, bo uszkodzenie mózgu jest zbyt duże. Żadnych operacji nie miał i nie będzie miał. Powiedziała, że ona szans na wybudzenie nie widzi. Ja juz powoli przestaje wierzyc. Powiedziała, że jesli miałby sie wybudzic, to juz powinien, a dzis jest 16 dzien od wypadku..
pysiakmaxi
gość
31-03-2009, 11:02:00

Anelosa - z całym szczcunkiem dla ciebie - EEG to badanie mózgu, a badanie serca to EKG. Tomografia i rezonans nie polega na podłączeniu kabelką do chorego, może trochę najpierw poczytaj zamin zaczniesz komuś udzielać porad

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: