Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-10-2010, 21:14:47

Dzisiaj powiedziano nam że dawid ma zakażony układ moczowy i oddechowy i duże rany odleżynowe.Lekarz owiedział że pare dni w takim stanie i by odszedł.Tak go zalatwill krakow mial nawet zatkaną rurke do oddychania a jak by sie cala zatkała to by sie udusił.To co dzis mowili to chyba w krakowie cos zawalili ze sie nie moze obudzic.Kazali zeby caly dzien przy nim byc.Teraz jest slaby bo mial czyszczone rany i ma podane antybiotyki a podobno to straszny bol a on czyje.Co to za ludzie czemu zamiast ratować nic nie robia czemu tak jest tylko czekają aż sie im zapłaci...pewnie dzieki temu ze jest mlody to zyje nie rozumiem tego swiata...
gość
28-10-2010, 08:57:35

Zawsze jest tak że szpital/ZOL przyjmujący nowego pacjenta psioczy na szpital, który go odesłał. jest to pewnie spowodowane tym, że chcą w waszych oczach pokazać się jacy to oni mądrzy i jacy doświadczeni. Poproś żeby na piśmie napisali co zostało zaniedbane, bo chcesz to zgłosić w prokuraturze i zaraz się okaże że jednak tam było wszystko w porządku.
gość
28-10-2010, 09:45:26

Witajcie Kochani:D
Jestem z mama w korfantowie mozna tutaj wynając pokój i byc cały czas na miejscu bo te podróże to takie męczące sa...wczoraj podawałam mamie zmiksowane banany soki jogurty jadła ale po kilka łyżeczek wicej nie chciała ale i tak duzo pani pielegniarka powiedziała ze trzeba karmić co 2 h to dzis gotujemy rosołek(jestem tu z siostrą) pytali tez o PEGA czy ktoś nam proponował i ze sie od sondy moga zrobić odleżyny i tez tak nie przyjemnie takie rury w nosie ale z drugiej strony znowu jakies rany jej robic głowe ma cała pokiereszowana od pół czoła przez srodek głowy do samego konca szew po pierwszej operacji po zastawce za uchem i na brzuchu ale to nie jest najważniejsze.Beatko jaki ten świat mały moj szwagier pochodzi z Chróściny :P. ja mam nadzieje ze tutaj tej mamuście pomoga zaczyna ruszac prawą noga powolutku...Moniko to smutne co piszesz ale dobrze ze teraz dostał sie w dobre rece i ze wiedza co jest nie tak i wszystko wyleczą twój chłopak chyba nie był obracany na boki skoro takie odleżyny sie zrobiły....my zauważyłyśmy czerwone plamki na plecach i smarujemy sudocremem ladnie sie zasusza...Darku to bardzo pozytywnie ze nie potrzebuje tracheotomii i ze sama jest na tyle silna ze umie oddychać normalnie wiecej wiary :D
duzo siły i cierpliowści Kochani...

Aneta
Początkujący
28-10-2010, 11:10:26

..."Anetko mój Arek jest po zatrzymaniu akcji serca ma dopiero 33lata stan jego był bardzo krytyczny 3 m-c na ojomie ...." TO CYTAT
Zaciekawił mnie bo jest podobny do przypadku mojej żony. BRDZO PODOBNY.
Tylko moja Lucy sie nie śmieje, nie je sama, nie reaguje na nasze pojawienie się , na nasz głos.
JAK DŁUGO TRWAŁO TO AŻ ZACZĘŁY SIE REAKCJE NA GLOSY I TE ŚMIECH?
pytanie do gościa od cytatu
...."Anetko mój Arek jest po zatrzymaniu akcji serca ma dopiero 33lata stan jego był bardzo krytyczny 3 m-c na ojomie...."

pozdrawiam darek
gość
28-10-2010, 14:43:34

Gość 2010-10-21 10:49:53 szukamy szpitala osrodka w ktorym Dawid się w koncu wybudzi,ale nigdzie nie chcą ludzi ze śpiączką dopiero mogą przyjąć po wybudzeniu

Witaj,
Myślę, że Twojego Dawida przyjęliby do kliniki "Votum" w Krakowie, ale musisz liczyć się z kosztem 15 000zł za miesięczny pobyt tam (w cenie jest zakwaterowanie w tym samym pokoju ze swoim "śpiochem" dla opiekuna, obiad oraz zabiegi i konsultacje medyczne).
Polecam. Wróciłam stamtąd niedawno - wrażenie pozytywne :)
Pozdrawiam,
Dominika.
P.S. Marychaj, napisz co u Was?
Paula - jak Twój tato?
Tato Paulinki - co u córki?
Aniu - jak mąż?
gość
28-10-2010, 17:15:34

Dominiko,
byliscie w Votum? I jak wrazenia? Napisz jak wyglada tam reha i jak sie spisywal W.
U taty, troche do przodu. Byl w Poliklinice w wojewodztwie Warm.-Maz. i byla tam swietna rehabilitacja. Cwiczylo z nim 4 rehabilitantow metoda Bobath i po odstawieniu Baclofenu przykurcze troche puscily. Obecnie juz rusza rekami, jest z nim o wiele lepszy kontakt, ale dalej problemy z pamiecia. Mowi, ze chce wyzdrowiec i zdaje sobie z tego sprawe, ze zrobil postepy. Jestem bardzo szczesliwa, ze wkoncu cos sie ruszylo, ze w szpitalu podeszli profesjonalnie do tej sprawy i bardzo tacie pomogli. Dzisiaj wypisali do domu.
pozdrwienia
Paula
gość
28-10-2010, 17:16:45

witam moj kuzyn 24lata po 2 latach walki z bialaczka robil badania w klinice w katowicach i wszystko bylo ok jednak w niedz.wykryli u niego bakterie niewiadomego pochodzenia,teraz podobno to sepsa.Teraz od pon.jest w spiaczce byl juz 3razy reanimowany ma obrzek mozgu,serce nie bije bez respiratora watroba podobno tez wysiada lekarze nie daja szans:(POWIEDZCIE MI ZE ON BEDZIE ZYL PROSZE!!!
gość
28-10-2010, 20:02:37

Gość 2010-10-28 19:16:45 witam moj kuzyn 24lata po 2 latach walki z bialaczka robil badania w klinice w katowicach i wszystko bylo ok jednak w niedz.wykryli u niego bakterie niewiadomego pochodzenia,teraz podobno to sepsa.Teraz od pon.jest w spiaczce byl juz 3razy reanimowany ma obrzek mozgu,serce nie bije bez respiratora watroba podobno tez wysiada lekarze nie daja szans:(POWIEDZCIE MI ZE ON BEDZIE ZYL PROSZE!!!

to pytanie jest do Boga a nie do nas forumowiczów
gość
28-10-2010, 21:15:56

Dominiko a mozesz napisać coś więcej o tej klinice Votum???bardzo mnie to zaciekawiło, strasznie duzo kosztuje....ale jesli by pomogli to dlaczego by nie spróbowac...Pozdrawiam Kochani

Aneta
gość
28-10-2010, 21:16:34

Dominiko - u nas bez większych zmian, jest lepiej, ale bez rewelacji. Pozdrawiam Ciebie i Paulę - Marychaj

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: