Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-02-2009, 07:22:00

Pytanie do niebieskookiej (i nie tylko) ile powinna trwać kąpiel z takim urządzeniem jak polecasz, żeby były jakieś efekty?
A ile powinna trwać np. wirówka na kończyny żeby były efekty?
Jak często (ile razy wtygodniu) powinna być taka kąpiel?
gość
13-02-2009, 12:04:00

niebieskooka bardzo dziekuję za link, no i za ten kapok, kurczę przecież to podtawa a ja zupełnie nie pomyslałam ,
mam pytanie kiedys Maryhaj napisała przykład jak Jacek podczas rehabilitacji jest sadzany na podłodze przy ścianie-co ma na celu taki sposób bo u Karola jeszcze czegoś takiego nie było ,a moze warto by było zasugerować coś naszemu rehabilitantowi
gość
13-02-2009, 12:06:00

post wyżej to ja Małgorzata
gość
13-02-2009, 18:23:00

Gosciu-ile czasu powinna trwac kapiel?pytasz powaznie czy dla zabawy?zwykle 10-15 minut podobnie jak wirówka, pamietajmy ze kazda kapiel mimo wlasciwosci leczniczych np z dodatkiem borowiny fizjoaktywnej Tołpa-osłabia organizm chwilowo,wiec 1-2 kapiele w tyg w zupelnosci wystarcza,jesli chodzio wirówke na stopy czy dłonie-najlepiej przed cwiczeniami-rozluznia!!!codziennie lub co drugi dzien 10-15 x potem przerwa tez 10-15 dni...
Małgorzato-siedzac przy scianie-Jacek opiera sie calym kregosłupem o sciane,a nogi wyprostowane leza na podlodze,dawniej mial podkladane z boku poduszki teraz w miare rownowagi mniejsze lub po prostu ktos siada obok i pilnujesłuzy to wyrabianiu rownowagi,pionizacji,zmianie pozycji..pozdrawiam Niebieskooka
przepraszam ze wklejam linki bezposrednio bez spacji..robie to mwtoda CTRL C-CTRL V wiec nie zastanawiam sie nad spacjami;-0
gość
13-02-2009, 19:25:00

Niebieskooka-dziękuję że mi wyjaśniłaś sprawe siedzenia na podłodze, ale mam kolejne pytanie ,jak rozwiązaliście problem jak Jacek był na basenie ,chodzi mi o pieluchy,nie moge niczego takiego znależć na allegro -poprostu nie ma pieluch basenowych dla dorosłych ?weszłam nwet na forum dla niepełnosprawnych i tez maja problem ,pisza aby cewnikować ,to nie wchodzi w gre,mozna wiesz jak ten problem rozwiązac
serdecznie pozdrawiam
Małgorzata
Początkująca
13-02-2009, 22:30:00

bardzo dziekuje za slowa wsparcia, czytajac je az chcialo mi sie plakac. nie wiem czy ze wzruszenia czy z " malego" szczescia, ze jednak nie jestem sama i ktos chce mi pomoc. ja pochodze z wielkopolski i w tej okolicy szukam jakiegos szpitala, bo wierze ze rehabilitacja jej pomoze, ale moja obecnosc tez!!!
moj spioch oddycha sam, ma otwarte oczy i zatrzymuje wzrok jak sie do niej mowi, jak pilegniarka cos spadnie to moj spioch odwraca glowe w ich strone. to znaczy dobrze?ze idziemy w dobrym kierunku? czy ciesze sie niepotrzebnie, bo to odruch bezwarunkowy? juz raz sie cieszylam ze jak ja laskotalam po stopie, to uciekala noga. myslalam ze czuje i sie broni, a okazalo sie ze to odruch. dziekuje
becia
Początkująca
14-02-2009, 01:52:00

dyziaczek bardzo ci dziekuje za wsrcie. neospazmina leczylam sie po smierci taty, a bylam typowa coreczka tatusia!!!!!!!! calym pamoim swiatem. po wielu latach leczenia z psychologiem, w koncu pogodzilam sie z jego smircia. kiedy sie podnioslam, moj spioch mial wypadek!!!!!! ona byla w 6 miesiacu ciazy- stracila ja, partner zyciowy zginal na miesjscu, zosato dziecko 4 letnie. ktore nic nie rozumie co sie stalo i czeka na rodzicow!!!!! ja wiem ze sie uzalam nad soba, ale przez to forum w koncu poczulam sie, ze ktos jest ze mna, ze moge w koncu wyrzucic to z siebie! dlaczego mnie dotykaja takie niesprawidliwosci takie okrutne
ja juz nie umiem spac!!!!!!!!!!!!na
becia
gość
14-02-2009, 02:42:00

Groszku, nie masz za co dziękować. Ja kiedyś też potrzebowałem wsparcia, trafiłem tutaj i uzyskałem wszelką pomoc i pocieszenie.
Naucz się spać bo też musisz mieć siły. Teraz ty będziesz myśleć i pracować za twojego spioszka. Spróbuj mellised, uspokaja i lekko usypia. Wypoczywaj kiedy możesz. Co do tego co mówią lekarze i pielegniarki to nie traktuj wszystkiego dosłownie. oni wolą najpierw narysować czarny scenariusz a potem w miarę postępów mówić ,że to dzięki im pracy niż obiecać na początku a potem sie tłumaczyć. Musisz przywyknąć. Co do tych odruchów bezwarunkowych to jest ich kilka, ale to co robi twój spioszek wygląda mi na świadome działanie. Nie martw się ,będzie dobrze. Poczytaj trochę forum lub stronę Grzesia http://www.spioch.on1.biz . Tam jest dużo rzeczy w pigułce. Trzymaj się . Dyziaczek2000
gość
14-02-2009, 06:18:00

GROSZKU.tez jestem z wielkopolski moj syn miał wypadek od pazdziernika nie ma z nim kontaktu,lekarze taz nie dawali zadnych szans.a teraz tez otwiera oczy odwraca glowe,i nie słuchaj lekarzy ze to odruch,tez szukałam osrodkow,to ludzie na forum pomogli mi w decyzji aby syna zabrac do domu ,pomysl o tym.w naszym kraju nikt sie nie martwi o takich chorych,tez szukałam dzwoniłam i nic.pozdrawiam mama matiego
Początkująca
14-02-2009, 08:19:00

Mój chłopak 2 dni temu próbował 2 dni temu popełnić samobójstwo przez uduszenie, nie potrafię powiedzieć jak długo był niedotleniony. Leży na intensywnej terapii w śpiączce farmakologicznej.......nie wiadomo kiedy zaczną go wybudzać(((((( Bardzo proszę o informacje jesli ktoś miał styczność z podobnym zdarzeniem......nie wiem co robić a lekarze nie udielają żadnych informacji prócz tego ze trzeba czekać.......błagam pomóżcie![addsig]
Łucja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: