Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-01-2009, 14:00:00

popieram carry w 100% Ja jednak musze sie jeszcze dużo nauczyc. O jakim komunikatorze piszesz? czy to jest jakies urzadzenie/ nasz śpioszek jak wroci z Bydgoszczy to jedzie do krakowa. Dziekuje za informacje pozdrawiam RG
gość
29-01-2009, 14:18:00

Czy w tej klinice Votum w Karakowie naprwdę kilku rehabilitantów zajmuje się w jednym czasie 1 pacjentem, ile czasu trwają ćwiczenia? czy czas ćwiczeń jest ograniczony ? jakie jeszcze zabiegi są tam dostępne?
gość
29-01-2009, 14:49:00

DZIĘKUJE CI CURRY JA TEŻ TAM JADE 8 LUTEGO . PODZIELAM TWOJE SŁOWA NAWET GDYBYM NIAŁA SIE ZAPRACOWAĆ NA ŚMIERĆ TO WARTO PRÓBOWAC WSZĘDZIE MÓJ AREK MA DOPIERO 31 LAT MAMY 11 LETNIĄ CORECZKE .KAŻDY Z NAS WIE ŻE TO SĄ OGROMNE PIENIĄDZE ALE W NASZEJ POLSCE JEST BARDZO MAŁO KLINIK GDZIE PRZYJMUJA TAKIE OSOBY JAK NASZE UWIEŻCIE MI BO NIE DO JEDNEJ DZWONIŁAM . JA WIEŻE ŻE BĘDZIE DOBRZE ALE KIEDY TEGO NAM NIKT NIE POWIE NAWET PROF.TALAR ALE PRZYNAJMNIEJ DA NADZIEJE ŻE NASZE KOCHANE OSOBY WYJDĄ Z TEGO ,A NADZIEJA UMIERA OSTATNIA POZDRAWIAM BEATA
gość
29-01-2009, 15:06:00

Beatko,
Jeśli chcesz się skontaktować żeby porozmawiać podczas pobytu w klinice ze mną lub z moją mamą (będziemy tam prawie w tym samym czasie więc pewnie się poznamy) to przesyłam mojego maila. Pisz śmiało curry@o2.pl Możemy się też zdzwonić )
Trzymam kciuki za Arka!

RG jest taki komunikator Go Talk Button firmy Harpo. Znajdziesz go na ich stronie. Kosztuje 59 zł. Taki przycisk/ guzik, który odtwarza nagranie po naciśnięciu. Wymaga od śpioszka pewnej sprawności dłoni, bo naprawdę nie jest łatwo go przycisnąć. Mój tata na początek próbował, ruszał palcami, kciukiem, ale nie mógł nacisnąć. Wprawa przyszła z czasem. Możesz na nim nagrać prosty komunikat np. "TAK" lub "NIE" lub cokolwiek innego. W razie potrzeby możesz zmienić nagranie. Mam nadzieję, że to info się przyda

Do gościa - ilość godzin rehabilitacji jest zależna od tego ile wykupisz. Ja wykupiłam 5 godzin od poniedziałku do piątku i 3 godziny w soboty. Mój tata nie dałby rady więcej, ma poważną niedowagę, której żaden dietetyk nie może zwalczyć. Nie chcę go zamęczyć. A co do ćwiczeń to wiele informacji otrzymasz po prostu dzwoniąc do Krakowa. A oni i tak indywidualnie do pacjenta dobierają zestaw rehabilitacji więc nie da się powiedzieć co akurat Twój śpioszek miałby zalecone.
Pozdrawiam,
Curry
gość
29-01-2009, 17:15:00

Curry pisz wiecej co może sie przydac rodzinie, śpioszkowi...
Czasami zwykłe, proste rzeczy a ułatwiają wiele pozdrawiam RG
gość
29-01-2009, 17:42:00

Napewno sie odezwe ciesze sie bardzo ze nie bede tam sama do zobaczenia pozdrawiam Beata
Początkująca
29-01-2009, 18:28:00

witam!jestem w identycznej sytuacji .Moj tata byl najpierw 2 miesiace w spiaczce(po rozleglym zawale serca z niedotlenieniem mozgu)a w tej chwili od 4 miesiecy jest w stanie wegetatywnym.Nie ma z nim kontaktu aczkolwiek otwiera oczy i patrzy na mnie ale za chwile zawiesza wzrok i patrzy w jeden punkt.Lekarze mowia,ze nie ma szans i pacjent z tego nie wyjdzie.Od dluzego czasu stan jego jest stabilny.Moje subiektywne odczucia sa takie ze tata slyszy,mysli, rozumie tylko,ze jest uwieziony we wlasnym ciele.Wyslalam papiery do Torunia i zamierzam wyslac do Bydgoszczy.Mam swiadomosc ,ze bardzo trudno sie tam dostac. Zastanawiam sie tylko czy w takim stanie tate przyjma?Lekarka na internie powiedziala mi wprost ,ze tata umrze na infekcje albo dojdzie kolejny zawal serca.Jesli bedzie sie o niego dbalo to w takim stanie moze zyc bardzo dlugo.Nie chce czekac na infekcje czy kolejny zawal ,nie chce tez aby zyl w takim zamknieciu pozbawiony kontaktu z rzeczywistoscia bardzo natomiat chce mu pomoc aby powrocil do zdrowia tylko nie wiem jak to zrobic najgorsza ta bezsilnosc.Pozdrawiam Beata
gość
29-01-2009, 20:30:00

kochani ile godzin powinna trwac rehabilitacja śpioszka?
Co z zanikami mięśni? Zapewne można je odbudowac?
jakie stosowac masaże. Na to zapewne odpowie mi niebieskooka
Dziekuję. Pozdrawiam RG
gość
29-01-2009, 21:15:00

AGNIESZKO.jak rozumiem twoja corka jest w wieku szkolnym.zgłos sie do poradni psychologiczno-pedagogicznej szkoła napewno pomoze w załatwieniu ,dostaniesz wniosek ,jezeli corka jest w takim stanie jak piszesz i oni to potwierdza to w ramach szkoły corka bedzie miała w domu zajecia rewa***cyjno-wychowawcze.u nas niestety jest bardzo mało takich nauczycieli wiec moj syn w ramach tych zajec bedzie miał rehabilitacje.załatw to nie musisz wychodzic z domu.mama matiego
gość
29-01-2009, 22:51:00

bardzo prosze o pomoc, moj brat jest w fatalnym stanie dzisiaj lekarz powiedzial nam, ze mamy tydzien na znalezienie dla niego nowego szpitala, bardzo prosze o jakies wiadomosc gdyby ktos wiedzial o jakims dobrym szpitalu prosze sie odezwac na mojego e maila asiacelinska@o2.pl z gory dziekuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: