Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-10-2008, 21:09:00

Kokoikam Pozdrawiam i dzieki
Forumowicz
20-10-2008, 21:19:00

Wyzej to ja [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
Początkująca
20-10-2008, 21:32:00

po cwiczeniach jest rozluzniona a wystarczy jakis stres np.odwiedziny jakkis znajomych to sie potwornie spina.najgorzej placze i spina przy myciu i gdy sie zalatwi.Boze ja tak bardzo jej potrzebuje mialysmy bardzo dobry ko.ontakt.w zwiazku z choroba jaka miała dostaje tez ketrel .pani ps ycholg z hospicjum podejrzewa efekt zamkniecia.
serdecznie dziekuje za wypowiedz kiedys z mezem o tym rozmawialismy ze ona nie chce wrocic bo bała sie swoich urojen ale trzemalismy sie diagnoz lekarzy o spiaczce wegetatywnej.ostatnio mimo poprawy zapisu eeg neurolog ptraktowała ja jak rosline!
gość
20-10-2008, 21:47:00

Lekarze tak mówią, bo tak im wygodniej. Śpiączka wegetatywna, brak rokowań i wyjazd z gabinetu bo następny pacjent już czeka. Po prostu tacy pacjenci jak nasi podopieczni są trudni w leczeniu, czasami wkładasz sporo wysiłku, a efektów nie ma. spróbuj u twojej córki takiego małego podstępu. Dzieci w jej wieku ja na własny użytek nazywam dziećmi neostrady. Bywa , że mają kłopoty w bezpośrednim porozumiewaniu się, natomiast doskonale sobie radzą z tym za pomocą telefonu lub komputera. Spróbuj poprosić ją o coś przez telefon. Po prostu mąż, albo ktokolwiek będzie stał przy niej z komórką, ty wtedy zadzwoń i poproś ją do telefonu. Osoba pomagająca powie że ty dzwonisz i przystawi telefon do ucha. ty wtedy poproś córkę o cokolwiek, tylko aby to było dla niej wykonalne np. " jak mnie słyszysz to zamknij oczka na chwilkę". Obserwuj reakcję. Używaj też komputera , a najlepiej laptopa. To takie wabiki dla dzieci. Może pomoże, warto spróbować. Powodzenia.
gość
20-10-2008, 21:57:00

Podaj jeszcze na który typ zaburzenia córka chorowała.
a) maniakalny (F25.0)
b) depresyjny (F25.1)
c) mieszany (F25.2)
Powodzenia w rehabilitacji.
Początkująca
20-10-2008, 22:13:00

gdy ktos z nia rozmawaił przez teleon to przestawała plakac i wsłuchiwała sie w rozmowe porusza ustami jakkby chciała mówic po jakims czasie znów płacz.dawalismy jej laptopa wpatrywała sie w zdjecia swojej kiedys najlepszej kolezanki niesamowita mimika twarzy i łzy to samo ze zdjeciami jej braciszka na ktorego wyczekiwała.jak dajemy jej laptopa i kladziemy reke to płacze bo nie moze wykonac zadnego ruchu.wystarczy ze ktos rozmawia o niej to sie denerwuje lub wycisza sie i ***.próbowalismy mrógania oczami lub palcami sporadycznie nam sie udawało ale pozniej długo nie chce tego kontynuowac i boimy sie ze to nasze złudzenia.przy badaniach lekarzy lub pielegniarek zachowuje sie tak jakkby nie było zadnych postepow.Kiedy ukradkiem ją obserwujemy głównie w nocy ona jest aktywna ruchowo bo myśli że nikt jej nie widzi.Do tej pory nikt nie wie o co w tym wszystkim chodzi albo nie chce nam powiedzieć. Jaka jest prawda? Pozdrawiam
Początkująca
20-10-2008, 22:18:00

F25.8 kod ICD 10
gość
20-10-2008, 22:21:00

Sorki, że tak przynudzam, żeby zrozumieć twoją córkę trzeba niezłej wyobraźni. To co piszesz o jej zachowaniu pokrywa się idealnie z opisanymi w literaturze objawami jej choroby. poczytaj na razie to i może kilka sąsiednich stron. Tylko się nie przestrasz, ale łatwiej będzie ci pojąć o co chodzi i dopasować terapię. Podaję adres : http://schizofrenia.evot.org/viewtopic.php?f=7&t=1525 . Pamiętaj ,że ty walczysz z dwoma chorobami, zaburzeniami i uszkodzeniem mózgu. Powodzenia.
Początkująca
20-10-2008, 22:29:00

w poprzednich wypisach ze szpitala bylo 25.0 a pozniej 25.8 miala omamy i urojenia po ktorych nie chciała zyc.po za tym bardzo inteligentna zdolna ze zdlnosciami do rysowania i pisania wierszy swoja chorobe opisywała czesciowo na blogu chciała zyc tak by nic nie widziec i nic nie słyszec.potraiła manipulowac nawet lekarzami i udawac ze nic jej nie jest kiedy tylko chciała uspiła tez moja czujnosc przed wypadkiem podobn nie chciała mnie martwic ze wzgledu na ciaze
gość
20-10-2008, 22:33:00

Podaj mi maila do ciebie, za dużo osobistych szczegułów. Ktoś z forum ci to potem może wyciągnąć. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: