Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-10-2008, 19:16:00

Michał
Wojtek miał robione chwile i jego części ciała odpowiadały miał tych stymulacji 13 nie wiem czy nie za krótko bo ty piszesz że u ciebie trwało to długo. Edyta
gość
20-10-2008, 19:17:00

Michał
Wojtek miał robione chwile i jego części ciała odpowiadały miał tych stymulacji 13 nie wiem czy nie za krótko bo ty piszesz że u ciebie trwało to długo. Edyta
Początkująca
20-10-2008, 19:45:00

Od roku czytam informacje na ten temat i wciąż nie jestem pewna czy jest do końca wybudzona ponieważ nie porozumiewa się w żaden sposób nie stara się wykonywać żadnych poleceń. Ale dziś długo świadomie uśmiechała się w kontakcie z malutkim braciszkiem, boimy się czy ma szansę powrotu?
gość
20-10-2008, 20:00:00

Witam wszystkich. Adaszkiewicza , napisz po czym twoja córka wpadła w śpiączkę, czy była w jakimś szpitalu rehabilitacyjnym. Jakie leki bierze na spastykę. Z twojego opisu mało można się dowiedzieć, ale jedno na pewno, to nie jest śpiączka. Może problem tkwi w sferze psychicznej i dziewczyna zamknęła się w sobie i ucieka świadomie przed światem. Tak też bywa. Bądź dobrej myśli, nie jest źle. Napisz coś więcej.Pozdrawiam.
gość
20-10-2008, 20:18:00

witaj Justyno. Fajnie ,że napisałaś. Teraz mamy na forum trzech piszących ex-śpioszków. Pozdrowienia dla Ciebie, Marrioli i Grześka.
Wtajemniczona
20-10-2008, 20:32:00

dziękuję!
http://maclisc.phorum.pl/
Początkująca
20-10-2008, 20:47:00

chorowała na zaburzenia schizoafffektywne po za tym wyjatkowo zdolna i zywiolowa kochala zycie a jednoczesnie to była jej 8 proba samobójcza w szpitalu psychiatrycznym przez p0wieszenie.po intensywnej terapi pobyt na neurologii czmp gdzie stwierdzono straszne uszkodzenia mózgu i zero rokowan tylko sugerowanie oddania do hospicjum.od stycznia jest w domu nie była na zadnym turnusie rehabilitacyjnym.na spastyke ma sirdalud
gość
20-10-2008, 21:05:00

adaszkiewicza, czyli pośrednio sobie sama odpowiedziałaś. Teraz córka która była żywiołowa musi leżeć, co wpędza ją w depresję. Poprzednio już 8 razy próbowała sobie odebrać życia, teraz może to być jakgdyby namiastką następnej. Myślę, że bez wyleczenia podstawowej choroby, albo przynajmniej złagodzenia jej skutków będzie ci bardzo trudno. Spróbuj najpierw uspokoić jej psychikę, to może spastyka puści i zacznie robić postępy. Lecz całe ciało ,a nie tylko fragmenty. Porozmawiaj z jakimś dobrym psychiatrą i psychologiem. Jak córka będzie chciała sama wrócić to powinno się udać. Bez jej współpracy zadanie prawie niewykonalne. Nie poddawaj się, będzie dobrze.
Początkująca
20-10-2008, 21:05:00

na poczatku nie było zadnych reakcji wiedzielismy tylko ze nas słyszy pamietala rodzine znajomych swoje piosenki ale tylko krzyczala lub wpatrywała sie w jeden punkt miała mnóstwo leków ktore ja otumaniały.4 miesiace temu miała robiona gastrostomie przeszła sepse było tragicznie ale dała rade.ja jako matka mam wrazenie ze wie wszystko co sie wokoł dzieje moze przez spastyke nie moze sie poruszac dopiero o d miesiaca ma codzienna rehabilitacje i widac wieksze reakcje .tylko dlaczego nie mówi nic a nic.jest pod opieka hospicjum domowego tam personel tez widzi poprawe ale nikt nie wie do konca.my bedziemy kochac ja jakkolwiek bedzie alee juz rok czekam bez zadnej diagnozy.wiecej wiem z waszego orum niz od lekarzy.
Początkująca
20-10-2008, 21:06:00

na poczatku nie było zadnych reakcji wiedzielismy tylko ze nas słyszy pamietala rodzine znajomych swoje piosenki ale tylko krzyczala lub wpatrywała sie w jeden punkt miała mnóstwo leków ktore ja otumaniały.4 miesiace temu miała robiona gastrostomie przeszła sepse było tragicznie ale dała rade.ja jako matka mam wrazenie ze wie wszystko co sie wokoł dzieje moze przez spastyke nie moze sie poruszac dopiero o d miesiaca ma codzienna rehabilitacje i widac wieksze reakcje .tylko dlaczego nie mówi nic a nic.jest pod opieka hospicjum domowego tam personel tez widzi poprawe ale nikt nie wie do konca.my bedziemy kochac ja jakkolwiek bedzie alee juz rok czekam bez zadnej diagnozy.wiecej wiem z waszego orum niz od lekarzy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: