13-10-2008 o 18:53, gość :
Madziu, Grzegorzu na czym polegały masaże twarzy wdłg prof Talara??proszę opiszcie w paru słowach.....
z góry dziękuję
Jagoda
Bardzo trudno mi opisać te masaże bez pokazywania. Były dziwne i było ich bardzo dużo.
Jeden jest w miarę prosty: trzeba szczypać opuszkami (pamiętaj, że to masaż, więc nie za delikatnie, ale i nie za mocno) żuchwę od brody do uszu i odwrotnie. Drugi to masowanie okrężne dwoma palcami (opuszkami) "dołki za uszami" ) Pozostałe są trudne do opisania. Poza tym, myślę, że nie powinnam opisywać tych rzeczy bez zgody prof. Talara - przepraszam...
Jagoda, powinnaś pomyśleć o takiej wizycie. Talar pokazał świetny masaż stóp, który działa uspokajająco - niestety też nie potrafię go opisać.
Co mówią o Talarze to mówią, ale On zajmuje się wybudzeniami od 30 lat, więc myślę, że może choć troszkę więcej ma wiedzy... niż te moje lekarki z kardiologi...
Oto telefon do prof. Talara 604 44 95 99.
Moja mama już pięknie połyka 2 ml płynu - zaczynałam od 1 ml soku z cytryny (pamiętajcie, że na początku prób podawania, nasz śpioszek powinien być w pozycji leżącej). Dziś na widok mój i mojego taty uśmiechnęła się!!!!!!!!!!! Zaczyna coraz częściej wodzić oczami za głosem. N apoczątku bardzo gwałtownie ruszała całym ciałem i głową - teraz już mniej (podobno jest to
padaczka w wyniku niedotlenienia - dostaje leki przeciw padaczce)
Moja mama miała robioną TK, ale dopiero , gdy zaczęłam być bardzo "upirdliwa" - wynik: mózg i móżdżek nie uszkodzony, co w efekcie wywnioskowano (na podstawie wizualnej oceny stanu mojej mamy), że ma uszkodzenie pnia mózgu. Dowiedziałam się, że ocenę uszkodzenia pnia mózgu można uzyskać przez zrobienie MRI (
rezonans magnetyczny). Trwa on ok. 40 min i nie wszystkim pacjętom można go zrobić - mojej mamie podobno nie można (nie wiem dla dlaczego, ale się dowiem i jeśli będzie trzeba bądę znów "***" )
W czwartek będzie przewieziona na konsultacje do szpitala na Sobieskiego (w warszawie jest to najlepszy szpital neurologiczny). Bardzo mi zależy, aby ją przyjęli (choć wg pani kardiolog nie ma szans). Proszę trzymajcie w czwartek o godz. 13.00 kciuki - będę wdzięczna, bardzo wdzięczna. Magda