Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
01-08-2008, 06:45:00

"Kontaktował się ktoś z mamą Edyty??????"

A kto pyta?
Aniaiania
Forumowiczka
01-08-2008, 06:46:00

Niebieskooka - miało być - tak masz rację z rehabilitacją
Aniaiania
Początkująca
01-08-2008, 09:06:00

Muszę dziś Wam się pochwalić Wczoraj dałam tacie picie przez słomkę po raz pierwszy. Trochę go namawiałam i tłumaczyłam co ma robić, ale się napił!!! Normalnie ciągnął przez słomkę picie I to sporo jak na niego bo on raczej niechętny do jedzenia jest w ogóle, albo tylko kilka łyżeczek wody. A on wczoraj 5 razy porządnie pociągnął przez tą słomkę całkiem gęste picie A jak się super skupił przy tym. Jestem z niego strasznie dumna i strasznie szczęśliwa. Tatko, jesteś najlepszy!!!
Curry
[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
gość
01-08-2008, 09:13:00

Curry - to super, spróbuj jeszcze ze smoczkiem i butelką (ale nie przyzwaczajaj taty do tego)
Początkująca
01-08-2008, 09:26:00

Picie przez smoczek z butelki można troszkę potraktować jak ćwiczenie logopedyczne. Nie wiem tylko, czy tata byłby zadowolony z tej butelki. Nie chciałabym żeby pomyślał, że ja go jak dzieciaka traktuję. W końcu to dorosły facet jest Muszę to przemyśleć...
Curry[addsig]
gość
01-08-2008, 12:53:00

jestem z zachodniopomorskiego
a rehabilitacje..nosi sie w sobie w swoim sercu-i jesli ktos jest rehabilitantem z powolania....to rehabilituje nawet wtedy kiedy nie jest w pracy-smutne jesli trafiliscie na "moich" kolegow czy kolezanki pracujacych bez oddania sie do reszty w pracy...ja moich pacjentow traktuje tak jakbym chciala byc sama traktowana ...i to niezaleznie od tego czy dostaje za to jakies wynagrodzenie .
Mowie za siebie ,za swoja prace za moja odpowiedzialnosc...kazdy z niej zostanie kiedys rozliczony-chce stanac wtedy z glowa podniesiona i usmiechem na ustach...pozdrawiam serdecznie Niebieskooka Rehabilitantka
gość
01-08-2008, 13:41:00

Marychaj ratuj to forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo tylko Ty możesz uratować tę sytuację
Ludzie co za babiniec ja też miałam śpiocha , kiedyś korzystałam z Waszych rad, cały czas czytam forum na bieżąco, ale przestałam pisać przez..... ANIANIĘ
Mimo tego zamieszania piszcie dalej ale nie kłóćcie się na litość Boga!!!! Teresa
Forumowiczka
01-08-2008, 13:57:00

Niebieskooka - ja tu chciałabym Ci napisać coś jeszcze - ja absolutnie nie "najeżdżam" na rehabilitanów. to nie o to chodzi - widzisz ja chciałam napisać o tym, że rehabilitant - stara się, ćwiczy, poprawia ułożenie pacjenta itd - robi to tyle ile może (czasami bardzo krótko w szpitalu), instuuje rodzinę itd, mówi, że pacjent powinie być tak a tak kładziony bo to zmiejsza możliwość wystąpienia dajmy nato przykurczu. Wszystko niby fajnie. Tylko cały personel nie ma o tym bladego pojęcia - pielęgniarki tak układają pacjenta że przykurcz murowany, a ciało jest ułożone odwrotnie do zaleceń rehabilitantów. Sorry ale uważam, że gdy cały personel był zespołem terapeutycznym to szanse na wyzdrowienie pacjentów byłyby dużo większe.

Niebieskooka - Michał ma super rehabilitantów - mają serce tak jak Ty. Jesteś naprwdę super dziewczyną, że podchodzisz do pracy z sercem, a do tego dajesz nam jeszcze wsparcie.

Moja intencja jest taka - że mamy CHORĄ SŁUŻBĘ ZDROWIA - bardziej niż nasze śpiochy są chore. I tyle.
Aniaiania
Wtajemniczona
01-08-2008, 13:58:00

powiem Wam numer
kiedyś nie mogłam utrzymać szklanki-rozlewałam
chciałam napić się piwa
mąż mi nalał do dziecięcej buteleczki ze smoczkiem i piłam
ile było przy tym śmiechu...
http://maclisc.phorum.pl/
Początkująca
01-08-2008, 17:22:00

Może skupmy się bardziej na naszych bliskich, a nie na lekarzach, służbie zdrowia, chorym systemie, pretensjach do całego świata, itp. Chyba po to było to forum, żeby pomagać sobie nawzajem, cieszyć nawzajem z sukcesów śpiochów, wspierać się w tych trudnych przecież chwilach. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, że beznadziejnie jest w szpitalach, itd. To oczywiste i każdy z nas tutaj to wie. My i tak musimy walczyć mimo to. Może wreszcie zaczniemy znów pisać o tym co nasi bliscy robią, jak ćwiczą i postarajmy się wymyślać dla nich ciągle nowe bodźce i stymulacje. Ja zadałam wcześniej kilka pytań ważnych dla mnie i mojego taty np. o pionizację i nikt mi nie odpowiedział. Dyskutujecie za to bardzo o tym co jest źle i nie tak w szpitalach, co i tak jest oczywiste dla każdego kto przeczytał forum. Proszę skupmy się na tym co jest ważne.
Łączę dla wszystkich wyrazy szacunku.
Curry[addsig]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: