Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
01-08-2008, 06:45:00

"Kontaktował się ktoś z mamą Edyty??????"

A kto pyta?
Aniaiania
Forumowiczka
01-08-2008, 06:46:00

Niebieskooka - miało być - tak masz rację z rehabilitacją
Aniaiania
Początkująca
01-08-2008, 09:06:00

Muszę dziś Wam się pochwalić Wczoraj dałam tacie picie przez słomkę po raz pierwszy. Trochę go namawiałam i tłumaczyłam co ma robić, ale się napił!!! Normalnie ciągnął przez słomkę picie I to sporo jak na niego bo on raczej niechętny do jedzenia jest w ogóle, albo tylko kilka łyżeczek wody. A on wczoraj 5 razy porządnie pociągnął przez tą słomkę całkiem gęste picie A jak się super skupił przy tym. Jestem z niego strasznie dumna i strasznie szczęśliwa. Tatko, jesteś najlepszy!!!
Curry
[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
gość
01-08-2008, 09:13:00

Curry - to super, spróbuj jeszcze ze smoczkiem i butelką (ale nie przyzwaczajaj taty do tego)
Początkująca
01-08-2008, 09:26:00

Picie przez smoczek z butelki można troszkę potraktować jak ćwiczenie logopedyczne. Nie wiem tylko, czy tata byłby zadowolony z tej butelki. Nie chciałabym żeby pomyślał, że ja go jak dzieciaka traktuję. W końcu to dorosły facet jest Muszę to przemyśleć...
Curry[addsig]
gość
01-08-2008, 12:53:00

jestem z zachodniopomorskiego
a rehabilitacje..nosi sie w sobie w swoim sercu-i jesli ktos jest rehabilitantem z powolania....to rehabilituje nawet wtedy kiedy nie jest w pracy-smutne jesli trafiliscie na "moich" kolegow czy kolezanki pracujacych bez oddania sie do reszty w pracy...ja moich pacjentow traktuje tak jakbym chciala byc sama traktowana ...i to niezaleznie od tego czy dostaje za to jakies wynagrodzenie .
Mowie za siebie ,za swoja prace za moja odpowiedzialnosc...kazdy z niej zostanie kiedys rozliczony-chce stanac wtedy z glowa podniesiona i usmiechem na ustach...pozdrawiam serdecznie Niebieskooka Rehabilitantka
gość
01-08-2008, 13:41:00

Marychaj ratuj to forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo tylko Ty możesz uratować tę sytuację
Ludzie co za babiniec ja też miałam śpiocha , kiedyś korzystałam z Waszych rad, cały czas czytam forum na bieżąco, ale przestałam pisać przez..... ANIANIĘ
Mimo tego zamieszania piszcie dalej ale nie kłóćcie się na litość Boga!!!! Teresa
Forumowiczka
01-08-2008, 13:57:00

Niebieskooka - ja tu chciałabym Ci napisać coś jeszcze - ja absolutnie nie "najeżdżam" na rehabilitanów. to nie o to chodzi - widzisz ja chciałam napisać o tym, że rehabilitant - stara się, ćwiczy, poprawia ułożenie pacjenta itd - robi to tyle ile może (czasami bardzo krótko w szpitalu), instuuje rodzinę itd, mówi, że pacjent powinie być tak a tak kładziony bo to zmiejsza możliwość wystąpienia dajmy nato przykurczu. Wszystko niby fajnie. Tylko cały personel nie ma o tym bladego pojęcia - pielęgniarki tak układają pacjenta że przykurcz murowany, a ciało jest ułożone odwrotnie do zaleceń rehabilitantów. Sorry ale uważam, że gdy cały personel był zespołem terapeutycznym to szanse na wyzdrowienie pacjentów byłyby dużo większe.

Niebieskooka - Michał ma super rehabilitantów - mają serce tak jak Ty. Jesteś naprwdę super dziewczyną, że podchodzisz do pracy z sercem, a do tego dajesz nam jeszcze wsparcie.

Moja intencja jest taka - że mamy CHORĄ SŁUŻBĘ ZDROWIA - bardziej niż nasze śpiochy są chore. I tyle.
Aniaiania
Wtajemniczona
01-08-2008, 13:58:00

powiem Wam numer
kiedyś nie mogłam utrzymać szklanki-rozlewałam
chciałam napić się piwa
mąż mi nalał do dziecięcej buteleczki ze smoczkiem i piłam
ile było przy tym śmiechu...
http://maclisc.phorum.pl/
Początkująca
01-08-2008, 17:22:00

Może skupmy się bardziej na naszych bliskich, a nie na lekarzach, służbie zdrowia, chorym systemie, pretensjach do całego świata, itp. Chyba po to było to forum, żeby pomagać sobie nawzajem, cieszyć nawzajem z sukcesów śpiochów, wspierać się w tych trudnych przecież chwilach. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, że beznadziejnie jest w szpitalach, itd. To oczywiste i każdy z nas tutaj to wie. My i tak musimy walczyć mimo to. Może wreszcie zaczniemy znów pisać o tym co nasi bliscy robią, jak ćwiczą i postarajmy się wymyślać dla nich ciągle nowe bodźce i stymulacje. Ja zadałam wcześniej kilka pytań ważnych dla mnie i mojego taty np. o pionizację i nikt mi nie odpowiedział. Dyskutujecie za to bardzo o tym co jest źle i nie tak w szpitalach, co i tak jest oczywiste dla każdego kto przeczytał forum. Proszę skupmy się na tym co jest ważne.
Łączę dla wszystkich wyrazy szacunku.
Curry[addsig]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: