Reklama:

śpiaczka (15625)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-10-2024, 21:43:16

Ana-50 05-03-2021, 16:11:30
Jak mogę się skontaktować z Panią? Mój tato jest świeżo po niedotlenieniu mózgu, każda rada byłaby cenna
Pozdrawiam. Napisz do mnie wiadomosc prywatna.

Czy mogłabym prosić o kontakt.
gość
10-11-2024, 01:56:30

Witam. Sytuacja taka; Tata z bardzo ostrym zalaniem trzustki trafił na OIT. Wprowadzony w śpiączkę farmakologiczna, przebywa w niej 3 dobę. Mózg pracuje dobrze, czasem ruszy głową, kaszlnie. Niestety narządy wewnętrzne są uszkodzone i to bardzo. Choroby współistniejące. Ja już żyje też ledwo przez to, strach o niego. Był ktoś w podobnej sytuacji i dobrze wszystko wyszło ?
gość 21-03-2024, 13:30:54
Dzień dobry,

Dziękuję ze jesteście! Moja mama leży w szpitalu Praskim. Nie wybudziła się po reanimacji. Teraz szukamy ZOL. Czy ktoś może polecić jakiś ZOL w Warszawie który będzie oferował jakaś formę rehabilitacji? Czy ktoś może ma opinie o ośrodku Światło w Toruniu? Będę wdzięczna za wszystkie rady bo obiektywnie mówiąc ta sytuacja mnie przerasta......
gość 21-03-2024, 13:30:54
Dzień dobry,

Dziękuję ze jesteście! Moja mama leży w szpitalu Praskim. Nie wybudziła się po reanimacji. Teraz szukamy ZOL. Czy ktoś może polecić jakiś ZOL w Warszawie który będzie oferował jakaś formę rehabilitacji? Czy ktoś może ma opinie o ośrodku Światło w Toruniu? Będę wdzięczna za wszystkie rady bo obiektywnie mówiąc ta sytuacja mnie przerasta......
gość
19-11-2024, 20:26:16

Czy miał ktoś przypadek że osoba wybudzona że śpiączki farmakologicznej nie obudziła się za pierwszym ani za drugim razem tylko za którymś? U mojego meza niestety dwie próby budzenia bez skutku. Nzk, zawał i w śpiączce dziś 3 dobe. Tomograf komputerowy wyszedł ok. Lekarze są bardzo ostrożni w swoich słowach,ale nikt nie mówi wprost czy jest źle czy dobrze. Za dwa dni będą próbować go kolejny raz budzić. Dlaczego on się nie budzi skoro tomograf wyszedł ok? Proszę o pomoc on ma tylko 30 lat. Mieszkamy za granicą wiem że nie ma to większego znaczenia ale mam wrażenie że w Polsce miałabym więcej do "wyboru". Wiktoria
gość
15-12-2024, 13:23:10

Doti proszę o tel mam to samo z żoną jest w śpiączce nie wiem co dalej potrzebuję rozmowy z kimś kto przeżywa to samo

695800888
gość
23-12-2024, 22:02:50

Witam
Mój Tata 77 lat 13 grudnia doznał zatrzymania akcji serca. Pierwsze co zrobiła moja Mama to uniosła mu nogi do góry aby mózg był jak najmniej niedotleniony. Potem nastąpiła resuscytacjia sam masaż. Trwało to około 15 minut. Potem reanimowali go medycy poprzez elektrowstrząsy. Trwało to ok 30 minut. Udało się przywrócić krążenie. Tata został wprowadzony w śpiączke farmakologiczna. Były 2 próby odstawienia leków nasennych ale dostawał drgawek. Lekarze twierdzą że te ataki dodatkowo degraduja mózg. Tata miał 3 lata temu udar. Na tomografii są uszkodzenia po wcześniejszym udarze i niewielkie zmiany teraz które mogą ale nie muszą mieć wplywu.Ogólnie każdy lekarz mówi co innego. Tata dostał też czkawki podczas wybudzania. Oczywiście lekarze nie dają mu szans twierdzą że dojdzie do śmierci mózgu. Lekarz powiedział mi że mózg nie jest wstanie się odbudować . Czyżby ??? Przecież mózg jest plastyczny. Na dzień dzisiejszy wzięłam sprawy w swoje ręce i zaczęłam masować Tatę i uciskać receptory. Gdy potykalam stop były odruchy ,na rękach pojawiała się gęsią skórka. Gdy zwilzam mu usta rusza szczęką. Są też ruchy galek ocznych. Tata jest obciążony kardiologicznie i nie tylko(bajpasy ,20%wydolnosci serca,miażdżyca,tarczyca,cukrzyca) Jednak do tej pory funkcjonował sobie spokojnie. Wyniki miał idealne. Tarczyca wyciszona. Wkurza mnie to że lekarze już go skreślili. Będę walczyć o niego . Dlatego tu jestem. Proszę powiedzcie co mogę jeszcze zrobić ???
gość
23-12-2024, 22:07:53

Dodam jeszcze że jest ruch galek ocznych pod powiekami. Tata jest podłączony pod respirator. Czekamy na zabieg tracheotomii. Jestem u niego codziennie . Rozmawiam z nim ,proszę żeby otworzył oczy przy następnym wybudzaniu. Stosuje aromaterapię . Proszę o podpowiedzi w tej trudnej dla mnie sytuacji
Ania .G
gość
04-01-2025, 20:24:48

gość 19-11-2024, 21:26:16
Czy miał ktoś przypadek że osoba wybudzona że śpiączki farmakologicznej nie obudziła się za pierwszym ani za drugim razem tylko za którymś? U mojego meza niestety dwie próby budzenia bez skutku. Nzk, zawał i w śpiączce dziś 3 dobe. Tomograf komputerowy wyszedł ok. Lekarze są bardzo ostrożni w swoich słowach,ale nikt nie mówi wprost czy jest źle czy dobrze. Za dwa dni będą próbować go kolejny raz budzić. Dlaczego on się nie budzi skoro tomograf wyszedł ok? Proszę o pomoc on ma tylko 30 lat. Mieszkamy za granicą wiem że nie ma to większego znaczenia ale mam wrażenie że w Polsce miałabym więcej do "wyboru". Wiktoria[/CYTAT

Czy udało się wybudzić męża?
gość
06-01-2025, 18:37:46

gość 23-12-2024, 23:07:53
Dodam jeszcze że jest ruch galek ocznych pod powiekami. Tata jest podłączony pod respirator. Czekamy na zabieg tracheotomii. Jestem u niego codziennie . Rozmawiam z nim ,proszę żeby otworzył oczy przy następnym wybudzaniu. Stosuje aromaterapię . Proszę o podpowiedzi w tej trudnej dla mnie sytuacji
Ania .G

Czy udało się wybudzić tatę?
gość
06-01-2025, 21:24:49

gość 28-11-2021, 20:51:34
No glowa do gory , Wiktoria to przeciez zwyciestwo. To piekne imie prowadzi wlasciciela do sukcesu bo to jest silna osobowosc ,zwyciestwo Victory !
gość
06-01-2025, 21:26:20

Ośrodek godny polecenia Śląsk i nie tylko wybudzanie osób (śpiączka mózgowa może ktoś coś polecić bardzo proszę mój e mail werka2005@interia.eu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: