Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-01-2018, 22:58:52

Aldi , to ile kalorii na dobe otrzymuje twoja mama?
gość
26-01-2018, 23:07:11

Powinna 4 tys a ile ma szpitalne.jedzenie to nie wiem. Jutro dopytam. Dzis jak pytalam co miala podane to odp ze to co wszyscy tylko zmiksowane. A w tym wypadku tylko zupe bo na drugie byl makaron z serem. Co robic??????
gość
26-01-2018, 23:10:23

na caly dzien dostala tylko zupe?
gość
26-01-2018, 23:23:48

Na obiad i na kolacje napewno tak bo bylam u niej w tym czasie. Dostaje jak przecietny pacjent śniadanie obiad i kolacje a to wszystko to chyba malo prawda???
Początkująca
26-01-2018, 23:36:52

Dziękuję Kochani, Marta, Iwa, Aldi i wszystkim innym...
Kochani, dokarmiajcie swoich śpiochów. Powinni dostać ok. 4000 kcal więc trzeba przynosić swoje posiłki, dobrej jakości, zmiksowane i podawać z dużej strzykawki przez sondę/Peg'a. Nas zbywano, nie pozwolono ale walczcie o to. Nasz tata po tyg. na wew. schudł strasznie, więc skąd organizm miał czerpać siły do walki?? Do tego zaniechano badań i leczenia kardiolog., pojawiły się odleżyny, infekcja bakteryjna. Walczyliśmy, domagaliśmy się, zbywano nas a nawet przez dwa dni lekarze nas unikali zupełnie...Tata zaczynał powolutku reagować, tycimi odruchami, słyszał nas na 100% tylko serduszko nie dało rady.
Walczcie o bliskich, domagajcie się wszelkich badañ i podejmowania leczenia i intensywnej rehab.
A najlepiej zabierajcie bliskich do domu, do konkretnych ośrodków, np. do kliniki Budzik dla dorosłych w Olsztynie itp. Trzymam za Was kciuki i modlę się o siłę dla Was zdrowie i wybudzenia Waszych bliskich i cieszę się, z wszelkiej poprawy u Nich...
Pozdrawiam,
MartaŚ
gość
27-01-2018, 06:03:14

Aldi szpital robi oszczędności. To za mało co dostaje. Mój syn przez sondę dostawał przemysłowe a z domu zmiksowane. Potem jak już jadł przez usta to wymagali bym dziennie podała 2 nutri drinki wysokobialkowe które odstawiłam od szpitala.Iwa
gość
27-01-2018, 06:09:56

Eeg miał robione po wyjściu ze szpitala czyli około4mies od zdarzenia. Postraszcie rzecznikiem praw pacjenta, skargą do NFZ. Byłam świadkiem awantur rodzin i uwierz personel marudzi ale się boją lepiej się zajmują. Iwa
gość
27-01-2018, 08:04:50

Aldi, wszystko o czym piszesz brzmi strasznie. Aż serce się ściska...Nie chce Ci źle doradzić, nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Może skontaktuj się z rzecznikiem praw pacjenta. Niech podpowie Co robić!
Marta
gość
27-01-2018, 08:15:11

Mój tata od czwartku jest w ośrodku wentylacji w Konstancinie. Jest z nim gorzej niż było. Wszystko to co wypracował na oiomie zanika. Caly dzień śpi. Nie kiwa głową tak jak dotąd to robił. Mam wrazeniebjakby podawali mu coś na sen. Trafił tu po to żebyśmy my nauczyli się Nim opiekować, obsługiwać wszystkie urządzenia. Mieli nas uczyć a póki co jak same o coś nie zapytamy to nikt nas uczyć nie chce. Nie tak to wszystko miało wyglądać.
Marta
gość
27-01-2018, 14:48:53

Przed chwilą pod okiem pielęgniarki pierwszy raz odessalam tatę. Zestresowałam się jak cholera ale dałam radę. Nie jest to trudne , kwestia nabrania wprawy. Jak najszybciej musimy zabrać tatę do domu. Właczyć rehabilitację i zacząć działać!
Marta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: