Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2018, 16:24:56

Zaświadczenia o stanie zdrowia nie potrzebowaliśmy więc nie wiem. Ale zaświadczenie że przebywa na oiom a potem ortopedii które potrzebne było na studia wydali. Iwa
gość
20-01-2018, 16:39:15

Przepraszam nie mogłam dodać posta i zdublowalam
Agnes
gość
20-01-2018, 17:12:50

Agnes nie wiem co masz na myśli pisząc o zaświadczeniu o stanie zdrowia. Jeśli taki nosi tytuł ten papierek to Nie, takiego czegoś nie mam i nawet nie prosiłam więc nie wiem czy bym została. Natomiast jeśli chodzi o konsultacje lekarzy różnych specjalności to bez problemu na piśmie dostałam opisane wszystko.
Marta
Początkująca
20-01-2018, 21:25:25

Jak moj syn byl w szpitalu , to powiedzieli mi , ze jak syn bedzie juz stabilny to bede musiala go zabrac ze szpitala, albo do domu albo do jakiegos osrodka . Skladalam wnioski do kilku ZOLI i do kazdego z osobna bez problemu pani ordynator wypisywala mi te wnioski ,
gość
21-01-2018, 08:49:14

Rozmawiałam z innym lekarzem i potwierdził Że może być smierć mózgu pomimo zachowania podstawowych funkcji życiowych. Nieodwracalne uszkodzenie mózgu i tutaj nie ma żadnych szans.
Nie mogę uwierzyć w to co się stalo, jeszcze to do mnie nie dociera.
Mam prawie 30 lat i pierwszy raz spotykam się z taka tragedia moja najbliższa rodzina ma się dobrze dziadkowie po 90 lat i żyją w zdrowiu a tata ledwo po 50tce..nie wiem czemu mnie to spotyka nigdy nic nikomu nie zrobiłam żyje swoim życiem.
Bałam się ze tak się stanie ze może zakończyć się to taka opcja jak życie bez świadomości, trafiła mi się najgorsza z możliwych opcji. Nie wiem co się stało z dusza taty nie wiem czy żyje tylko ciało..
Przeraża mnie ta sytuacja
Agnes
gość
21-01-2018, 10:00:09

Agnes musisz być być silna...szcz3golnie teraz kiedy życie ułożyło dla Ciebie taki scenariusz. Ja jestem już parę lat po 30 a też nigdy nie byłam w podobnej sytuacji. Wszystkim nam jest ciężko ale musimy być twardzi dla naszych bliskich . Życzę Ci z całego serca aby ta diagnoza w ostatecznej wersji się nie potwierdziła i Twój tata zaczął powoli wracać do zdrowia. Trzymaj się ciepło
Marta
gość
21-01-2018, 20:50:32

Dziękuje za słowa otuchy .. życzę wam wszystkim aby wszystko ułożyło się pomyślnie...
Proszę tez by odezwały się osoby którZy mieli podobne przypadki czyli lekarze uznali ze mózg jest uszkodzony i nastąpiła jego smierć ale działają ośrodki odpowiedzialne za podstawowe funkcje życiowe. Przypomnę ze tata jest wybudzony ale nie ma żadnych reakcji ma tylko otwarte oczy. Jak to się u was potoczyło ?
Pozdrawiam
Agnes
gość
21-01-2018, 20:51:10

Kolejny sukces!! Tata uniósł rękę 😁 tak sie cieszę 😁😁😁 Może to niektórym przeszkadza że tak tu wszystkim obwieszczam...przepraszam jeśli komuś sprawiam ból, ale jestem tak szczęśliwa że z chęcią pokazalabym to całemu światu !!!!
Marta
gość
21-01-2018, 21:19:12

Agnes , Twoj tato zyje , moze i nie ma swiadomosci siebie ,czlowiek zyje a wiec jego dusza jest w nim , tylko inaczej wszystko odbiera, na pewno czuje strach, potrzebuje poczucia bezpieczenstwa. My rodzina w tej sytuacji musimy zadbac przede wszystkim o to aby nic ich nic bolalo i czuli sie bezbiecznie , czuli obecnosc bliskich.Nawet jakby nie mialo sie nigdy poprawic nie mozemy ich zostawic samych sobie
gość
21-01-2018, 21:29:28

Nieraz tak mysle, ze moze to i lepiej ,ze nie maja swiadomosci siebie i swojej sytuacji (choc nigdy tego nie wiadomo), niz zeby wiedzieli co sie dzieje a nie mogli dac nam znaku ,ze nas slysza , rozumieja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: