Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2018, 07:06:11

Agnes, jeśli chodzi o mnie to ja tydzień temu zrezygnowałam z pracy. Jest mi łatwiej bo była to umowa zlecenie i w każdej chwili mogę sobie jakoś dorobić. Poza tym nie jestem sama. Mam rodzinę i jakoś wspolnie ciagniemy. A co dobrego zol-u to gośćmi tu nie gra. Dlaczego szpital ma szukać mu zol-u? Przecież jak człowiek ma rodzinę to ona w pierwszej kolejności zajmuje się tym tematem. Przede wszystkim to rodzina decyduje czy zol czy dom. U nas decyzja była jakby oczywista bo ja od razu powiedziałam że rezygnuje z pracy. Ale rozumiem że sytuacje są różne i nie każdy może zabrać swojego śpiocha do domu . Nikogo nie oceniam bo to nie w tym rzecz. Najważniejsze jest dobro naszych chorych. Mój ojciec nigdy nie lubił szpitali i wiem że w domu będzie mu najlepiej. Znajome dźwięki, zapachy...to wszystko będzie Go na pewno doskonale stymulować. Boję się bardzo tego momentu...czy dam radę? Ale mówią że wszystkiego można się w życiu nauczyć więc się nauczę.
Marta
gość
20-01-2018, 07:20:42

Agnes, jeśli chodzi o oczy to mój Tata nie widzi wzrokiem. Cały czas zezuje. Nie wiadomo czy widzi. Jak pytałam lekarza to mówił że ciężko stwierdzić. Muszę dziś zapytać czy są jakieś badania które to wyjaśnią. Tata na pytanie czy widzi kiwa głową że Nie ale tu trzeba brać poprawkę bo istnieje taka możliwość że zapomniał znaczenia wielu słów.
Marta
gość
20-01-2018, 07:28:31

Nie mam pojęcia dlaczego to szpital ma szukać zolu, zdziwiło mnie to bardzo ? Zapytam ich przy następnej okazji ale to mocno podejrzane.
Nie wiem jak jest u was ale mój tata nigdy nikogo nie upoważniał nie sadził Że to Będzie kiedykolwiek potrzebne może o to chodzi. Zaświadczenia o stanie zdrowia tez nie chcieli mi wydać powiedzieli ze sąd może się zgłosić to wtedy wydadzą.
Agnes
gość
20-01-2018, 08:47:10

Agnes, coś tu ściemniają...u mnie tez tata nigdy nikogo nie upowaznial. Byl w pelni sprawny wiec nie bylo potrzeby. Wszelkie zaświadczenia i opinie z konsultacji bez problemu dostaję do ręki. Przecież te opinie są potrzebne żeby złożyć wniosek o ubezwłasnowolnienie! Nic z tego nie rozumiem...
Marta
gość
20-01-2018, 09:12:01

Witajcie kobietki. Czy pacjent widzi nie da się sprawdzić dopóki sam nie da o tym znać lub nie zostanie przeprowadzone badanie okulistyczne na sprzecie. W przypadku spiochowto niemożliwe. Po uszkodzeniach zazwyczaj wystekuje zez ktory może minąć. Pozdrawiam Iwa.
gość
20-01-2018, 09:22:09

Zazwyczaj szpital szuka zolu jak rodzina nie może zabrać chorego do domu a sama ma trudności ze znalezieniem ośrodka. Moj syn nie był ubezwłasnowolniony i nie miałam kłopotów z informacjami dokumentacją l4 do pracy syna. Ale sprawy urzędowe to tak. Iwa
gość
20-01-2018, 09:22:13

Dzięki Iwa za wyjaśnienie 😉 miejmy nadzieję że i u nas tak się stanie👍
Marta
gość
20-01-2018, 14:19:32

Ja złożyłam wniosek do szpitala o wydanie zaświadczenia o stanie zdrowia to oni nawet skonsultowali się z prawnikiem i powiedzieli ze nie można.
Ogólnie poprzedni lekarz powiedział ze szpital pomaga w znalezieniu zolu a raczej pielęgniarki środowiskowe, ale nawet nas nie zapytali czy bierzemy do domu. Choć i tak nie mamy warunków i ani ja ani mama nie możemy zrezygnować z pracy.
Agnes
gość
20-01-2018, 14:22:52

Ja składałam wniosek do szpitala o wydanie zaświadczenia o stanie zdrowia to nawet z prawnikiem rozmawiali ze mi nie mogą wydać.
O tych zolach to poprzedni lekarz mówił. Ze szpital pomaga w znalezieniu. Nie wiem ciężko się z nimi dogadać ..
Agnes
gość
20-01-2018, 14:25:07

Zaświadczenie o stanie zdrowia tez wam szpital wydał?? Bo mi nie fali nawet z prawnikiem rozmawiali ze nie mogą.
Agnes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: