Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-01-2018, 22:33:28

Caly czas ma wyprostowane nogi. A o jakiej pozycji myslisz? Prosze poradzcie.mi co moge jeszcze zrobic? Jak pobudzic mózg mamy. Trzy mies temu znow zostałam mama. Mam ponad dwuletniego synka i teraz coreczke. Moje dzieci byly/sa calym swiatem mojej mamy ( jedyni wnukowie). M Codziennie puszczam jej filmiki z dziecmi. Tetno rosnie, dzis wlozylam jej w dlon obraczke. Tetno strasznie skoczylo. Zawsze mowila ze chyba.nigdy jej nie zdejmie bo palec jej zgrubl. Lekarzom sie udalo ja zdjac. Co moge dla niej zrobic? Zawsze byla na moje skinienie. Przez trzy mies zajmowala sie mna i moim prawie rocznym dzieckiem gdy zlamalam reke. Latała kolo mnie i malego a teraz to ona potrzebuje pomocy a ja nie wiem co zrobic.
Swiat jest niesprawiedliwy...
Aldi6632
gość
23-01-2018, 06:23:46

Aldi u mojego ojca też na początku były takie odruchy. Tętno skakało jak przychodzilismy albo w trakcie wizyty mowilismy mu o czyms co mialo dla niego duże znaczenie. Też były ruchy brodą itd. A teraz po tych kilku tygodniach w odpowiedzi kiwa głową i próbuje ruszać rękami. Lekarze nie dawali szans mojemu ojcu. Mówili że albo do końca życia będzie nieprzytomny albo lada moment umrze. Teraz przecierają oczy ze zdumienia jak to wszystko poszło do przodu. Mój ojciec to silny człowiek. Udowodnił to nam już dwukrotnie. Pierwszy raz na poczatku 2017 roku pokonując nowotwór zlosliwy w bardzo zaawansowanym stanie a drugi raz teraz. Wiem ze kazdy jest inny i inaczej reaguje na wszystko ale wierze w to ze Twoja mama tez do Was wroci tylko potrzebuje troche wiecej czasu.
Marta
gość
23-01-2018, 06:26:57

Jak wszystko pójdzie pomyślnie to w czwartek mojego Ojca przenoszą na jakiś tydzień może dwa do ośrodka opiekunczo-rehabilitacyjnego do Konstancina. Tam będziemy się uczyć jak o Niego dbać i obsługiwać wszystkie urządzenia. A jak się juz wszystkiego nauczymy to wracamy do domku😁
Marta
gość
23-01-2018, 20:07:08

Mozecie podac mi nazwy lekow ktore Wasi bliscy dostają na regeneracje mózgu? Kiedys znalazlam wątek taki.i.niestety.juz nie mofe go odnalezc.
Aldi6632
gość
24-01-2018, 19:48:01

Dzis mame przeniesiono z oiomu na wewnętrzny. Wczoraj na oiom byla w izolatce bo przyplatala sie jakas bakteria mutant. A tu dzis lezy na wewnętrznym z innymi 3 kobietami. Jeszcze wczoraj slyszalam ze mam zalozyc maseczke itd ze wzgledy na bakteria itd a dzis lezy na oddziale " ogolnodostepnym" gdzie dzis bylo 6 osob odwiedzajacych w sali kazdy z katarem i kaszlem. Personel niemily. Zreszta ja im współczuję tej pracy jak tam tyle ludzi. Czy moze ktos z Was polecic jakis osrodek rehabilitacyjno neurologiczny? Najblizej mamy do Rept. Ale tam teraz opinie nie sa zbyt pochlebne. Mieszkamy niedaleko Kielc.
I jeśli sie orientujecie to napiszcie prosze jak trzeba to zaczac organizowac.
Aldi6632
gość
24-01-2018, 20:06:53

Aldi, Twoich okolic nie kojarzę więc nic nie podpowiem. Mojego ojca jutro wypisują z oiomu i przewożą do ośrodka dla pacjentów wentylowanych do Konstancina. Firma nazywa się Medi-System a ośrodek ma nazwę Konstancja. Będzie tam około tygodnia lub dwóch a potem do domu. Dziś byłam tam z mamą aby obejrzeć ośrodek i porozmawiać z lekarzem. Wrażenia bardzo dobre. Wiadomo że to pierwsze wrażenie a jak wygląda sprawa na codzień to nic powiedzieć jeszcze nie mogę. Szukaj kochana w necie bo to skarbnica wiedzy. Coś na pewno znajdziesz kwestia tylko tego czy będą to miejsca godne polecenia. Trzymaj się!
Marta
gość
25-01-2018, 10:10:31

Witajcie. Czy ktos z Was ma namiar na prof Talara? Czy mozecie napisac mi jak wyglada konsultacja u niego, czy przyj do pacjenta ile sie placi itd?
Jestem załamana.
Aldi6632
gość
25-01-2018, 10:38:48

Profesor Talar przyjmuje niedaleko Iławy. Nie odbiera telefonu od niezapisanych numerów telefonów. My pojechaliśmy na wariata go szukać w domu rodzinnym koło Bydgoszczy nie zastalismy go tam wiec dalej w podróż do Iławy. Najlepiej zadzwonić do ośrodka gdzie pracuję gołębi dwór i zapytać gdzie go można zastac. Co do wizyty profesor przyjął nas po godzinach pracy i udzielił wskazówek. Myślę że warto łapać sie każdego sposobu by pomóc naszym bliskim, nam sie nie udało uratować cioci lekarze nam w tym przeszkodzili.
gość
25-01-2018, 10:44:14

A mieliscie dokumentacje tylko? Czytalam ze najlepiej zobaczyć pacjenta. U mojej mamy bez robienia eeg i bez konsultacji z neurologiem stwierdzono 3 pkt w skali kako odkorowanie a czytałam ze przy odkorowaniu ma sie minimum 5.
Juz mie wiem co mtslec:(
Aldi6632
gość
25-01-2018, 10:54:45

Tak mieliśmy dokumentację ale szczególnych badań nie było sam tomograf głowy. Lekarze badań nie robili nie leczyli bo twierdzili że juz nie żyje. Ciocia sama nie oddychała. Zmarła 2 tygodnie jak zapadła w śpiączkę. A po cwiczeniach od profesora myśleliśmy że wyjdzie z tego bo naszym zdaniem stan sie poprawiał. Maszyna wiecej odechow narzucala cisnienie bylo idealne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: