Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-01-2018, 20:14:20

Zeby zabrac chorego w spiaczce do osrodka ze szpitala nie jest potrzebne ubezwlasnowolnienie, wystarczy ,ze bedzie papier ,ze zlozylo sie taki wniosek do sadu.
gość
11-01-2018, 21:11:24

OlaGra, my rodzina zawsze doszukujemy się czegoś więcej. Zwykłe mrugnięcie okiem czy uścisk dłoni...dla nas to znak...dla lekarzy zwykły odruch. I dobrze bo póki my wierzymy to mamy siłę do działania, a tej siły potrzeba nam bardzo dużo 😊
Marta
gość
11-01-2018, 21:19:30

http://prawo-porady.pl/artykuly,umieszczenie-osoby-w-zakladzie-opiekunczo-leczniczym-bez-jej-zgody,847.html zerknijcie na ten artykuł
Marta
gość
12-01-2018, 18:09:26

Mój tata od kilku dni ma otwarte oczy, gałki oczne praktycznie w jednym miejscu, trochę mruga ale to takie jakby bezwiedne. Czy to normalne w śpiączce farmakologicznej ? Może ma mniej leków podawane ?
Agnes
gość
12-01-2018, 18:25:01

Cześć Agnes! Nie wiem czy to normalne w śpiączce farmakologicznej bo generalne powinien spać bo dostaje leki nasenne. Jeśli chodzi o śpiączkę już taką naturalną bez leków to takie zachowanie o którym piszesz jest normalne. Mój ojciec od kilku dni też otwiera oczy, lekko mruga, ale wzrok ma w zasadzie nieruchomy.
Pozdrawiam, Marta
gość
12-01-2018, 18:26:55

Agnes, a pytałaś lekarzy co z tymi lekami nasennymi? Dostaje jeszcze?
Marta
gość
12-01-2018, 21:44:26

Nie mam pojęcia wczoraj nic ni nie mówili na ten temat .. zapytam jak będę następnym razem
Agnes
Początkująca
13-01-2018, 07:13:11

Dzień dobry,
Dzięki Iwa za "podsycenie" optymizmu :) Masz rację Marta, chwytamy się wszystkiego, by nadzieja nie zgasła...
Nasz tata w tym tyg. coraz szerzej otwiera oczy i zapiera się nogami przy masowaniu. Do tego pewnego dnia, gdy ordynatorka rozmawiała (niestety przy tacie) z ciocią i powiedziała, że trzeba tatę zabierać na in. oddz. itd., to tacie skoczyło bardzo ciśnienie. Na pyt. cioci do pielęgniarki o to, ta odp. żo on chyba to słyszał i się uśmiechnęła. Wiem wiem, brzmi jak myślenie życzeniowe ale...
Nam też powiedziano, że potrzebne jest zaświadczenie o opiekunie prawnym aby tatę przenieść. Zresztą bez tego nic z formalnych rzeczy nie można załatwić.
Teraz staramy się aby tatę przenieść docelowo na jakiś czas do Olsztyna, kończymy zbieranie dok., wysyłamy i zobaczymy. Tata niestety ma słabe serce, po by-passach ale próbujemy. Miał ktoś może już do czynienia z tą klinika "budzik dla dorosłych" w Olsztynie? Kawał drogi z lubuskiego i trochę mnie to martwi.
Zobaczymy jak to się ułoży.
Wszystkim Wam udanego dnia i wytrwałości
MartaŚ
Początkująca
13-01-2018, 07:17:06

Ps. Tak zerkam na moje posty powyżej i widzę, że czasem są chaotyczne i z literówkami...przepraszam. Zwykle piszę z tel., najczęściej z moim 2-latkiem w pobliżu ;) no i z emocjami.
Miłego dnia
MartaŚ
Początkująca
13-01-2018, 07:47:52

Witam ponownie,
Iwa to Korfantowo to też Olsztyn?
Wygląda zachęcająco...tylko czy pacjentów w śpiączce przyjmują? Wiem, że sporo ośrodków wymaga aby jednak minimalny kontakt z pacjentem był :/
Sprawdzimy...dziękuję
MartaŚ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: