Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-10-2017, 15:24:49

Witam, ktore pozywienie przemyslowe jest lepsze fresubin czy nutricia ?
gość
01-11-2017, 10:04:39

Oba mają takie same składniki odżywcze Nutrison jest poprostu bardziej rozreklamowany. To dobra przemysłówka, ale warto zawalczyć o włączenie pokarmów naturalnych. Zazwyczaj lekarze jak się dobrze poprosi zgadzają się . Jeśli to jest Peg bądź sonda potrzebna będzie pomóc pielęgniarek. Jeśli pojawił się odruch polykania dacie radę sami , chociaż na początku będziecie mieć obawy przy karmieniu. Nie ma się czego bać , dacie radę. Madzior
gość
01-11-2017, 18:23:49

Dziekujemy Madzior
gość
07-11-2017, 21:48:02

Witam. Ciężko jest wywalczyć dokarmianie naturalne. U nas był prawdziwy bój, cały czas tłumaczyli, że to pacjentowi lezacemu wystarcza , nasz Henio po 3 m-cach śpiączki
( żołnierz zawodowy, sportowiec) schudl ponad 20 kg. Ciągle antybiotyki doprowadziły do skrajnego wyjalowienia, musieli zrobić przeszczep flory jelitowej. Po przeszczepie zgodzili się w końcu na nasze ciągłe prośby i przez tydzień pozwalali dokarmiać Henia " naszymi" zupami. Było super, zadnych biegunek, myśleliśmy w końcu go podkarmimy, no i radość pękła jak bańka mydlana. Został przeniesiony na rehabilitację, nowi lekarze, ordynator zdecydowanie powiedział że Henio jest w dobrej kondycji a te zupy to mogą mu zaszkodzić. Dla mnie to był szok z niedowierzaniem. Co za betony. Tracę wiarę w lekarzy, zero empatii. Prawdę ktoś powiedział, dla lekarzy to tylko punkty z NFZ u. Czy ktoś z uczestniczących w tym formum miał może kogoś bliskiego w Toruniu Fundacja Światło. Proszę o opinię. Na stronie ładnie pisze ale jak jest faktycznie ?Bardzo mi zależy na informacji. Pozdrawiam serdeczne . Sylwia
gość
07-11-2017, 22:54:47

witajcie, jestem kolejną NOWĄ dołączającą się do tej społeczności w nadziei na lepsze jutro. Mój mąż po udarze krwotocznym prawostronnym z podtopieniem i sporym niedotlenieniem ( ratownicy na basenie nie zauważyli że "poszedł " na dno po pęknięciu tętniaka. Z powodu obrzęku mózgu operacja zaklipsowania po 2 tygodniach. Kolejne prawie 3 tygodnie w śpiączce + informacja - mąż już się nie wybudzi, uszkodzenia są bardzo duże, do tego niedotlenienie. Po kolejnych kilku dniach otworzył oczy, po kolejnym tygodniu oczy ma otwarte przez większość dnia. Patrzy przez okno, ogląda TV, rozpoznaje osoby (przynajmniej mrugami powiekami lub kręci głową na "nie") Zaczął także unosić lewe przedramię i nawet jest w stanie ścisnąć mocniej czyjąś dłoń na prośbę. Są dni że kontakt jest lepszy, są dni że jest bardziej zmęczony lub niechętnie współpracuje. W niedzielę siedząc podpartym sam utrzymał głowę przez parę minut przed sobą i wykonywał nasze polecenia :obrót w jedną/ obrót w drugą, góra/dół. Przy tym wszystkim co usłyszałam od lekarzy, nie wierzę że to się dzieje naprawdę.. mimo tych maleńkich kroczków, lekarze dalej uważają, ze mąż jest w stanie wegetatywnym, a to co się dzieje, to jakieś moje imaginacje... jestem jednak dobrej myśli ... mąż kolarz (amator) pływak, wysportowany, szczupły, zdrowo się odżywiający, niepalący... świat runął mi w ciągu kilku minut, zresztą jak wszystkim tu piszącym... nic już nie będzie takie samo, ale widać tak było pisane... pozdrawiam Wszystkich i życzę wiary, cierpliwości i spokoju - PaniKa
gość
09-11-2017, 09:54:00

PaniKa - Masz rację część lekarzy potrafi skutecznie zdusicnadzieję i motywację rodziny. Ty za To myśl pozytywnie i wszystkie reakcje swojego śpiochy odbieraj tak jak Ci podpowiada intuicja. Poczytaj postu Jacka, któremu nikt nie dawał szans a wierzył w niego jeden prawdziwy lekarz i rodzina. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
SYLWIA nie dam się zbyć . Walcz o żywienie naturalne jest bardzo potrzebne....pozdrawiam
gość
10-11-2017, 20:40:49

Witam mam syna w śpiączce od 5 miesiecy tu na forum przeczytałam o soplówce jezówce , mam ja tylko nie wiem w jakich ilościach i jak ja podawac. może ktos z Was mogłby pomóc.?
gość
12-11-2017, 02:33:12

Masz soplowke w suplemencie czy naturalną bo to istotne? Madzior
gość
25-11-2017, 08:14:14

Witam mam pytanie ,czy ktoś stosował tą soploeka jezowata ?
Czy pomaga ?
A jeśli tak to moze by ktoś polecił mi jakiś produkt .
Pełno tego w Internecie ,a zależy mi na czymś sprawdzonym
gość
25-11-2017, 13:19:08

Witam wszystkich gorąco i serdecznie. Soplowke stosował mój syn(herrum)2 tabletki dziennie przez4 miesiące. Efekty to mniejsza nerwowość, lepszy sen, koncentracja, lepszy chód, mniejsze napięcie.mięśniowe. Czy to zasługa tego suplementu tego nie wiem. Madzior, Aga, Ana Bartek i inni co u was? Pozdrawiam Iwa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: