Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-09-2017, 05:08:00

Davis może tak od siebie dodam, na waszym miejscu organizowała bym pieniądze ( jeśli ich nie macie) koncerty, zbiórki, akcje harytatywne. Zabrać do prywatnego ośrodka, tam przyjmują nawet z respiratorami. Dostanie takiego powera, jest młoda, widziałam ludzi, którzy zaraz po oimie trafiają w takie miejsca i po paru miesiącach stawiają pierwsze kroki. Ośrodki te są kosmicznie drogie, ale na start kiedy nigdzie nie chcą przyjmować naszych chorych bo są leżący, z rurkami, bez kontaktu to takie miejsca są konieczne. Początek zaowocuje późniejszymi efektami. Iwa
Początkujący
03-09-2017, 07:29:43

Iwa czy możesz mi podsunac takie prywatne kliniki?
gość
03-09-2017, 07:56:36

Ja byłam w Krakowie, kilku rodziców tam umawialo się i miało jechać do Bydgoszczy, tylko nie wiem czy to ta w juraszu pobyt z opiekunem około 10 tysięcy na miesiąc, w reptach też przyjmują prywatnie około 8 tysięcy mies. Konstancin około 20 tyś miesiąc. Większość osób, które tam jadą zbierają fundusze na siepomaga i tak wcześniej pisałam, przez fundację, 1% I Talar też przyjmuje tel tu podany Iwa
Początkujący
03-09-2017, 08:39:04

W poniedziałek mąż cioci jedzie jeszcze do Warszawy a we wtorek jedziemy odszukać profesora Talara. Po drodze bydgoszcz jurasz jak pisałaś Iwa i Toruń fundacja światło. Mam nadzieję trafić na życzliwych ludzi.
gość
06-09-2017, 13:54:18

Jutro zaczyna sie konferencja na temat spiaczki w Toruniu , ktos z was tam bedzie?-Ana-50
Początkujący
06-09-2017, 18:52:59

Mógł by ktoś zdać relacje z konferencji.
gość
06-09-2017, 19:26:46

PODOBNO Będzie na Youtube jak się pojawi dam linka. Madzior
Początkujący
06-09-2017, 19:28:29

Dobrze czekamy.
gość
08-09-2017, 09:27:48

witam wszystkich mam na imie beata. mój syn Dawid lat 27, 4.07 miał wypadek samochodowy, poważny obrzeg mózgu, lekarze nie dawali praktycznie żadnych szans na przezycie. udało mi sie przenieść syna na ojom w innym szpitalu, po 3 tyg zaczął sam oddychac.niestety nie obudził sie, wierze, że to kiedyś nastąpi. wczoraj lekarz powiedział ,że moge Dawidowi gotować zupy, taki lekki rosół z warzywami i przynosic na oddział i będa mu podawac przez pega, bezpośredo do żołądka, czy może mi ktoś z Was podpowiedziec co jeszcze moge dodawc do takiej zupy. Syn ma tez odleżyny walcze wszystkimi możliwymi środkami ,ale na razie nic nie pomaga. może ktos ma jakis sposób?
gość
08-09-2017, 16:17:48

WITAJ Beatko . Mózg potrzebuje bardzo dużo kalorii. My podadaliśmy 4000 k. Podstawą są orzechy włoskie, łosoś i dużo dużo wody. Zaprzyjaźniony Neurolog nam powiedzial że dla mózgu paliwem w takim stanie jes woda. Mózg musi byc nawodniony ale tylko wtedy jeśli zejdzie opuchlizna mózgowa. Grasica cielęca i móżdżek cielęcy to pokarmy zalecane przez profesora Talara. Poproś w jakims sklepie (masarnia) na zamówienie napewno Ci zdobędą. Najlepsza grasica jest z cieląt 7-8 miesięcznych. Trzeba spażyć gorącą wodą, ściągnąć błonę i potem pokroić i dusić z różnymi warzywami. Zblendować na gładko. To samo możesz robić z móżdżkiem cielęcym. Kolejny przepis to jogurt z bananem i orzechami (sproszkowanymi, można takie kupić nie zapychaja PEGA) wszystko dokładnie zmiksowane. Kolejny przepis:
Zupa- świeży łosoś, 2 łyżki oliwy z oliwek, żółtko, warzywa, ugotować to wszystko i zmiksować na papkę o konsystencji jogurtu. Mój brat miał sondę, Ale kiedy pojawil się odruch połykania, my to wszystko podawaliśmy strzykawką po "kapce" . Czasami karmienie trwało godzinę. O grasicy i móżdżku wiem od profesora Talara. Natomiast łososia i orzechy polecił nam nasz neurolog. Ważne zeby orzechy byly kupione w lupinkach samemu obierac i blendować. Na odleżyny możesz wprowadzić proszek PROTIFAR. Oprócz tego są płyny pielegnacyjne przeciwodleżynowe w postaci pianki do mycia i olejek do smarowania Pvc30. Również w sklepie medycznym znajdziesz nakładki piankowe na stopy , pięty, łokcie. Pozdrawiam Madzior

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: