Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-07-2017, 21:23:19

W jakim ośrodku jest Twój syn?
Agnieszka
gość
05-07-2017, 21:28:43

Jutro mam mieć cesarskie cięcie... Nie chcę jeszcze.. uważam, że to za szybko... Jestem zła i zdenerwowana... Nie umiem spać.. mój mąż w zasadzie bez zmian. Wprowadziliśmy stymulacje polem mAgnetycznym.
Agnieszka
gość
06-07-2017, 18:21:37

Agnieszko, moj syn jest w w osrodku Ewa-Med .
gość
09-07-2017, 21:12:41

Witajcie kochani. 1,5 roku temu zaglądałam tu ostatnio, tak jak wszyscy szukałam pomocy i dobrej rady. Wtedy byłam załamana bo mój syn miał tragiczny wypadek, śpiączka, stluczenie mózgu, stluczenie płuc, ostra niewydolność oddechowa, złamany oczodól, nos, zatoki i kciuk. Liczne ogniska krwotoczne w mózgu, krwiak płata czołowego, padaczka pourazowa, głęboki niedowlad lewostronny, niedowidzenie korowe. Długą drogę przebylam od tego czasu. Drugim moim domem był szpital i ośrodki rehabilitacyjne bo cały czas ja i mąż byliśmy przy nim. Uczył się wszystkiego od nowa mówić, pisać, czytać, jeść, chodzić itp. Nigdy nie dajcie sobie wmówić, że nie ma nadziei, że stan krytyczny, że do końca będzie roslinką, bo trzeba wierzyć w cuda i modlić się o ten cud. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Iwa
gość
10-07-2017, 07:13:03

Witam serdecznie .
Mam pytanie mój mąż jest po urazie mózgowe czaszkowum .
Minęły 2 miesiące dużo przeszlismy .
Lekarze mówili że nie przeżyje i ze bedzie roslinka .
Żyje jest coraz lepiej patrzy ,zaczął się pomału ruszać ,kiwa głowa na pytanie powiedział nawet kilka niewyraznych słów.
chciałabym się dowiedzieć czy był ktoś z Waszych bliskuch w Toruniu fudacja swiatlo....
Albo wie coś na ten temat jaka tam jest rechabilitacja?
gość
10-07-2017, 07:21:22

Przepraszam nie przedstawiłem się.
Jestem Aga.
Mój mąż ma dziś lecieć śmigłowcem do Torunia, jak wszystko wypali 😦
Jak myślicie to dla niego szansa .
Nie mówi ,nie chodzi ,wdaje mi się ze poznaje rodzine bo czasmi płacze jak do niego mówimy.
Czasem się zamyka w sobie i odlatuje.
Jak myślicie ma szansę z tego wyjść.
Aga
gość
10-07-2017, 09:02:26

Miałam kontakt z rodzinami, których bliscy byli w Toruniu i większość z nich była zadowolona. Są na pewno i krytyczne opinie, ale ja przekonałam się, że tam gdzie miała być umieralnia według opinii innych, była rewelacyjna rehabilitacja. Ważne, że tam jedzie, a trudno się tam dostać. Mają dobrych rehabiltantow, sprzęt, logopedow psychologów, którzy zajmują się także wsparciem dla rodzin chorych. To wiem od kobiety, której mąż był w Toruniu ona też tam z nim była. Pozdrawiam i życzę wytrwałości, będę się modlić za pani męża, Iwa
gość
10-07-2017, 09:29:04

Aga z tego co opisujesz ma bardzo duże szanse na wyście z tego. Potrzebna jest tylko intensywna rehabilitacja, która będzie długotrwała, ale rusza się, jest kontakt to bardzo optymistyczne. Mózg jest plastyczny, nawet przy dużych uszkodzeniach. Potrzebna jest duża stymulacja, żeby niewykorzystany potencjał mózgu przejął funkcje uszkodzonej części. W Toruniu postawią go na nogi. Iwa
gość
10-07-2017, 10:59:38

Czekam na telefon ze szpitala już dwa razy odwołali lot 😦
Jak znowu odwołają to nie wiem już tydzień na nas czekają.
A jeszcze jedno czy w toruniu chory musi być z opiekunem i czy można tam coś wynająć? Może ktoś wie.
Aga 21
gość
10-07-2017, 14:51:05

Dzięki Iwa 😊

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: