Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-04-2017, 20:23:58

Witam Wszystkich i pozdrawiam.
Walczcie o swoich bliskich.
gość
19-04-2017, 20:36:13

Piotrze jak dzisiaj u Twojego taty? Madzior
gość
20-04-2017, 07:20:19

Witam , mam pytanie jak załatwić przepustke weekendową z oddziału rehabilitacji? Jakich argumentów użyć aby ordynator wyraził zgodę. Obiecałam to bratu. Madzior
Wtajemniczony
20-04-2017, 13:58:55

Witam.
Ja na swojej pierwszej rehabilitacji nie byłem na żadnej przepustce --tłumaczenie było krótkie --procedury NFZ nie zezwalają na takowe.
Na drugiej rehabilitacji potrzebna była zgoda ordynatora --a że był to fajny ,wrażliwy człowiek to nie robił specjalnych problemów --ale trzeba było podpisać parę oświadczeń na temat alkoholu, prowadzenia auta i takie tam inne , mocnym argumentem było także to iż otaczały mnie w domu pielęgniarki --siostra, bratowa i moja żona a za ścianą dwie sąsiadki --także pielęgniarki --więc i w domu było jak w szpitalu ..:.
Niemniej w domu do zdrowia wraca się dwa razy szybciej ...Pozdrawiam Was a Łukasza szczególnie ....Jacek.
gość
20-04-2017, 14:10:29

No i bieganie głupiego Ordynator mnie wysłał do Dyrektora. Dyrektor do Ordynatora. Takie kółeczko. Tłumaczemia że bratu dobrze to zrobi na emocje nie ma wpływu. Dla nich mój brat jest tylko kolejnym przypadkiem dla mnie człowiekiem. Ale ja twarda sztuka jestem i tak łatwo sie nie dam . Dzięki Jacuś za kolejne dobre rady. Pozdr Madzior
gość
20-04-2017, 18:58:14

Witam. Z moim tatą nadal źle, dzisiaj strasznie się pocił, lekarz powiedział że jeśli to przetrzyma to będą szukać dla niego jakiegoś ośrodka ale to nie szybko. Stan nadal jest nie najlepszy ale dzisiaj zaczęli na powrót podawać nutrison. Nie mam pojęcia co robić dalej, chyba tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać.
Pozdrawiam.
Piotr
gość
20-04-2017, 19:09:24

Jacku mam jeszcze pytanie na temat leków nootropowych(piracetam, bioprazol) czy Ty miałeś wdrożone takie leki? Jestem zniesmaczona postawą Pani Ordynator. Wydaje mi się że na oddziałach rehabilitacji lekarze powinni miec specjalne podejście do pacjenta powinni przede wszystkim lubić ludzi. A ja dzisiaj w rozmowie zostałam potraktowana jak półgłówek . A na każde moje zadane pytanie - tej Pani robiły się coraz większe oczy. Niestety jaki pan taki kram. Szef daje przykład. Więc niedziwie sie że mojemu bratu nie podoba sie terapia zajęciowa. Masz racje Jacku że neuropsychologowi trzeba zaufac wiec jutro poobserwuje jeśli mi sie niespodoba to poprosze o zmiane. Nie dam zrobić mojemu bratu krzywdy. Nigdy. Pozdrawiam Madzior
gość
20-04-2017, 20:47:46

Piotrze czekanie i cierpliwość nie jest łatwe bo sami przez to przechodzimy wiem to bardzo dobrze. Piotrze przypomnij mi na jakim oddziale leży Twój tato? O jakim ośrodku mówią lekarze? Pozdr Madzior
Wtajemniczony
21-04-2017, 06:42:43

Hej Madzior ( nawiasem mówiąc napisz swoje imię będzie nam łatwiej rozmawiać.)
Co do leków to podawali mi Notropil --zawierający piracetam , natomiast z osłonowych --łukasz dostaje bioprazol a mnie podawano Polprazol , podawali mi też Ketrel -- i chcieli mnie psychicznie uzdrowić bo za dużo im marudziłem i domagałem się więcej zajęć.
Pozdrawiam ...Jacek.
Napisz mi swojego meila to wyśle Ci nr. tel. i się zdzwonimy lub podam Swój i Ty zadzwonisz.
Pozdrów łukasza odemnie i swoich rodziców --którym to wytłumacz że ich syn dojdzie do siebie --tak jak taki Jacek , tylko potrzeba jeszcze troszkę czasu.
Pozdrawiam jeszcze raz ...Jacek.
Wtajemniczony
21-04-2017, 06:59:12

czaja55555@wp.pl
Jacek.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
Reklama:
Reklama:
Reklama: