Hej Goju
A mój tatko powrócił, wczoraj o 22 go przywieźli spał już praktycznie wybujany w karetce. Więc tylko szybkie mycie i spanie, rano pobudka była już po 5tej, tatko kręcił się postękiwał więc trzeba było wstać. Śmiał się na mój widok, mlaskał, wyciągał rękę dałam mu pić i jeść. Dobrze że na dziś wzięłam sobie wolne bo tatko dorobił się zapalenia spojówki w lewym oku i po prostu mnóstwa łupieżu jak śnieg z głowy mu się sypie, zamówiłam wizytę do domku już leki wykupione. Tatko jest ciekawy świata, ruchliwy, gadatliwy na swój sposób czyli postękuje, *** wyciąga ręce ciągle dotyka moich włosów , łapie mnie za ubranie przyciąga do siebie, chce by głaskać go po buzi rękach bez problemu chce ćwiczyć, zaczepia córcię która kuśtyka o balkoniku po domu. A piesek jak on się ucieszył na powrót taty mój boże szczekaniu i skakaniu nie ma końca. Tata je dzielnie karmiony łyżeczką cały obiad, podwieczorek drugie śniadanie, a na ściany w pokoju i telewizor tato pokazuje palcem, wyciąga rękę jak by chciał powiedzieć,,nowe'' mieli językiem w buzi, wydaje coś ala ,,ooo'' .
My tacie dajemy na codzień jako dodatek do jedzenia odżywkę ,,ensure'' obecnie trudno kupić w aptece zaopatruję się w internecie, do tego nutridrinki do tego mam taki proszek Protifar'' na receptę źródło białka do kupienia w aptece, ja jeszcze dopajam tatę mlekiem dla niemowląt zależy jakie dostane w promocji ale daję tylko 1 i 2 bo te mają najwięcej dobrego, witamin minerałów ale najwyżej co drugi dzień daję porcję, do tego oczywiście witaminy, makro i mikro elementy kupuję w aptece jakiś preparat dla dorosłych ostatnio mam Witaminera seniora. Tak to normalnie gotujemy i pichcimy, tam też mama i ciotka pichciła bo to co dawali to było nie ciekawe - biegunki. A i dobrze że twoja mama dostaje to przemysłowe jedzenie bo ono zawiera wszystko co potrzebne, a możesz też kupować małe gerberki 4-6 miesięcy i soczki przecierowe my też dajemy. Ja to mam do tego problem cukrzycy i miażdżycy więc odpada dawanie słodyczy, śmietany masła czy wieprzowiny w dużych ilościach. My dajemy za to tłuste morskie ryby 2 razy w tygodniu super wyrównało nam cholesterol, no w ogóle to dajemy olej z wiesiołka na przemian z tranem i kwasy omega 3- 6. Ta skóra to może być alergia lub stan zapalny ja zawsze smaruję tatę maścia ELOCOM to jest na receptę, można też kupić chydrokortyzon 0,5% to dostaniesz bez recepty, ale to też może być grzybica tatko miał na ustach coś takiego nic nie pomagało w końcu w akcie desperacji clotrimazinem zaczęłam smarować i pomogło. Ale polecam tę pierwszą maść w 90% skutkuje. Pozdrawiam Bożenka