Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
26-10-2007, 07:14:00

Serdecznie dziękuję za odpowiedz Jadę teraz do szpitala Jak wrócę opiszę dokładnie nasz przypadek i skontaktuje się z mamą Edyty Wczoraj wieczorem nój braciszek prawie się udusił bo żadna jaśnie pani pielęgniarka nie chciała go odśluzować na szczęście r
rodzice intucyjnie wyczuli ze coś jest nie tak i pojechali do szpitala i narobili rabanu Ania R
Forumowiczka
26-10-2007, 08:21:00

To co się wyrabia w szpitalach i Zakładalch Leczniczo opiekuńczych to przechodzi ludzkie pojęcie, Ja niejednokrotnie zastałam różne sytuacje, a to zatkana rurka i Michał się dusił, a to nogami gniótł w poręcz łóźka, tak że aż z odlezyn leciała krew, a to głowa w takiej pozycji że nie można tego opisać, a to worek na mocz na podłodze i ciągnący się cewnik, a to nieprzepojony w nocy, a to cały mokry zalany i nieprzebrany - przypadków mnóstwo.
Wczoraj w Zakładzie była kontrol w sanepidzie, nie wiem jak to jest ale pielęgniarki wiedziały że będzie? czy oni zapowiadają kontrole? A brut cały taki że szok i kontrola przeszła.
A pielęgniarki mają czelność strajkować że mało zarabiają, niech się wemą do pracy to może będa im lepiej płacić, bo za to obijanie się nie powinny nic dostawać. [addsig]
Aniaiania
gość
26-10-2007, 08:45:00

No niestety ale o kontrolach są powiadamiane szpitale przez nieuczciwych pracowników ,przykre to ale niestety prawdziwe,więc jeżeli to możliwe to zabierajcie swoich bliskich jak najszybciej do domów , lub pilnujcie przez cały czas 24 na dobe. mama Edyty
Wtajemniczona
26-10-2007, 17:36:00

Byłam w szpitalu i znowu szok brat miał spuchnięty bark i całą rekę kroplówka nie szła do żył tylko obok pielęgniarka nie miała pojęcia jak do tego doszło (SAMO SIĘ ZROBIŁO) BRAT jest w śpiączce od 5 tygodni chorował od 10 r życia na padaczke,napady miał rzadko ostatni 20 września był długi i bratowa wezwał pogotowie zabrali go do szpitala w Gdyni obecnie lekarze mówią nam że jest w stanie wegetatywnym bez szans na obudzenie. Co mam powiedzieć jego dzieciom,kiedy pytają o tatusia? ma dwie dzieczynki 3i5 lat? Ania R
gość
27-10-2007, 14:12:00

do aniaiania nie możesz mierzyć wszystkich jedną miarką to ze w osrodku w którym znajduje się twój mąż są takie pielęgniarki nie świadczy otym że w innych szpitalach teżtakie osoby istnieją.Niemyśl że pielęgniarki które strajkują to tylko te które odeszły od łóżek pacjentów to równiesz inny personel biały między innymi pracownicy RTG bloku operacyjnego pracownicy oddziałów onkologicznych itd.Sama wiesz jak ciężko jest żyć jak ma się 1000zł.GOŚĆ
Wtajemniczona
27-10-2007, 18:58:00

Witam wszystkich U brata nic nowego Za to my a to dopiero początek walki o niego przeczytałam kilka stron naszego forum i boję się jeszcze bardziej Czy mógłby mi ktoś napisać o tej klinice w Bydgoszczy i o prof. Talarze jak tam się dostać i ile to kosztuje? Dziękuję Trzymajcie się Ania R
gość
27-10-2007, 19:23:00

do Aniar 72namiary na prof.Talara masz napisane 4.10.2007ra do kliniki w Bydgoszczy najlepiej jechać samemu z dokumentacją pacjenta i porozmawiać.Powodzenia.
Wtajemniczona
27-10-2007, 20:01:00

Dziękuję!!! Proszę piszcie do mnie potrzebuje wszystkich rad nasz Piot jest od 5 tyg w śpiączce i nie wiemy co robić??
gość
28-10-2007, 08:31:00

do GOSC.

Ja rowniez podzielam zdanie, ze najpierw trzeba sie wykazac a potem dochodzic swoich zarobkow. Pielegniarki w polsce uwazaja sie jak by wszystkie rozumy pozjadaly lyko z ich praktyka w pracy to trudniej. sa bezczelne i uwazaja ze sa nietykalny. to ty majac chorego w szpitalu masz wszystkiego pilnowac i wszystko przy nim robic a nie daj boze ze cos wiesz wiecej niz one to juz jestes wrog nr 1. teraz jest taki dostep do fachowej wiedzy, ze karzdy z nas juz jest w stanie przeskoczyc wiedza pielegniarki a czesto naewt lekarza! wszystko tak sie posuwa do przodu ze wiedza z przed 10 lat jest juz nie aktualna. wiec prosze nie pisz ze pielegniarki i ich ,,opieka'' sa w porzadku.
moze 2% pielegniarek sie przyklada do pracy ale to chyba troche za malo. nie uwazasz?
a co do zarobkow to 70% ludzi w polsce tyle zarabia i jakos nie slychac by strajkowli. a ile jest jeszcze takich ludzi ktorzy naewt tego nie maja...
...brak slow

agnieszka
Forumowiczka
28-10-2007, 08:45:00

Może macie rację, że niepowinno się mierzyć ludzi jedną miarką, ale to co ja widziałam i widzę to ludzkie pojecie przechodzi. Wczoraj na oddziale byłam świadkiem jak salowa wynosiła chleb, wcześniej widziałam jak zupę wlewają w słoiki itp. Nie to że nie robią to jeszcze kradną i są beszczelni jak im się wzróci uwagę. Trzeba zdać sąbie sprawę z tego, że nie okradają ZOLu tylko tych pacjentów , którzy tam leżą, i nic dziwnego, że Ci pacjenci umierają przędzej czy później z wycięczenia lub z głodu po prostu[addsig]
Aniaiania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: