Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-10-2007, 17:11:00

Czy ktoś z was może mi powiedzieć co dzieje sie z moim wójkiem ??
Mój wójek od niedzieli jest w śpiączce. (21.10.2007) lekarze stwierdzili że jest to śpiączka alkoholowa. Dwa dni temu mówili że jest uszkodzony pień mózgu. Dziś twierdzą że jest to obrzęk mózgu. Dziś miał wykonane badania po których padła taka diagnoza. Czy jest to możliwe jeżeli potrafi on sam oddychać, trzymie ręke jak mu sie poda, ściaka dłoń, stawia opur gdy ręke chce się mu puścić na łóżko, ziewa, kicha, kopie nogami i strasznie jęczy ?????

Bardzo proszę o odpowiedź...
gość
24-10-2007, 18:02:00

Witam wszystkich. To moja pierwsza wypowiedź na tym forum, lecz czytam je od pewnego czasu, od momentu kiedy bardzo bliska mi osoba, młoda dziewczyna straciła przytomność w szpitalu w Holandii...Sytuacja była bardzo ciężka, przez ponad tydzień nie odzyskiwała przytomności. O tym co się tam dzieje dowiadywałem się od Jej przyjaciółki. Ja sam nie mogłem tam pojechać, zresztą i tak by mnie do Niej nie dopuszczono...Najgorsze jest to, że utraciłem kontakt z tą przyjaciółką i teraz nie mam pojęcia co się tam stało/dzieje...Strasznie się z tym czuję...Ja muszę wiedzieć...Poznać prawdę, choćby miała być najgorsza...
Pozostało mi chyba zadzwonić do ambasady polskiej w Holandii lub do tego szpitala...Ale raczej zadzwonię do ambasady bo z numerem telefonu do szpitala jest problem (znam tylko ogólną polską nazwę szpitala oraz miasto i jest mi trudno jednoznacznie ustalić go) Wiem, że są tu osoby zaprawione w załatwianiu wielu spraw, dowiadywaniu się...może ktoś miał chorego za granicą i musiał sie czegoś dowiadywać jakąś oficjalną drogą...Interesuje mnie jak to wygląda i czy osoba dzwoniąca jest weryfikowana...Niestety nie jestem rodziną, więc obawiam się że mogą nie chcieć mi pomóc...Może powinien (dla dobra sprawy) przedstawić się właśnie jako ktoś z rodziny...a może jako narzeczony? Ktoś może mi doradzić? To dla mnie bardzo ważne a nie chciałbym spalić sprawy...Pojechałbym na miejsce, ale i tak nie wiedziałbym jak szukać i pewnie nic więcej niż z Polski bym nie z zdziałał...Będę wdzięczny za jakieś rady...

Pozdrawiam Wszystkich...a w szczególnośći dzielne kobiety, które pomimo nieraz braku sił, nie poddają się i walczą o swoich bliskich...Wszystkim życzę wytrwałości i doczekania szczęśliwych chwil ze swoimi śpioszkami.

Sławek
Forumowiczka
25-10-2007, 07:51:00

Do mamy Edyty, oglądałam wczoraj program o Edycie, chicałam Pani powiedzieć, że podziwiam Panią i musi Pani wytrwale walczyć dla Edyty.

Do Sławka, z tygo co wiem to chyba Magdy tata miał wypadek za granicą i jeszcze kogoś. Gdybyś nie uzyskał informacji teraz to za kilka dni ponów pytanie. [addsig]
Aniaiania
gość
25-10-2007, 12:32:00

do mamy Edyty :Też ogladałm program z cała rodziną . Wszyscy byli poruszeni tą sytuacją, a zarazem wściekli. My mamy mały sklepik na wsi i teściowa mówiła wszystkim żeby tez obejrzeli jak naprawde ludzi dotyka nieszczęście. Przychodzili po programie do sklepu - starsze kobietki zapłakane prosząc żebym Pani napisała że jest Pani wspaniała matką i że pomimo tak cięzkiej sytuacji daje sobie Pani radę przez tyle lat. Ale tak po prawdzie Szpital powinien sie wstydzić, że całą Polska wie jacy są i sam powinien pomóc. Ale co tam godność im na to nie pozwala. Ula
gość
25-10-2007, 17:05:00

30-03-2007 o 12:39, gość :
moj Sebstian 12 marca doznał cięzkiego urazu mózgowo czaszkowego, z urazem pnia mózgu (jest tam krwaik), przeszedł operację na chirurgii szcękowej, ma PEGa i oddycha za niego respirator, póki co jest w śpiączce farmakologicznej. Boję się kazdego dnia i etapu wybudzania, jak zareaguje, czy w ogóle, świat mój runął i snanął w miejscyu...
Wtajemniczona
25-10-2007, 18:16:00

Witam tu ania R
Pozdrawiam wszystkich jak pisałam wczoraj mój brat 31lat od 20 września w śpiączce Proszę odpiszcie mi jesteśmy załamani i nie wiemy co robić POZDRAWIAM MAME EDYTY i trzymam kciuki żeby wygrała z lekarzami ANIA R
gość
25-10-2007, 21:46:00

Aniaiania: NeuroTrac Rehab, Verity Medical ltd.
Nie wiem ktory jest najlepszy, ten akurat polecono nam w bydgoszczy. pozdr
Justyna
gość
26-10-2007, 03:44:00

Do Ani R. Aniu ja mogę Ci dużo podpowiedzieć ale nie na forum,więc podaję swoje namiary i proszę o kontakt, nr.tel. 071-333-49-45 lub 0691332241 mail s.terka@neostrada.pl Bardzo dziękuję wszystkim za słowa otuchy,ja Wam też życzę dużo wytrwałości,nie poddawajcie się. mama Edyty
Forumowiczka
26-10-2007, 06:29:00

Do mamyu Edyty - dlaczego nie chcesz udzielać porad tu na forum Ani R? NIe rozumiem, z twoich podpowiedzi mogli by skorzystać również inni. Chyba to forum po to jest? [addsig]
Aniaiania
gość
26-10-2007, 06:42:00

Ja nie uchylam się od podpowiedzi wogóle ale pewne sprawy nie można jawnie pisać ,bo tu bardzo często zaglądają lekarze,i wyprzedzają fakty,niszczą dokumentację nie wygodną dla siebie. Takie sprawy można pisać tylko mailem, lub rozmową prywatną,wierzcie mi ja to przerabiałam,odnosnie błędów lekarskich. mama Edyty

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: