Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-10-2007, 09:00:00

Szkoda mówić, 3 miesiące jeszcze przychodził do szpitala a później przestał,a i nawet nie zadzwoni i nie spyta się,a było i tak że jak były dzieci u nas z wizytą,a odwiedzają mamę często, to jak przyjechał po dzieci to nawe nie wszedł do pokoju,tam gdzie lezy Edyta,tylko w przedpokoju czekał na dzieci. A teraz to już i po dzieci nie przyjeżdza.mama Edyty
Forumowiczka
16-10-2007, 11:13:00

Mamo Edyty - a czy Edyta jakoś reaguje na dzieci?[addsig]
Aniaiania
gość
16-10-2007, 13:07:00

Edytko to ja. Jak masz emeila to coś do mnie napisz na przyroda@malechowo.pl. ja Ci podam adres gdzie ew. jak bys mogła prześłać. Wysłaliscie swoje listy. Rozmawiałam z prof. powiedział że na prawde to świetny pomysł. Czy m więcej tym lepiej - muszą nam pomóc. Ale teraz to wybory!!!! Ja piszę z pracy bo w domu nie mam internetu.Ula
Forumowiczka
17-10-2007, 11:15:00

Hej dziewczyny, hej chłopaki dlaczego nic nie piszecie?[addsig]
Aniaiania
Wtajemniczona
17-10-2007, 16:59:00

cześć wszystkim
u nas nic ciekawego, mama ostatnio coś ciągle śpi, a jak dałam jej dziś kawy to ciśnienie spadło ten uporczywy kaszel już minał, odsysanie przez gardlo to jednak nie jest jakis ogromny problem (mama nie ma rurki), a widac ze jej pomogalo za kazdym razem. dlaczego w bydgoszczy nikt nie chcial mamy odessac???
cd cyrkow z pcprem, mozna dostac dofinansowanie do podnośnika, ale umowe musi mama podpisac, co ich obchodzi ze nie moze a ja jesczze nie jestem opiekunem prawnym bo sprawa od czerwca lezy w sadzie, uff odechciewa sie wszystkiego
trzymajcie sie, ja cos ostatnio opadam z sil
kasia
Isabell48
Forumowiczka
18-10-2007, 07:27:00

Ręce opadają i scyzoryk się w kieszeni otwiera na te nasze przepisy prawne, nic nie można załatwić bez ubezwłasnowolnienia.
Dofinasowania też nie można,
A powiedźcie na kogo bierzecie rachunki jeśli kupujecie coś dla śpiochów, bo zastanawiam się, w rozliczeniu rocznym podatku będzie można odliczyć sobie różne ulgi dla niepełnosprawnych, więc chyba rachunki trzeba by na nich brać, tylko czy rozliczenie roczne Pitu można złożyć bez podpisu?
A może ktoś to już przechodził?[addsig]
Aniaiania
gość
18-10-2007, 07:30:00

Jak już pisałam sprawy o ubezwłasnowolnienie bardzo długo się na nie czeka,a bez tego niestety nic się nie jest w stanie załatwić w imieniu śpioszka.
Forumowiczka
18-10-2007, 10:01:00

Do mamy Edyty? Czy może mi Pani napisać czy Pani córka przygryza sobie usta zębami? Czy robią jej się jakieś ranki? Jesli tak co co Pani stosuje żeby złagodzic objawy? A czego Pani używa żeby usta nie wysychały? Będę bardzo wdzięczna, bo mam problem z tym u mojego Michała i już nie wiem co stosować.
A cy Pani córka ma zachowany odruch połykania?

A z informacji o Michale, zaczełam Michałowi myć zęby pastą do zębów (wcześniej używaliśmy różnych płynów) i Michał płucze sobie ustą!!!!, wypluwa wodę którą daję mu do buzi do popłukania. [addsig]
Aniaiania
gość
18-10-2007, 11:10:00

Aniu ja przechodziłam w tym roku tą procedurę i spokojenie możesz złożyć Pit bez podpisu męża( piszesz oświadczenie dlaczego mąz nie może złozyć podpisu imożesz załaczyć zaświadczenie od lekarza- no chyba że masz go ubezwłasnowolnionego to jest ok )mnie mój Urząd Skarbowy troche poganiał do Sądu kazał mi ustanowić kuratora dla mężą tłumaczyłam że to nie potrzebne bo mam koleżanke w Sadzie ejonowym i ona sie spytał a i sędzina powiedział żę nie musi być iale oni chcieli pismo z sądu no to złozyłam i dali mi spokój . Teraz nie mam tego pisma z sądu przy sobie ale jak go odnajde do napisze co napisał sąd albo go zeskanuje i pokaże.
Tez złżyłam wniosek o ubezwłasnowolnienie w sierpniu i jeszcze nic nie dostałam- to okropne zaraz 2 miesiące będzie i nic pisze właśnie ponaglenie ponieważ nic nie moge załatwić. To samo z jest z ZUS nik nawet sie nie zapyta czy mam pieniadze na jego leczenie w tym czasie jak oni się bawiili jego papierami od 6 sierpnia do 4 paź. zanim było orzeczenie a teraz ZUs ma jeszcze 2 miesiące na wydanie decyzji przyznajacej świadczenia no i miesiąc pwenie jak dostanę jakieś pieniądze. Sami widzicie że dopiero w styczniu 2008 o ile mąz doczeka tego świadczenia. Opadaja ręce pół roku trwa przyznanie ręty a za co mam go leczyć w tym czasie. To adekwatne że czekaja az umrze. Ula
Forumowiczka
18-10-2007, 11:30:00

Ulu, ja nie dostanę żadnego zaświadczenia z Zolu ani do urzędu skarbowego ani do Sądu ani do Zusu ani do PZU. NIe wydadzą i już.
Nie wiem jak sąd będzie rozpatrywać wniosek o ubezwłasnowolnienie bo nie mogę do niego dołaczyć zaświadczenia o stanie zdrowia, bo nie wydadzą. [addsig]
Aniaiania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: