Reklama:

Rwa kulszowa,3 miesiąc bólu (65)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-03-2023, 09:50:23

Witam wszystkich.
Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C4-C5 cztery miesiące. Operowany miałam jeden poziom, a drugi nie był wtedy w złym stanie, więc został nienaruszony. Niestety miesiąc temu ten poziom, który mógł jeszcze być odezwał się silnym bólem w postaci rwy barkowej. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak radzicie sobie z rwą barkową i tym silnym bólem?
Początkująca
05-03-2023, 09:51:42

Witam wszystkich.
Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C4-C5 cztery miesiące. Operowany miałam jeden poziom, a drugi nie był wtedy w złym stanie, więc został nienaruszony. Niestety miesiąc temu ten poziom, który mógł jeszcze być odezwał się silnym bólem w postaci rwy barkowej. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak radzicie sobie z rwą barkową i tym silnym bólem?
gość
31-05-2023, 07:41:05

Dorka1616 09-01-2021, 01:20:25

Kochani moi, czytałam wasze wpisy i miałam dokładnie tak samo. Ćwiczenia, rehabilitacja, leki, poradnia bólu i tak przez 3 lata. Efekt, opadająca stopa w lewej nodze po 6 tygodnowej rehabilitacji. Nie było wyjścia, trzeba było operować. A teraz powiem wam szczerze, że żałuję że tak długo czekałam. Po zabiegu inny świat, ból minął zupełnie. U mnie to trochę skomplikowane, bo i tak muszę zrobić jeszcze jedna bo kręgosłup w rozsypce i trzeba dwóch zabiegów. Czasem nie warto się męczyć, operacje pomagają

Witam
Pani miała bac jac w lędżwiowym. wszystko ok po operacji na dzień dzisiejszy
gość
14-09-2023, 12:41:30

Ludzie wkładki ortopedyczne. Załatwimy u mnie sprawę z bólem. REH-AS krakow nowa Huta.
gość
22-02-2025, 16:48:51

gość 01-12-2017, 16:40:25
Rwa sama nie przejdzie, stan ostry trzeba przeczekać leżąc i biorąc leki. Po 2-3tyg stan ostry powinien ustąpić i wtedy wybieramy się do fizjoterapeuty oczywiście z rezonansem, dobiera nam ćwiczenia i ćwiczymy co godzinę-dwie, proces jest zmudny ale często przynosi efekty. Operacja to ostatecznośc, nie zawsze się uda i wtedy dopiero będą problemy. Oczywiście każdy przypadek jest inny. Ja walczę już parę miesięcy. Straciłem sporo czasu na rehabilitację we własnym zakresie i to był błąd. Od paru dni robię przeprosty metoda McKenzie i jakby lepiej ale za wcześnie żeby cokolwiek mówić. Pozdrawiam walczących z bólem:)
gość 01-12-2017, 16:40:25
Rwa sama nie przejdzie, stan ostry trzeba przeczekać leżąc i biorąc leki. Po 2-3tyg stan ostry powinien ustąpić i wtedy wybieramy się do fizjoterapeuty oczywiście z rezonansem, dobiera nam ćwiczenia i ćwiczymy co godzinę-dwie, proces jest zmudny ale często przynosi efekty. Operacja to ostatecznośc, nie zawsze się uda i wtedy dopiero będą problemy. Oczywiście każdy przypadek jest inny. Ja walczę już parę miesięcy. Straciłem sporo czasu na rehabilitację we własnym zakresie i to był błąd. Od paru dni robię przeprosty metoda McKenzie i jakby lepiej ale za wcześnie żeby cokolwiek mówić. Pozdrawiam walczących z bólem:)
Jeśli ktoś ma problem z przepuklina to przeprosiny szkodzą. Wogole trudno dobrać ćwiczenia bo każde może zaszkodzić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: