Reklama:

Rwa kulszowa,3 miesiąc bólu (65)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
08-01-2021, 23:20:25

Kochani moi, czytałam wasze wpisy i miałam dokładnie tak samo. Ćwiczenia, rehabilitacja, leki, poradnia bólu i tak przez 3 lata. Efekt, opadająca stopa w lewej nodze po 6 tygodnowej rehabilitacji. Nie było wyjścia, trzeba było operować. A teraz powiem wam szczerze, że żałuję że tak długo czekałam. Po zabiegu inny świat, ból minął zupełnie. U mnie to trochę skomplikowane, bo i tak muszę zrobić jeszcze jedna bo kręgosłup w rozsypce i trzeba dwóch zabiegów. Czasem nie warto się męczyć, operacje pomagają
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
02-11-2021, 16:37:57

Gość 2017-09-14 13:42:43
Moi drodzy podziele się moim przypadkiem (...)
Urzekła mnie historyjka naganiacza Jacentego niemiłosiernie. Tyle szczegółów i pochwał przy czym o zerowej odpowiedzialności lekarzy gdy coś spaprają i ktoś przestanie zupełnie chodzić to juz zapomniał był wspomnieć. Ponadto korzystne skutki pooperacyjne w takim przypadku to się chyba poddaje ocenie po upływie dłuższego czasu. PS. Jakimi kryteriami posługuje się to rzekomo mającymi pomagać ścierwo najlepiej pokazuje aktuaqlnie peseudo pandemia i ci którzy załapali się na nowe oddziały.
gość
05-01-2022, 15:33:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-02-2022, 21:44:30

Witam...
Ja 2 lata temu obudzilam sie z takim bólem że nie moglam sie poruszyć na łóżku a juz zeby zejsc lub sie podnieść nie bylo mowy. Z lzami w oczach powoli się zsunelam z łóżka aby tylko siegnac po telefon...to byl koszmar . najgorszy pierwszy tydzień...okazalo sie że to ewa kulszowa bo mam przepukline która uciska na rdzeń nerwowy, następnym razem tylko sie pochylilam po torebke i to samo okropny ból i nie moglam sie wyprostować.
Ostatnio mialam taki bol niecały rok temu ale utrzymywal sie ponad miesiac chodzilam zgięta wpół - doslownie gorzej jak stara babcia - od tamtej pory bol ten juz jako tako nie wracal tzn nie w takiej samej postaci bo pozniej noga zaczela mnie pobolewac...i tak mam. Ostatnio boli mnie od 5 miesięcy ale nie jest to jakis straszny ból , czasem lekki a czasem sredni ale wciąż nie taki zly...albo sie juz przyzwyczaiłam do bólu? I sama nie wiem co z tym zrobić ktos cos doradzi?
gość
18-04-2022, 19:57:33

Operacja jako ostatnia, niewarto naruszać kręgosłup . Pierwsze co to rezonans, następnie z wynikiem rezonansu do neurochirurga. Rehabilitacja, cwoczenia, basen. Jeśli nic nie przynosi ulgi to może trzeba zacząć zastanawiać się nad operacja.
Ja mialam operacje bo juz nie mogłam chodzić, normalnie spać. Po operacji jak ręką odjął. Też miałam powrót rwy po 5 latach, bardzo agresywną tak że nie mogłam się ruszać i pogotowie mnie zabierało z mieszkania. Był plan operacji,ale zrezygnowano. Teraz soe rehabilituje, nie mam do końca czucia w lewej stopie i łydce, niedowład w lewej nodze, ale ćwiczenia i powoli wracam do zdrowia. Niestety osoby które maja problemy z rwa muszą się pilnować juz do końca życia, ćwiczyć, basen itp.
gość
04-03-2023, 09:14:12

Gość 2020-06-02 15:41:53
Witam
Może komuś pomogę, moja historia z rwą kulszową trwa 8 lat, ataki mam 1 do roku,ostatni najmocniejszy dwa lata temu, 6 miesięcy w bólu, nie pomagały żadne zabiegi byłem załamany.Pomału ból ustępował
ale cały czas trwał w mniejszym stopniu. No i stało się we Wtorek to samo, ciągnący ból łydki zdrętwiała stopa do połowy masakra z dnia na dzień coraz gorzej.Z doświadczenia wiem że rehabilitacje w moim przypadku nic nie pomagają, a miałem ich trochę. Mam lewostronna przepuklinę 1,2 mm z uciskiem na nerw, poważna sprawa, lekarze namawiają mnie na operację. W piątek trafiłem do lekarza 4 dni temu, ponoć jest dobry ok. Nie do końca byłem przekonany ale pojechałem. Przed jego domem masa aut, ludzie z całej Polski
, rozmawiam z jednym z pacjentów i dowiaduje się że robi zastrzyki 3 serie, jedna tygodniowo 950 jeden zastrzyk. Trochę drogo ale miałem ze sobą te pieniądze, ale cały czas się zastanawiałem.Po czterech godzinach czekania wchodzę do gabinetu, krótka rozmowa wywiad oględziny rezonansu i poszło.
Zastrzyk to nie blokada, tak opowiadają ludzie i sam lekarz dr.nauk med. Przejdźmy do sedna sprawy
dzisiaj minął 4 dzień od zastrzyku który dostałem, chodzę już swobodnie praktycznie tylko delikatny ból za cztery dni jadę na jeszcze jeden,podczas mojej wizyty byli ludzie z całego kraju 300 km od domu,dało to trochę do myślenia. Nikogo nie namawiam, ale wiem co to jest rwa kulszowa, ale uwierzcie mi facet ma wiedzę no i ci wszyscy ludzie nie mogą się mylić, jeden Pan po serii 3 zastrzyków zapomniał o bólu na 8 lat, ale przesadził w ogrodzie z pracami i wylądował na kolejnych zastrzykach. Lekarz jest z okolic Wrocławia.
Proszę pamiętać że nie jest to reklama, ale chęć pomocy ludziom z tak potwornym bólem.
W moim przypadku 8 lat poszukiwań rozwiązań,rehabilitacji i leków nic nie dało, aż do tego wspaniałego dnia kiedy trafiłem do faceta który moim zdaniem jest Wielki.
gość
04-03-2023, 09:15:21

Skąd jest ten lekarz i gdzie przyjmuje Mój e meil donata 40402 @ wp.pl Prosze o szybką odpowiedż
gość
04-03-2023, 22:52:48

Gość 2020-06-02 15:41:53
Witam
Może komuś pomogę, moja historia z rwą kulszową trwa 8 lat, ataki mam 1 do roku,ostatni najmocniejszy dwa lata temu, 6 miesięcy w bólu, nie pomagały żadne zabiegi byłem załamany.Pomału ból ustępował
ale cały czas trwał w mniejszym stopniu. No i stało się we Wtorek to samo, ciągnący ból łydki zdrętwiała stopa do połowy masakra z dnia na dzień coraz gorzej.Z doświadczenia wiem że rehabilitacje w moim przypadku nic nie pomagają, a miałem ich trochę. Mam lewostronna przepuklinę 1,2 mm z uciskiem na nerw, poważna sprawa, lekarze namawiają mnie na operację. W piątek trafiłem do lekarza 4 dni temu, ponoć jest dobry ok. Nie do końca byłem przekonany ale pojechałem. Przed jego domem masa aut, ludzie z całej Polski
, rozmawiam z jednym z pacjentów i dowiaduje się że robi zastrzyki 3 serie, jedna tygodniowo 950 jeden zastrzyk. Trochę drogo ale miałem ze sobą te pieniądze, ale cały czas się zastanawiałem.Po czterech godzinach czekania wchodzę do gabinetu, krótka rozmowa wywiad oględziny rezonansu i poszło.
Zastrzyk to nie blokada, tak opowiadają ludzie i sam lekarz dr.nauk med. Przejdźmy do sedna sprawy
dzisiaj minął 4 dzień od zastrzyku który dostałem, chodzę już swobodnie praktycznie tylko delikatny ból za cztery dni jadę na jeszcze jeden,podczas mojej wizyty byli ludzie z całego kraju 300 km od domu,dało to trochę do myślenia. Nikogo nie namawiam, ale wiem co to jest rwa kulszowa, ale uwierzcie mi facet ma wiedzę no i ci wszyscy ludzie nie mogą się mylić, jeden Pan po serii 3 zastrzyków zapomniał o bólu na 8 lat, ale przesadził w ogrodzie z pracami i wylądował na kolejnych zastrzykach. Lekarz jest z okolic Wrocławia.
Proszę pamiętać że nie jest to reklama, ale chęć pomocy ludziom z tak potwornym bólem.
W moim przypadku 8 lat poszukiwań rozwiązań,rehabilitacji i leków nic nie dało, aż do tego wspaniałego dnia kiedy trafiłem do faceta który moim zdaniem jest Wielki.
gość
04-03-2023, 22:54:10

prosze o namiar tego lekarza
gość
05-03-2023, 09:48:55

Witam wszystkich.
Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C4-C5 cztery miesiące. Operowany miałam jeden poziom, a drugi nie był wtedy w złym stanie, więc został nienaruszony. Niestety miesiąc temu ten poziom, który mógł jeszcze być odezwał się silnym bólem w postaci rwy barkowej. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak radzicie sobie z rwą barkową i tym silnym bólem?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: