Reklama:

Rehabilitacja kręgosłupa. (59)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
27-06-2017, 07:49:17

Racja. Gdy zauważyłam, że po kilku godzinach pracy przy komputerze bolał mnie kręgosłup, wiedziałam że powinnam coś z tym zrobić. Zaczęłam się codziennie gimnastykować,ale było niewiele lepiej. Zdecydowałam się więc na serię masaży w gabinecie pod Poznaniem http://www.med-lux.pl/oferta/rehabilitacja/terapia-manualana/ i po każdej wizycie czułam się coraz lepiej. Ból ustąpił. Teraz chodzę tam raz na miesiąc na taki profilaktyczny, rozluźniający masaż.
gość
28-06-2017, 07:20:31

Witajcie,
Nie jest to post reklamowy, proszę tak tego nie traktować;
Ja akurat jestem po operacji kręgosłupa - z powodu wysunięcia krążka międzykręgowego L5-S1 i b. silnej rwy kulszowej trwającej 4 lata, musiałam przejść stabilizację tego odcinka.
Teraz, 3 lata po operacji, wiem jedno - nic nie pomaga mi tak, jak odpowiednie ćwiczenia, wzmacniające, mobilizujące i rozluźniające kręgosłup. Mam siedzący tryb pracy i po 8 godzinach przy biurku - zawsze odczuwam ból pleców. Codzienna dawka ćwiczeń jest czymś, co przynosi mi wielką ulgę.
Otworzyłam własny profil poświęcony ćwiczeniom na kręgosłup, postanowiłam wrzucać tam nagrane przez siebie filmy, z nadzieją, że może jeszcze komuś pomogą. Bardzo zapraszam - www.kociegrzbiety.pl
Filmy są na razie tylko dwa, ale będą dochodzić nowe. Wszystkie ćwiczenia skonsultowane są z fizjoterapeutą i na prawdę pomagają.
Pozdrawiam wszystkich!
Kocie Grzbiety
gość
09-08-2017, 10:44:28

Ja z bólem pleców zgłosiłem się do fizjoterapeuty z gabinetu Rehamed, który mieści się w Katowicach-Szopienicach. Zaproponował mi masaże lecznicze ponieważ ból wynikał z przeciążenia kręgosłupa. Po dwóch masażach wszelkie dolegliwości ze strony kręgosłupa minęły. Teraz raz w tygodniu chodzę na takie masaże zapobiegawczo i nie martwię się o swoje plecy.
gość
09-08-2017, 17:31:53

to zacznij, bo to tak nie działa
gość
14-08-2017, 19:52:28

Ja też dużo siedzę przed komputerem i ostatnio coraz to bardziej odczuwam ból kręgosłupa. Lekarz rodzinny skierował mnie na rehabilitacje i zastanawiam się nad wykupieniem tygodniowego turnusu w szpitalu orthos w komorowicach. Czy ktoś był i korzystał z ich usług? Myślicie że warto tam pójść?
gość
28-08-2017, 21:03:28

dobry materac to podstawa, ważne jest to na czym śpimy, bo wtedy i nasz kręgosłup odpoczywa i regeneruje się po całym dniu. Ja śpię od jakiegoś czasu na materacu z sleepmed i dolegliwości bólowe są coraz mniejsze.
gość
11-09-2017, 09:33:38

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-09-2017, 09:11:25

Ja się długo borykałam z okropnym bólem kręgosłupa. Teraz wiem, że nie ma co się męczyć tylko trzeba od razu szukać specjalisty, który pomoże. Mogę polecić Reha Pro w Krakowie. W tym gabinecie znalazłam wykwalifikowanego specjalistę, który mi bardzo pomógł.
gość
05-10-2017, 12:13:53

Te z sleepmed są rzeczywiście bardzo dobre, jeżeli ktoś ma problemy z kręgosłupem to bardzo polecam. Mi daje bardzo duże ukojenie i czuję, że kręgosłup w czasie snu bardzo ale to bardzo odpoczywa i rano nie ma problemu z podniesieniem się z łóżka.
Początkująca
26-10-2017, 10:40:38

Ja polecam świetną fizjoterapeutkę, Panią Dalie z przychodni Miwomed http://miwomed.pl/rehabilitacja/ na terenie Gdańska, Gdyni i Sopotu. Jej rehabilitacja przyniosła dużą ulgę moim plecom.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: