Reklama:

Rehabilitacja kręgosłupa. (59)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-03-2017, 10:13:31

Ja poza kąpielami w soli stosuję też bardziej specjalistyczne rozwiązania czyli chodzę do fizjoterapeuty na rehabilitację. To on dobiera ćwiczenia, wszystko odbywa się pod jego czujnym okiem, bo przecież każdy przypadek jest inny. Ale tak jak mówię, same domowe sposoby nie pomogą, gdy ból jest zaawansowany. Przede wszystkim trzeba iść do specjalisty i to jest podstawa. Sama próbowałam ćwiczyć z filmikami z neta, chodziłam też do salonów kosmetycznych na masaże kręgosłupa, ale to nic nie dało. Bez dobrego fizjoterapeuty to nawet nie ma co mówić o poprawie. Ja akurat nie miałam operacji, ale do Fizjomedu w Krakowie (tam właśnie chodzę i polecam) przychodziło wielu pacjentów właśnie po operacjach.
gość
09-03-2017, 14:23:00

A CZY TU TYLKO LUDZIEZ KRAKOWA PISZĄ?
gość
10-03-2017, 08:49:54

Mój syn tez ma problemy z kręgosłupem. Codzienne siedzenie na wózku inwalidzkim daje o sobie znać w postaci bólów kręgosłupa. Staramy się mu pomóc i wozić go na rożne zabiegi. Byliśmy też na turnusie w ośrodku Stobno, gdzie przez dwa tygodnie codziennie miał jakiś zabieg, niedziele były tylko wolne. Po takim dłuższym pobycie syn czul się znacznie lepiej i na pewno jeszcze tam wrócimy.
Początkujący
29-03-2017, 11:17:33

W przypadku problemów z kręgosłupem najlepiej udać się do specjalisty i nie próbować rozwiązać problemów samodzielnie. Oczywiście można ćwiczyć samemu w domu, jednak nic nie zastąpi wiedzy specjalisty popartej latami praktyk. Początkowe objawy dyskopatii potrafią być bardzo niepozorne. Dopiero z czasem ból nabiera na sile i coraz bardziej utrudnia nam życie. Objawy neurologiczne wymagają niestety długiej rehabilitacji. Ćwiczenia wraz z rehabilitantem to jedyna opcja aby uniknąć operacji. Nasz znajdujący się w Radomsku gabinet Forma - http://www.gabinetforma.pl od dawna zajmuje się osobami z tego rodzaju wadami. Pracujemy z nimi na miejscu w naszej siedzibie, jak i dojeżdżając do domu pacjenta. Chętnie udzielimy odpowiedzi na wszelkie związane z tematem pytania.
gość
09-04-2017, 15:33:49

Jestem studentką na Uniwersytecie Rzeszowskim na kierunku Fizjoterapia.
Zwracam się z prośbą o wypełnienie poniższej ankiety w celu zgromadzenia niezbędnych informacji do napisania pracy magisterskiej.
Tematem pracy jest jakość życia osób korzystających z leczenia fizjoterapeutycznego z powodu dolegliwości bólowych dolnego odcinka kręgosłupa.
Ankieta jest anonimowa.
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP7kQoIBVjeIaP6KyfQzLYZB9Afe5MTX8vz9D9z1-AMy2NzQ/viewform
gość
29-05-2017, 10:37:07

Kręgosłup jest jedną z najważniejszych części ciała, więc przed tym jak stosować te wszystkie porady najlepiej skonsultować się z lekarzem. (chociaż jest tu wiele porad i wyglądają na porządne). Warto zadbać o odpowiedni sprzęt. Może Pani spróbować https://www.romar-lubuskie.pl/pl/c/Aparatura-do-fizjoterapii/17. Z tego co się orientuję, jest to dobry sklep.
gość
07-06-2017, 13:06:22

Witam. Nie wiem czy w dobrym wątku napiszę ale może akurat chciałam się dowiedzieć czy uwypuklenie krążka między kręgowego z uciskiem na worek oponowy to coś poważnego?
gość
07-06-2017, 14:44:58

i tak i nie
gość
09-06-2017, 09:27:43

możesz rozwinąć temat ?
gość
09-06-2017, 14:04:08

Ja mam problemy z kręgosłupem po wypadku. Początkowo sam ruszyć się nie mogłem ale teraz jest coraz lepiej. Mam rehabilitacje z dojazdem do domu z medikar home care. Dwa razy w tygodniu przyjeżdża do mnie fizjoterapeuta plus do tego dostałem wskazówki jak ćwiczyć w domu samemu. Jeśli zaczynają się jakieś problemy z kręgosłupem nie ma na co czekać. Najlepiej jak najprędzej zgłosić się do specjalisty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: