Reklama:

Rehabilitacja kręgosłupa - opinie (119)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-05-2017, 16:24:54

W kwestii terapii kręgosłupa zdecydowanie polecam Marcina Bacia z Warszawy. Polecił mi go neurochirurg z informacją, że jestem młoda i warto spróbować rehabilitacji i według niego tylko p. Bacia jest w stanie mi pomóc. Nie pomylił się i faktycznie wyciągnął mnie spod skalpela. Jak wróciłam do neurochirurga na wizytę kontrolną po rehabilitacji z p. Marcinem to przyznał mi, że na podstawie stanu w jakim byłam dawał tylko 25% szans na powodzenia
To pokazuje moc terapeuty
gość
21-05-2017, 12:26:20

Ktoś wcześniej wspominał o ConstanceCare. Mogę polecić również tę placówkę szczególnie osobom o poważnych urazach kręgosłupa i osobom po udarach potrzebującym rehabilitacji. To świetne miejsce żeby wrócić do sprawności. Na miejscu czekają na pacjentów nowoczesne sprzęty, które pomagają wrócić do sprawności nawet po ciężkim wypadku. Osoby, które mają daleko do Kierszka mogą liczyć na dłuższy pobyt, bo są na miejscu pokoje. Lekarze mogą pochwalić się wieloma sukcesami, a efekty ich rehabilitacji widziałam na własne oczy!
gość
22-05-2017, 23:21:36

Jakiego cudu potrzeba zeby znalazlo sie tam miejsce dla mojej mamy??????????bo miejsc brak na nfz i prywatnie tez😣😣😣😣
gość
23-05-2017, 15:01:24

Twoja mama potrzebuje rehabilitacji z pobytem stałym? Czy będzie dojeżdżać? Nie rozumiem, że nie ma miejsc. Mogą być wydłużone terminy, ale miejsca zawsze są.
gość
26-05-2017, 08:52:38

Nie mogę jeździć do klinik rehabilitacyjnych, więc wypróbowałam parę firm z dojazdem do domu w Warszawie. W Mobilmedzie potwierdzam - rehabilitantka, która przyjechała miała ukończone wyższe wykształcenie i byłam zadowolona z wizyty.
Natomiast na dłuższą metę skorzystałam z rehabilitacji u p. Eli z Fizjoareny, też dopytałam ją o wykształcenie, ale miałam z nią dużo lepszy kontakt i lepiej mi pomogła.
gość
31-05-2017, 08:07:20

Mam pytanie odnośnie leczenia w Constance Care. Jaki mają sprzęt, jak długo się czeka na pierwszą sesję i ile to kosztuje? Dodam, że jestem po wypadku samochodowym, mam problemy z chodzeniem, ale kręgosłup jest w porządku, nie ma przerwanego ani uszkodzonego rdzenia.
gość
08-06-2017, 13:04:06

Pierwsza sesja tzw. diagnostyczno-terapeutyczna  jest gratis (bezpłatna). Trzeba się koniecznie umówić na wizytę – zadzwonić do  rejestracji. Termin oczekiwania na pobyt jest różny, czasami już w następnym tygodniu (jak ktoś zrezygnuje), czasami za 4-6 tygodni. Zależy od dostępności miejsc, ale i od długości pobytu. Jeśli chodzi o sprzęt to jest bardzo nowoczesny: np. robot G-EO System i urządzenie HAL (jedyne w całym kraju). Cena jest bardzo indywidualną sprawą. Zależy od tego czy będziesz dojeżdżać czy decydujesz się na kilkutygodniowy pobyt (albo dłużej). Np. pełna terapia na HALu to 60 sesji przez 12 tygodni. Wcześniej zazwyczaj jednak zaczyna się rehabilitację na G-EO System, który cię przygotuje do HALa.
gość
03-07-2017, 06:12:15

W jaki sposób wyglądają sesje na G-EO System, a jak na HALu? Masz może jakieś filmiki?
gość
02-08-2017, 07:06:14

Na youtubie Constance Care ma swój kanał, sprawdziłam to właśnie. Można tam znaleźć filmy zarówno z sesji na HAL i na G-EO System. Podrzucam linki:
HAL: https://www.youtube.com/watch?v=Rd1tNhlQzrk
G-EO System: https://www.youtube.com/watch?v=ajWBNTbgTXU
gość
28-08-2017, 11:10:28

Gość 2017-05-23 01:21:36
Jakiego cudu potrzeba zeby znalazlo sie tam miejsce dla mojej mamy??????????bo miejsc brak na nfz i prywatnie tez😣😣😣😣
Jak jesteś z Warszawy lub okolicy to zdzwoń do Medikar Home Care - http://medikarhomecare.pl/ . To jest rehabilitacja z dojazdem do domu - do mojej mamy przyjeżdżają i widać efekty pracy. Na pierwszą wizytę też nie czekałam długo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: