Reklama:

Rehabilitacja kręgosłupa - opinie (119)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-05-2010, 10:27:51

Witam wszystkich.

Jak każda osoba mająca kłopoty z kręgosłupem (jestem po operacji lędźwiowego) potrzebuję pomocy rehabilitanta. Wszyscy, którzy przez to przechodzili wiedzą, że znalezienie dobrego rehabilitanta nie jest łatwe. Dlatego chcę zaproponować żebyśmy w jednym wątku zebrali opinie o tych, których warto polecić i o tych których raczej trzeba unikać. W ten sposób wymienimy się cennymi kontaktami a na pewno też pomożemy osobom, które takiej pomocy dopiero zaczynają szukać.

Napiszcie o swoich doświadczeniach z rehabilitantami (najlepiej podając miasto).
Początkująca
16-05-2010, 10:54:27

Żeby dać dobry przykład zacznę od siebie

Jestem z Warszawy. Przechodziłam rehabilitację między innymi w CKiR na Ursynowie (filia Konstancina).

Mogę polecić panią Martę Falętę. Zetknęłam się z nią po raz pierwszy we wrześniu 2009. Bardzo mi obecnie pomaga. Jest nie tylko dobrym fachowcem ale przejmuje się pacjentami.

Natomiast ostrzegam przed panem Piotrem Górskim. Co prawda nie pracuje już na Ursynowie ale z tego co wiem można na niego trafić na przykład na Mokotowskiej. Pan Górski bagatelizował problemy o których mówiłam mu przez dwa lata. Do jakiego stanu mnie doprowadził dowiedziałam się dopiero od innych rehabilitantów. Teraz czeka mnie długa i bolesna rehabilitacja - na szczęście już nie u niego.
Inną sprawą jest zachowanie tego pana - ale o tym już przy innej okazji....
gość
16-05-2010, 11:19:12

Ja jestem przed operacją, kręgosłupa szyjnego, lędźwiowy jeszcze w normie. A co do zabiegu operacyjnego to jest kwestia otwarta, cały czas się rehabilituję podaję linki, zapraszam na forum - Dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja.
http://www.centrumgr.pl/

http://www.bazamedyczna.net/reha_med_nzoz_przychodnia_rehabilitacyjna_dorota_szarota_adamiak_krzysztof_ptak_64831.html

pozdrawiam
Początkująca
17-05-2010, 19:38:34

Witam,
ja jestem już po operacji kręgosłupa szyjnego C5/C6 i mimo sporego czasu który upłynął (2 lata) w dalszym ciągu się rehabilituję. Z mgr Piotrem Górskim z Mokotowskiej w Warszawie również się zetknęłam i też się to spotkanie dla mnie dobrze nie skończyło. Jeśli ktoś zastanawia się czy nie skorzystać z jego pomocy to zdecydowanie odradzam!
gość
10-06-2010, 15:52:09

Z kręgosłupem mam problemy od wielu lat, raz na jakiś czas mam do czynienia z różnymi rehabilitantami. Miałam zabiegi w Konstancinie w przychodni Medycyny Rodzinnej przy KEN, jak również w CKiR na Ursynowie u p. Górskiego. Nie polecam tego pana, choć na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie kompetentnego, nie wzbudził we mnie zaufania, a po zabiegu nie czułam poprawy.
gość
24-06-2010, 21:15:15

Miałam nieprzyjemność spotka pana Piotra Górskiego tylko jeden raz. Został mi polecony jako jeden z lepszych rehabilitantów. Byłam przed operacją kręgosłupa lędźwiowego. Miał mi ulżyć w cierpieniu, pokazując ćwiczenia znoszące ból. W dniu kiedy byłam z wizytą bardzo się spieszył, bo miał opóźnienie. Widząc mnie pierwszy raz zaproponował spotkanie "na neutralnym gruncie". Byłam tak zszokowana, że zaniemówiłam i z gabinetu wyszłam bez słowa. Nie wiem co o tym sądzić? Czy ten pan w ogóle jest zainteresowany pomaganiem ludziom? Czy wyciąganiem od nich pieniędzy? A może składaniem niemoralnych propozycji?
gość
06-07-2010, 15:50:26

Jestem po operacji kręgosłupa w odcinku piersiowo-lędźwiowym, przeprowadzonej na Poświętnem we Wrocławiu. Po wizytach w wielu gabinetach rehabilitacyjnych i kilku rozczarowaniach związanych ze "specjalistami-magikami", mogę polecić gabinet RehaBursiewicz mieszczący się w klinice MediConcept we Wrocławiu. Pan Piotr ustalił mi, odpowiedni do moich możliwości system ćwiczeń, polecił odpowiedniego dietetyka i przeprowadził serię zabiegów, która pozwoliła mi wyjechać na urlop narciarsko-snowboardowy. Gorąco polecam.
gość
19-09-2010, 07:27:39

Witam. Potrzebuję porady co do rehabilitanta. Będę miał rehabilitację kręgosłupa w CM LIM w Warszawie. Podano mi cztery nazwiska: Piotr Kazimierski, Piotr Łuszcz, Marcin Topyłło i Grzegorz Kora. Czy ktoś miał do czynienia z którymś z nich? Proszę o szybką odpowiedź bo muszę się na któregoś zdecydować.

Marcin
gość
09-10-2010, 17:39:40

Ponawiam pytanie. Czy naprawdę nikt się nie rehabilitował w CM LIM w Warszawie? A może ktoś ma dobre doświadczenia z jakimś innym LIMowskim rehabilitantem?

Marcin
gość
01-11-2010, 17:01:06

Czy możecie polecić mi dobrego rehabilitanta w Trójmieście? Chodzi o odcinek piersiowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: