Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-07-2014, 07:42:09

Hej ja miałam tam operację, nie powiodła się , teraz czekam na drugą.
gość
01-08-2014, 19:50:02

gdzie miałaś tę operację która się nie powiodła i czekasz na drugą?Czy u dr Janickiego ? Jeżeli tak , to co się nie udało?
gość
01-08-2014, 19:58:43

proszę o info, kto mia łendoskopową operację u dr Janickiego
gość
18-08-2014, 18:42:10

Zgadzam się z przedmówcą, ale nie do końca. Jestem studentem medycyny na 2 roku. Interesuje mnie również zagadnienie fizjoterapii ) dlatego, że od lat mam ogromny problem z kręgosłupem (wypuklina odc lędźwiowego)
Ja od jakiś 5 lat mam jednego stałego fizjoterapeutę, osteopatę - który pomógł przetrwać i zażegnać najgorsze chwilę. Teraz chodzę już tylko profilaktycznie. I powiem tak - faktycznie dobry terapeuta pomoże zatrzymać proces powstawania przepukliny (odpowiednie ćwiczenia z terapią manualną)
Ale jak zmiany są ją duże to nie ma na co czekać i skorzystać z operacji. Ja chodzę do Rehmedis w Warszawie.
Jakub
gość
27-08-2014, 17:32:09

Witam
Również miałam operację,która sie nie powiodła.Mama skierowanie na następną. Ale niestety dopiero na 2017 rok mam termin. Jestem 1 rok po operacji.A stan zdrowia się pogarsza. Operował mnie bardzo dobry prof. Lecz nie udało się. Muszę szukać dobrego innego Neurochirurga w Warszawie. Może poleci ktoś Jakiegoś i aby szybko zoperował mnie. M
gość
08-09-2014, 16:01:04

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
11-09-2014, 10:01:41

Mojemu ojcu oprócz rehabilitacji zawsze bardzo pomaga maść końska rozgrzewająca. W aptekach ciężko dostać, więc kupujemy przez Internet na zielonej torebce. Na jesieni i w zimę to zużywa chyba ze 4 pudełka ...
gość
05-10-2014, 22:50:02

W Łodzi polecam NZOS Mikomed http://www.mikomed.pl/
gość
09-10-2014, 12:42:12

Gość 2011-06-21 11:42:06
Witam!
Mam taki wynik rezonansu:
Zmiany degeneracyjne krążka międzykręgowego L5-L1 (dehydratacja i obniżenie wysokości). Na tym poziomie widoczna jest tylna prawoboczna przepuklina krążka międzykręgowego modelująca worek oponowy i wypełniająca prawy zachyłek boczny i prawy otwór międzykręgowy - przemieszcza i uciska prawy korzeń L5 i prawy zw. rdz S1. W bocznej prawej części widoczne jest uszkodzenie pierścienia włóknistego.
Czy z czymś takim konieczna jest operacja? Dodam, że boli mnie noga od tego ucisku już od kilku miesięcy.
Może polecacie jakiegoś neurochirurga z Warszawy?
Pozdrawiam i z góry dzięki za rady.
Grzegorz
gość
09-10-2014, 12:42:43

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: