Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-12-2008, 20:28:00

ja też chorowalem na korząki od 18 roku zycia i tak sie to latami wlekło mam 40 lat jestem 2 lata po oeracji kregosłupa ,mialem na poziomie przestrzeni międzykręgowej l 5 s 1 bardzo duza centralno lewoboczna przepukline jadra miazdżdżystego w calosci wypelniający zachyłekboczny kanału kregowego iznacznie uciskajacy lewy korzen rdzeniowy oraz przednia powierzchnie worka oponowego.jestem 2 lata po operacji ,było dobrze ale od 3 miesiecy zaczyna się chyba to samo ,czekam na rezonans i zobaczymy? ale jesli ci nic nie pomaga to operacja jest konieczna ja przed zabiegiem odwiedzałem prawie szamanów ale to nic nie pomogło niestety tylo skalpel w rękach dobrego neurochrurga czasami pomaga pozdrawiam enriu<<<<
gość
18-12-2008, 20:34:00

ja też chorowalem na korząki od 18 roku zycia i tak sie to latami wlekło mam 40 lat jestem 2 lata po oeracji kregosłupa ,mialem na poziomie przestrzeni międzykręgowej l 5 s 1 bardzo duza centralno lewoboczna przepukline jadra miazdżdżystego w calosci wypelniający zachyłekboczny kanału kregowego iznacznie uciskajacy lewy korzen rdzeniowy oraz przednia powierzchnie worka oponowego.jestem 2 lata po operacji ,było dobrze ale od 3 miesiecy zaczyna się chyba to samo ,czekam na rezonans i zobaczymy? ale jesli ci nic nie pomaga to operacja jest konieczna ja przed zabiegiem odwiedzałem prawie szamanów ale to nic nie pomogło niestety tylo skalpel w rękach dobrego neurochrurga czasami pomaga pozdrawiam enriu<<<<
gość
19-12-2008, 10:55:00

Ale mnie teraz przestraszyliście!!!!
Jestem 1,5 miesiąca po operacji (wcześniej pisałam). Dalej mam bóle. Mam się spodziewać następnej operacji??
gość
19-12-2008, 21:27:00

do wszystkich pacjentow, ktorzy cierpia z powodu bolu kregoslupa goraco polecam: www.mckenzie.pl

pzdr. dla wszystkich i wesolych swiat!
gość
22-12-2008, 09:57:00

Witam W Lublinie na Jaczewskieg(klin neurochirurgii) w/g lekarza neurochirurga bezwzględną przesłanką do operacji jest ZATRZYMANIE MOCZU I OPADANIE STOPY Lekarz z POZ-etu opowiadał o koledze który w w wieku 25 lat przeszedł operację po 5 latach drugą i ma te same objawy co ja tzn .drętwa prawa łydka kłujący ból w lewym udzie Mnie odradził operację neurochirurg po obejrzeniu zdjęć MR Stwierdził że są leki a jeśli będzie gorzej wtedy pomyślimy o operacji Na razie gorzej nie jest więc czekam biorę leki i mam nadzieję że obejdzie się bez operacji
Pozdrawiam i zdrowych świąt życzę
gość
22-12-2008, 13:51:00

Co kraj, to obyczaj
Co szpital, to metoda
Co lekarz, to diagnoza

Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Jak najmniej dolegliwości bólowych i szybkiego powrotu do zdrowia.
gość
22-12-2008, 20:01:00

22-12-2008 o 14:51, gość :
Co kraj, to obyczaj
Co szpital, to metoda
Co lekarz, to diagnoza

Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Jak najmniej dolegliwości bólowych i szybkiego powrotu do zdrowia.
gość
22-12-2008, 23:34:00

witam wszystkich.Choruje tak jakwy moi mili.Moje dolegliwosci były podobne.Musze zaznaczyc ze od 3 lat mieszkam w Irlandii od wrzesnia leczyłam sie u tutejszych lekarzy i caly ten czas do 27.11.08 bylam na silnych tabletkach: 3razy dz.tramal, 2razy relanium 10 -tki no jakies dragi ktore znalazlam tylko w narkotykach.Było troche lepiej ale tabletki slabo likwidowały skutki a przyczyna tkwiła.Wreszcie poleciałam do Polski ; we czwartek rezonans,w piątek wizyta u prof.KLOCA w Gdansku i tego samego dnia wyladowa lam na stole operacyjnym.Lista punktow z rezonansu była dłuuuga.Guzki schmorla ,torbiel 28na 18,masywna osteofitoza krawedziowa i jeszcze, jeszcze......najwazniejsza była przepuklina ktora wpadała do kanalu i w kazdej chwili mogla przerwac nerw.Operacja byla konieczna , bo gdyby przepuklina przerwala nerw cyt. pozostaje pani wozek i pampersy -powiedzial prof.Decyzje musiałam podjac juz w gabinecie .W szpitalu lezalam 3 dni a po dwoch tygodniach wrocilam do rodziny.Dzisiaj sa 24 dni po operacji jeszcze jestem na tabletkach ale boli mnie juz o wiele mniej z dnia na dzien czuje poprawe Mialam juz dosc nieprzespanych nocy przed i po operacji. Martwi mnie jednak fakt jak czytam wasze forum, ze na jednej operacji sie nie konczy.Mam 41 lat i nie chciałabym spędzić życia na wozku.Jestem optyminstka czego i wam życzę.
Ze szczerego serca życzę Wam zdrowych ,pogodnych Świąt oraz duzo optymizmu w Nowym Roku.
JOLIK
gość
25-12-2008, 08:41:00

Do Jolik
czy moge prosic cie o kontakt, mieszkam w anglii, moj email to eladra(malpa)wp.pl
gość
28-12-2008, 15:06:00

20-11-2008 o 23:54, gość :
ja właśnie jestem po operacji bałem sie strasznie przed a miałem duza przepukline l4-l5 i dwie mniejsze po operacji nie czolem bolu wcale!!!naciecie mam na 2.5 cm i 5 szwów!!!po 2 dniach wstalem ze szpitalnego łóżka i poszłem na piechote do domu teraz po 3 tyg.po operacji jezdze samochodem i sam wkladam buty i skarpety oczywiscie bez dzwigania narszie.Grunt to sie oszczedzac prze ok 5-6 mcy po zabiegu jestem bardzo zadowolony operował mnie.prof.Maksymowicz pozdrawiam i dziękuję!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: