Reklama:

Problemy z pamięcią i nie tylko (69)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-10-2015, 07:39:34

Kłopoty z zapamiętywaniem często są przyczyną braku kwasu foliowego w organizmie. Uzupełnienie diety bogatej w foliany w folik może poprawić pamięć i koncentrację .
gość
17-11-2015, 09:51:30

Nie wiedziałam, że kwas foliowy ma takie właściwości, wgłębiłam się w temat i rzeczywiście folik uczestniczy w produkowaniu serotoniny, dobrze wpływa na nasz system nerwowy i mózg a nawet bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek.
Początkująca
20-11-2015, 08:44:51

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-11-2015, 17:25:13

Gość 2015-10-21 09:39:34
Kłopoty z zapamiętywaniem często są przyczyną braku kwasu foliowego w organizmie. Uzupełnienie diety bogatej w foliany w folik może poprawić pamięć i koncentrację .
Pomyliła ci się przyczyna ze skutkiem. Powinno być:
Kłopoty z zapamiętywaniem często są SKUTKIEM braku kwasu foliowego w organizmie.
Czyli, że PRZYCZYNĄ braku kwasu foliowego w organizmie są często kłopoty z zapamiętywaniem.
gość
09-01-2016, 14:10:37

Witam, mam dość duży problem. A mianowicie, zgubiłam portfel- prezent świąteczny od brata było w nim tylko 15 zł, ważniejsze są; legitymacja, karta autobusowa i karta rowerowa. Niby nic ale nie potrafię sobie przypomnieć co robiłam w dniu, gdy jeszcze co miałam. Próbuje wizualizacji a nawet przejścia tej drogi z przyjaciółką, która była wtedy ze mną - nie, ona go nie ukradła. Pamiętam, że byłyśmy w galerii i chodziłyśmy po sklepach, potem poszłyśmy coś zjeść i w 100% miałam go ze sobą. Potem jechalysmy autobusem do mnie, gdy wchodziłam do niego odbiłam kartę autobusową więc na pewno go miałam. Gdy wychodziłyśmy z niego moja przyjaciółka mówi mi, że go trzymałam w ręce. I tu wszystko się urywa. Pamiętam, że w drodze mówiłam jej o domu, który jest na sprzedaż i który jej rodzice chcieli kupić( jest on po drodze z przystanku do mnie ), ale kompletnie nie pamiętam co zrobiłam z portfelem. Mam nawyk oglądania się za siebie, gdy wychodzę z autobusu lub opuszczam jakieś miejsce i jestem pewna, że na siedzeniu go nie było. Istnieje kilka możliwości np; spadł na podłogę w autobusie albo upuściłam go w drodze, ktoś znalazł i sobie zabrał, albo położyłam co w domu w takim miejscu, że nikt go nie może znaleźć. I moje pytanie jest takie, czy jest jakiś sposób bym przypomniała sobie co się z nim stało ? Jakaś metoda ? Wykluczam elektrowstrząsy- tak mówię tylko. A i odzywiam się dobrze, ćwiczę i staram się regularnie spać.
gość
13-01-2017, 12:37:59

Hej Ja mam rowniez straszne problemy z pamiecia. Udalo mi sie zdobyc tytul magistra ale widze ze jest ze mna coraz gorzej. Studia to byl koszmar. To byly tez ciezki czasy dla mnie bo finansowo tragedia, w rodzinnym domu jeszce gorzej. Stress mial pewni wielki wplyw na wydajnosc mozgu. Dodam ze ukonczylam technologie zywnosci i zywienie czlowieka. Bardzo dbam o to co jem, kiedy itd. jakosc jedzenia jest najwazniejsza...ale co z ta pamiecia. Moje zycie teraz wyglada zupelnie inaczej. Jestem niezalezna osoba itd...ale moja pamiec jest coraz gorsza. Chciailabym zeby ktos zrobil duze badania odnoscie tego jak funkcjonuje nasza szyszynka. Mam wrazenie ze to jest klucz dla wszystkich tych, poszukujacych odpowiedzi.
Polecam wszystkim Mindfullness mysle ze juz dzieci w szkole powinny byc tego uczone i ta dziedzina nauki powinna byc tak samo rozwijana jak matematyka czy jezyki obce. Potega naszego umyslu jest niedoceniona i wiele rzeczy zabija nasz mozg i nasze Ja.
Mysle, ze to rowniez bardziej dotyka ludzi wrazliwszych, ktorym dos ciezko zlapac dystans do swiata i samych siebie.
Pozdrawiam i zycze owocnej pracy nad samym soba...
gość
29-06-2020, 20:59:52

Ja z czystego sumienia muszę polecić Ci modafinil.
Jak stosować modafinil
Modafinil jako lek nasenny występuje w postaci tabletek i można go przyjmować w całości doustnie, popijając szklanką wody. Można go przyjmować z posiłkami lub bez posiłków. Jeśli bierzesz lek na narkolepsję, musisz wziąć lek rano.
Pacjenci, którzy biorą lek, aby wyleczyć dolegliwości związane z pracą i snem, muszą przyjmować lek co najmniej 60 minut przed rozpoczęciem pracy, przyjmując go dokładnie o tej samej porze każdego dnia. Nie należy zmieniać czasu przyjmowania Modafinilu bez konsultacji z lekarzem lub pracownikiem służby zdrowia. Zapytaj swojego lekarza, czy zmiana pracy nie zaczyna się o tej samej porze każdego dnia. Ten lek należy przyjmować dokładnie w czasie zaleconym przez lekarza, pielęgniarkę lub doradcę medycznego.
gość
29-06-2020, 21:01:06

gość
30-06-2020, 22:43:24

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: