Od dłuższego czasu mam problemy z pamięcią zarówno krótko, jak i długotrwałą oraz dodatkowo z określeniem własnego "ja". Wiem, że dziwnie to brzmi jednak właśnie tak się czuje, są po prostu dni kiedy nie czuję do końca swojej własnej osoby, mam problemy określeniem swoich poglądów...czuję się tak jakby każde zdanie na dowolny temat musiał kreować od samego początku, często także mam problemy z przypomnieniem sobie najprostszych rzeczy. Dziwne jest to, że są dni kiedy czuje się względnie normalnie, a objawy mają o wiele słabszy charakter. Na potylicy mam niewielki guzek, którego rozmiar jednak zmienia się praktycznie z dnia na dzień. Raz jest on większy, innym razem z kolei mniejszy i niemal niewyczuwalny. Wcześniej nie zwracałem na niego uwagi, uważając że jest to coś normalnego jednak zastanawiam się czy to on może być właśnie powodem tego jak się czuje? Jeśli nie, to jakie mogą być inne przyczyny? Co powinienem zrobić, do jakiego lekarza się ewentualnie zgłosić? Proszę po prostu o radę...i z góry dziękuje za każdą pomoc...Mogę oczywiście odpowiedzieć na wszelkie pytania, które mogłyby pomóc w diagnozie.