Reklama:

Poznajmy się (581)

Forum: Padaczka

gość
23-11-2017, 15:28:37

Czyli jaką dawkę masz brać vimpatu? A jaką levetiracetam? Czy nie można zejść z levetiracetam albo chociaż zmniejszyć?
Początkująca
23-11-2017, 17:41:18

Levetiracetam tak jak brałam 2x 1500 ,a vimpat będzie 2x 100 . levetiracetam to mi i tak dużo pomógł poza tym dr mówił że ten jest najmniej szkodliwy dla ciąży .
Początkująca
23-11-2017, 17:42:32

Będziemy tak kombinować żeby była tylko monoterapia czyli tylko jeden lek . J a się cieszę że cokolwiek sie ruszyło .
gość
23-11-2017, 21:02:18

Ja też
gość
23-11-2017, 21:14:21

Cześć.Callisto to jest pewien plus na twoją korzyść,bo mi dr.też zwiekszył VETIRE z 1000 rano i wieczorem na 1500 rano i wieczorem.Mam też VIMPAD 200 rano i wieczorem.Jak pytałem się dr.to VETIRE i VIMPAD mam już wprowadzone maksymalną dawkę jednego i drugiego leku.O Lamitrin 100 nic nie mówił.Powiedział że teraz musimy poczekać jaki będzie rezultat tego leczenia.Jak będzie coś nie tak to będziemy myśleć co dalej.Wiem tylko tyle że ja jak zacząłem przyjmować VIMPAD to ataki mi się zmieniły.Zmieniły w tym sensie,że mam ataki ale nie mam aż takiej agresji,szybciej dochodzę do świadomości,tzn.szybciej łapie kontakt z rzeczywistością.Zauważyłem też to że zaczynam pamiętać ostatnie chwile ataku.A szczególnie końcówkę ataku,jak zaczynam dochodzić do siebie.Nie wiem czy to jest związek zwiększenia VETIRY,czy działanie VIMPADU.Callisto bardzo mnie ucieszyło to co dr.powiedział ci powiedział.Odrazu przypomniało się to co Asi powiedziała jej Onkolog-lek.prowadzący. Asię.Asia też brała leki i też była ta sama sytuacja co u ciebie.Tylko z tą różnicą że Asia miała chorobę Onkologiczną,a ty masz Neurologiczną.Ale jak przeczytałem twego posta i to odrazu wspomnienia wróciły.Ale przypomnij sobie jak ci pisałem,ze wszystko będzie ok.tylko trzeba na wszystko czasu.I zobacz sama opłacało się czekać i być cierpliwym?.Teraz trzeba tylko modlić się aby był jak najszybszy skutek leczenia,a później o jak najlepszy przebieg ciąży a wszystko będzie dobrze.Ja już mam ten stres za sobą to wiem co was będzie czekać.Ale mniej nadzieje że wszystko będzie ok.a wtedy będzie ok.Trzymam za was kciuki aby było dobrze.Będzie dobrze nie może być zazawsze źle.Musi być doborze.
gość
05-12-2017, 19:21:01

Callisto co słychać u Ciebie? Ataki ustąpiły? Na jakich jesteś lekach? Już tylko na vimpacie? Czy jeszcze bierzesz coś innego?
gość
06-12-2017, 08:48:14

Witam wszystkich.
Od dziś w Europie rusza sprzedaż czystego oleju z konopi pozbawionego THC lecz zawierającego wszystkie inne kannaboidy. W ofercie znajdą się również inne produkty konopne, wszyskie dopuszczone przez National Institute of Health.
Firma udostępnia ponadto program cashback dzięki któremu można obniżyć lub w zupełności wykluczyć koszty produktów.
Dla pierwszych 3 zainteresowanych produktem osób posiadam vouchery obniżające ceny. Może w ten sposób będę mógł pomóc.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt: jan.lemieszczuk@gmail.com
Początkująca
06-12-2017, 13:02:39

Hej kochani ! Jeszcze za wcześnie żeby cokolowiek oceniać dopiero dwa dni temu odstawiłam całkiem trileptal . Przy wprowadzeniu vimpatu miałam spokój po tygodniu znowu 4 ataki . Na chwilę obecną cisza . Ale powiem że to normalne reakcje przy każdej jednej mojej zmianie czegokolwiek . Więc jescze jest wielka niewiadoma . Mogę chociaz powiedzieć żer nie mam już tego mułu po trileptalu a to juz plus . Czekam na piątek ,będzie konsultacja co dalej .
Powoli święta się zbliżają ,liczyłam że dostane wolne te 3 dni to bym troche rodziców odwiedziła na ciut dłużej. No ale dobry choć wekeend . A jak u was samopoczucie i reszta ? Co planujecie ?
gość
06-12-2017, 16:48:49

Callisto trzymam kciuki i liczę, że zostaniesz na jednym leku. Napisz co dr powiedzial? Czy zaczniesz odstawiac levetiracetam? Życzę Ci tego.
Komentatorka
08-12-2017, 13:30:30

Część wszystkim.
Calisto super że się coś zaczyna dziac trzymam za ciebie kciuki!
U mnie na razie plus minus ok. Ataków chyba nie mam. Piszę chyba bo czasem wykonam dziwny ruch i np ostatnio w ten sposób uderzyłam się głową o sciane. No cóż zobaczymy. Do tego miałam badania i okazało się że jedna zatokę (lewa) mam zatkana cały czas bo jest za małe ujscie i tak oto w piątek tydzień temu miałam mało operacje. Już jest ok prawie nie boli i już mniej krwawię czasem tylko jak smarkam. Tak więc dzieje się u mnie trochę, syn też po zabiegu a mąż na chorobowym bo ma problemy z kręgosłupem jaja rodzina kalek. No cóż bywa. Wciąż czekam na odpowiedź o rentę zobaczymy co mi powiedzą. Już zdecydowałam z mężem że jeśli mi jej nie przyznają to w styczniu porozmawiam z lekarzem i jeśli mi pozwoli spróbuję znaleźć prace.
A co u was? Aldona, Tomek i inni długo się nie odzywa się.
Pozdrawiam.
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: