Reklama:

Poznajmy się (581)

Forum: Padaczka

gość
23-08-2017, 21:40:03

Musisz zadzwonić, około miesiąca, ale może się coś zwolnić zawsze. Powiedz, że zależy Ci na czasie, popros. Najpierw brałam kwas, potem levetiracetam aż dr Zwoliński wszystko wycofał i wprowadził vimpat, jest ok. Kwas zapisał mi inny lekarz. Jestem na jednym leku. Myślę, że go tez odstawie. Nieznana przyczyna jest mojej choroby. Badania wychodzą ok. Jedź do niego koniecznie. Na pewno wycofa większość leków, może zamieni na inny jeden lek. Trzymam kciuki, daj znać kiedy umowisz wizyte
Początkująca
24-08-2017, 07:38:21

Ile miałaś ataków wcześniej a ile masz obecnie i jakie to były ataki ? Jak często są wizyty u dr ,muszzę się nastawić ile pieniążków odłożyć bo z tym też nie ma tak hop siup.. Z robotą jest cięzko w naszym przypadku sami wiecie .. Pozdrawiam i dziękuję za pocieszenia to duzo mi daje
gość
24-08-2017, 09:24:25

Wizyty są rzadko, raz na pół roku -rok,ale jak chcesz to możesz częściej z dr jest kontakt mailowy, umawia się też na rozmowy telefoniczne. Ataki tak jak u Ciebie różne, raz na miesiąc, teraz spokój. Od tygodnia jestem tylko na vimpscie, wycofany levetiracetam całkowicie. Callisto ratuj się, nie czekaj. Te dawki Cię wykonczą. U dr można też zrobić eeg, ale nie musisz, ale dobrze by było mieć świeże jak pojedziesz. Wizyta 400 zł.,ale jest wart ceny, tu chodzi o Twoje zdrowie i o dziecko. Jego przychodnia to Neutosphera w Warszawie. Daj znać czy się zdecydowałas.
gość
24-08-2017, 09:28:18

Będzie dobrze, na pewno. Nie zapominaj o modlitwie, mi bardzo pomaga. Pozdrawiam
Początkująca
24-08-2017, 10:01:23

Jestem zarejestrowana na 19 września wizyta 500 zl masakra . Jak nic nie wyjdzie to chociaż mała wycieczka będzie hehe . Tak żałuję że tak długo czekaliśmy z decyzją na dziecko ,mąż się uwziął że musi to być dopiero po ślubie ,że musi mieć swoją kolejność . Tylko nie wziął pod uwagę że mogą być przeszkody i komplikacje w moim przypadku a czas leci nieubłaganie. Nic nie mówi ale jestem pewna że pluje sobie teraz w brode za to .
gość
24-08-2017, 10:39:01

Callisto cieszę się. Podrożało niestety, ale jestem pewna, że nie będziedz żałować. A dzidziusia też urodzisz i to pięknego i zdrowego. Po wizycie napisz, to już niedługo. Bardzo dobra decyzja. Nie zwiększaj narazie dawek leków. Jestem pewna, że zmieni leki. Im mniej będziesz brała tym lepie,będzie można szybciej zmodyfikowano leczenie . Zapytaj się czy wg niego wystarczy jeden lek? To ważne. Powiedz o dziecku, o Waszych planach. Po wizycie napisz koniecznie
gość
24-08-2017, 11:40:19

Callisto ile miałaś lat jak zachorowałas? Ile to już trwa? W jakim jesteś teraz wieku? Nie martw się urodzisz dziecko, teraz kobiety po 40 rodzą pierwsze dziecko. Najważniejsze by ustabilizować chorobę, a to się uda na pewno
gość
24-08-2017, 12:21:14

Zacznę tak po kolei.
Marzeno u mnie generalnie bez zmian. Pod względem zdrowotnym jest tak średnio. Czasami boli mnie głowa, czasami jestem bardziej zmęczony. Aczkolwiek jeśli chodzi o moją chorobę to póki co nie mam typowych ataków. Natomiast teraz aktualnie staram się o przyznanie grupy i poszukaniu sobie pracy w zakładach pracy chronionej.
Czyli Twoja siostra zmaga się z epilepsją. Życzę jej aby wszystko się dobrze ułożyło.
Sandra niestety z lekami jest różnie. Jednym pomagają, a innym już nie. Trzeba mieć jednak nadzieję, że w końcu się wszystko unormuje, i leki zaczną przynosić pożądany skutek.
To w sumie staramy się o to samo. Miejmy nadzieję, że obojgu nam uda się osiągnąć zamierzony cel. Tego nam życzę
Nawiążę do wypowiedzi odnośnie posiadania dzieci i leczenia lekami. Callisto podobno jak człowiek czegoś bardzo chce to to osiąga. Sądzę, że przy odpowiednim leczeniu uda się Tobie urodzić zdrowego dzidziusia i oboje z mężem będziecie cieszyć się rodzicielstwem. Jeśli chodzi o leki. Sam zażywam Depakine 500 rano i wieczorem. Lek ten jako główną substancję leczniczą ma kwas walproinowy. Nie zgodzę się ze ten lek jest zły. Mi akurat on pomaga. Praktycznie od 12 lat nie miałem ataków. Co do jego szkodliwości, ma on swoje skutki uboczne, ale nie oszukujmy się każdy lek je ma. Te, które przepisuje wspomniany tutaj lekarz Zwoliński, także mają soje skutki uboczne. Nie ma leku idealnego. Każdy lek, który bazuje na związkach chemicznych będzie miał swój ujemny wpływ na organizm. Do tego należy nadmienić, że każdy organizm jest inny, i zupełnie inaczej zareaguje na dany lek.
Wiem, że rozmowa dotyczyła ciąży i być może negatywnego skutku kwasu, ale właśnie po to są lekarze, żeby odpowiednio dostosowali się do danej sytuacji i np. wprowadzili inny lek. Nie oznacza to jednak, że lek, zawierający w swoim składzie kwas, jest z góry zły. Tu przychyliłbym się do tego, że Callisto powinna zmienić lekarza. Jeśli jej dotychczasowy lekarz nie uwzględnia planów swojej pacjentki, to raczej nie zachęca do kolejnych wizyt u niego. Tak jak wspomniałem zadaniem lekarza jest tak prowadzić chorego by uczynić jego życie jak najbardziej komfortowe i normalne. Przecież ciąża jest czymś normalnym, a sama epilepsja nie jest przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę. Wszystko jednak wymaga odpowiedniego leczenia, a przede wszystkim podejścia
Pozdrawiam
Początkująca
24-08-2017, 12:25:21

Zdiagnozowano ją u mnie jak mialam 6 lat a mam 34 .W tym roku byłam 2 razy w ciąży . pierwszą poroniłam a druga to pozamaciczna i wycieli mi prawy jajowód do tego podejrzewam że lewy jajnik mam nieaktywny . Dlatego mam tyle nerwów
Początkująca
24-08-2017, 16:27:19

Witaj TomQue Dziękuję za kilka ciepłych słów . Co do leku to może i nie jest zly bo ma i swoje plusy jak każdy inny lecz sprawa jest taka że nie służy on każdemu .W rzeczywistości jest on przeznaczony dla płci meskiej lecz nie każdy lekarz chyba jeszcze o tym wie albo nie każdemu chce się wiedziec ? . Przyznam że nienawidze tego leku bo zniszczył mi psychike i część mojego życia . Mam na myśli że narobił mi bałaganu hormonalnego gdzie w skutek wyrosły mi włosy na twarzy . I całą moją młodośc byłam posmiewiskiem dla dziewczyn i chłopaków a w odpowiedzi od lekarzy : "czasami tak się zdarza -to natura " popadałam w depresję . Dodatkowo miałam zaburzenia miesiączkowania gdzie w efekcie powstały zrosty w jajowodach o czym nie wiedziałam i już jeden straciłam -co jest następnym utrudnieniem zajscia w ciąze .Mogłabym tak wiele pisać jednakze to nie forum zażaleń .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: