Reklama:

Poznajmy się (581)

Forum: Padaczka

Komentatorka
22-08-2017, 09:26:06

Cześć Marzeno, mam nadzieję że ten lek pomoże Twojej siostrze. Tak lekarz na razie próbuje zwiększyć dawkę ale jeśli wciąż nie będzie zmian albo będą duże skutki uboczne będziemy zmieniać lek, zobaczymy co czas pokaże.
Pozdrawiam.
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]
Początkująca
23-08-2017, 06:44:08

Cześć Wam . Byłam na wizycie i jestem załamana :( . Na obecną chwilę muszę brać 4 różne leki . 900 mg Convulex , 600 mg trileptal , 1000 mg lewetiracetam , i 25 topamax dziennie , a to początek bo dawki będą zwiększane . Najwięcej martwi mnie sprawa że muszę wrócic do kwasu walproinowego a tak bardzo z mężem marzyliśmy o dzieciątku :( ja już nie jestem taka młoda . Czy zawsze musi coś się psuć po drodze w tym życiu ?
Komentatorka
23-08-2017, 08:13:04

Witam Callisto a rozmiawialas z lekarzem o waszych planach. Lekarz nie może tak po prostu sam decydować o tym że takie leki i już i że starań nici. Musicie z nim porozmawiać ze chcecie bobasa i on musi mieć to na uwadze i pod to dobrać leki w razie ciąży nie szkodliwe.
Pozdrawiam i walcz o swoje marzenia i rodzinę. 😘
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]
Początkująca
23-08-2017, 10:36:49

Tak wspominaliśmy o tym . Dr powiedział krótko że tylko ten kwas walproinowy może mi pomóc wyeliminować te ataki . Pytałam się go czy mam szanse na ciąże powiedział że jakaś szansa będzie . Za pół roku ma mi wycofać trileptal i prawdopodobnie lewetiracetam ,jednakże najbardziej szkodliwy jest tutaj ten kwas . No i także czas się liczy przecież to ostatni gwizdek .Im kobieta starsza a pierwsza ciąża to także większe ryzyko że dziecko moze być nie zdrowe .. Jestem po prostu pechowa jakaś .
gość
23-08-2017, 17:08:22

Callisto myślę, że powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza. Niektóre leki nie powinny być łączone. Taki mix może powodować większą liczbę ataków. Jaki masz rodzaj padaczki? Kiedy zachorowałaś? Czy masz dużo ataków? Jak wychodzą Ci badania? Czy robiłaś rezonans? Czy to padaczka genetyczna? Skąd jesteś, może kogoś polecę. Pozdrawiam
Początkująca
23-08-2017, 17:24:29

Witam . To pierwsza wizyta ,nowy lekarz .Szukałam i patrzyłam na opinie to miał bardzo dobrą, komentarze byly pozytywne że zna się na rzeczy. eeg wskazuje że To padaczka skroniowa ,Na rezonansie nic nie wskazało. ,choruje na te dziadostwo już 28 lat ,przyczyna nieznana . Na obecną chwilę miewam ok 15 ataków miesiecznie .
gość
23-08-2017, 19:25:13

Callisto ataki mogą być wywołane lekami. Spróbuj dostać się do dr Zwolińskiego z Warszawy, on leczy także dorosłych. On nie jest zwolennikiem mieszania leków, wie których nie można mieszać. Jest też zwolennikiem niższych dawek. Niestety jest drogi, ale myślę, że jeżeli myślisz o dziecku to powinnaś do niego pojechać choćby na jedną wizytę. Myślę, że Ci pomoże. On jest epileptologiem, ma olbrzymie doświadczenie. Kontakt znajdziesz w internecie. Dr Piotr Zwoliński z Warszawy. Myślę, że takie dawki zniszczą twój organizm, wiesz ile one mają skutków ubocznych! Czy twoje ataki poprzedza aura? Jeżeli tak to jaki to rodzaj aury? Czy tracisz przytomność? Na pewno uda Ci się zajść w ciążę
Początkująca
23-08-2017, 19:55:26

Aury mam , wyglądają one tak że zastygam w miejscu i jakby wszystko robiło się dla mnie śmieszne i automatycznie twarz mi się uśmiecha . Nie zawsze potrafię uprzedzić że coś się zbliża bo czasami jest to znienacka . Ataki mam różne i z utratą świadomosci i bywaja też takie bez utraty czyli taki świadomy paraliż .Co wiesz na temat dr Zwolinskiego ? leczysz się u niego ?
gość
23-08-2017, 20:08:39

Tak. Jestem pewna, że odrzuci kwas. On mówi, że to trucizna. Topamax to samo! Jedz do niego, nie pożałujesz! Musisz się ratować . On leczy dzieci i dorosłych. Uda Ci się z tego wyjść, urodzisz dzidziusia. Ale pamiętaj też o modlotwie. Daj znać jaką podjęłaś decyzję. Zadzwoń jak najszybciej i umów wizytę za nim zwiększysz dawkę tej trucizny
Początkująca
23-08-2017, 21:09:04

Pojadę choćby dla zaspokojenia . Bo spokoju to mi tu nie daje że to takie ilości i to przy mojej wadze. Narazie sie wstrzymam z tymi lekami do przyszłego tygodnia . Będę brała sam trileptal i lewetiracetam jak do tej pory. Długo się czeka na wizyte do niego ? Powiedz cos o sobie jakie leki bierzesz jaka epi ile czasu itp ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: