Reklama:

Porażenie nerwu twarzowego (66)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2023, 18:42:41

Gość 2023-01-12 13:53:30
Gość 2008-06-25 15:04:00
Już dośc dawno była mowa na forum o tej chorobie, ale może ktoś napisze mi coś nowego...

Od kilku dni cierpię na porażenie nerwu twarzowego! Całą połowę twarzy (prawą)
Witam moja córka choruje na porażenie już 2 miesiąc na chwilę obecną jest 2 raz w szpitalu
Bo miała przepustkę na święta. Na chwilę obecną nie ma poprawy. Ma liczne zabiegi rechabilitacyjne.
mam sparaliżowaną, sztywną, nie mogę sie uśmiechnąć, zmarszczyć brwi ani normalnie otworzyc ust. W dodatku boli mnie oko, mam spuchniętą powiekę, nie mogę go sama zamknąć, co jakiś czas oko zasnuwa się mgłą, że słabo widzę. Pobolewa mnie też ucho i z tyłu ucha. Czuję sie rozbita, ogólnie źle się czuję. Chodzę prywatnie do neurologa, który stosuje akupunkturę i jakieś prądy... Byłam na trzech zabiegach, na razie nic, ale staram się być dobrej myśli. Neurolog nie zapisał mi żadnych leków ani zastrzyków, bo powiedział, że są i tak nieskuteczne...

Czy ktoś może też na to choruje, bądź chorował? Jakie leczenie u Was zastosowano? Jak długo trwa ta choroba, kiedy mogę spodziewać sie jakiejś poprawy? (mój neurolog mówi, że po 10 zabiegu powinna nastąpić poprawa). Czy ktoś z Was także leczony był akupunkturą? Z jakim skutkiem? Z góry dziekuję za odpowiedzi!
gość
27-01-2023, 18:50:16

Miałem podobne objawy i to jest najprawdopodobniej neuroborelioza - bardzo pomogły mi zabiegi na generatorze plazmowym. Większość objawów ustąpiła.
gość
27-05-2023, 10:59:08

Witam dostałem porażenie nerwowe twarzy cierpię z tym już 4 tydzień chodzie na stymulację nerwy i dodatkowo na masaże jakieś efekty są widoczne,ale nadal nie mogę przymrużyć prawego oka tak samo nie mogę ruszyć prawy kącikiem ust. Lekarz przepisał tabletki na sterydach i suplementy witami. Czy kogoś tez tak długo to choróbsko trzymało? Może są jeszcze jakieś inne sposoby bo chciałbym już wrócić do normalności. Będę wdzięczny za pomoc
gość
24-11-2023, 13:59:06

Cześć, chciałem się zapytać, czy jest tu ktoś kto nabył porażenie nerwu twarzowego przez błąd przy porodzie? Mam 23 lat, przez 18 lat chodziłem na rehabilitacje i przestałem jak zauważyłem, że nie ma zadnych popraw. Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy należy mi się rekompensata, za czas i łzy, które poświęciłem za bład położniczy? Wiem, ze z tym pytaniem do kancelarii powinienem sie udać, ale może jest ktos kto ma taka wiedze, pozdrawiam
gość
30-11-2023, 17:43:19

Hej. Półtora miesiąca temu mój mąż dostał porażenia bella lewej strony twarzy. Od tamtej pory dostaje zastrzyki nivalin, milgamma i zaczął 3 rehabilitację. Borelioza wykluczona, prawdopodobnie go przewiało. Zastanawia mnie czy długość leczenia nie jest przesadzony. Czytałam że nadmiar masażu może uszkodzić nerw... podpowiedzcie proszę ile czasu braliście zastrzyki i rehabilitację. Widać tylko lekką poprawę, oko nadal się nie zamyka.
gość
06-04-2024, 17:56:18

Witam, moj 11 letni syn dostał porażenie nerwu twarzowego po uderzeniu w twarz przez jednoklasiste. Przez 7 dni dostawał steroidy efektów żadnych. Teraz zaczęliśmy antybiotyki Azitromax 500mg przez 9 dni, trzymamy kciuki. Podobnie dobrze pomagają jeżeli to zakarzenie bakteryjne(nie wykrywalne w analizie krwi lub szpiku) jak u większości tu opisanych. Mam "nadzieję" że to jest bo nikt z norweskich lekarzy nie wie do końca co synkowi dolega. Masakra ani kraj!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: