Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-07-2007, 22:00:00

witam
podobnoez jak akzda tu osoba rowniez mam porazenie nerwu strzalkowego z tym ze od 1.06 nie ma zadnych efektow mimo iz wlasnie skonczylem rehabilitacje ambulatoryjna. biore teraz miligamme wczesniej w szpitalu tez cos dawali ale jakos nazwy nie zapamietalem. najgorsze jest to ze nie moge miec elektrostymulacji... (w wyniku wypadku polamane klykcie zerwane wiazadla oraz sciegna dzieki czemu mam blache w piszczelu.) czy oprocz lasera oraz magnetoterapip ktora mialem w spzitalu jest cos co moze pomoc. czy sam solux cos da? pomozcie bo nie spieszno mi do kolejnej operacji....;/
pozdrawiam
gość
20-07-2007, 19:41:00

Właśnie jestem po 50 zabiegach (elektrostymulacja, solux) i wszystko przeszło, a tak się bałam że nie ustąpi. Moja lekarka również twierdzi, że ćwiczenia tylko niepotrzebnie przeciążą nogę. Polecam rehabilitację. Dużo zdrówka.
gość
17-08-2007, 11:23:00

Hej, ja mam ten sam problem co ty. Z powodu porazenia nerwu strzalkowego, widoczny jest u mnie maly przyrost masy miesniowej w prawej lydce. Najbardziej jest to widoczne, kiedy staje sie na palcach. A o krotkich spodniczkach i butach na obcasie, moge sobie tylko pomarzyc. Mecze sie juz z tym problemem prawie 28 lat.
gość
17-08-2007, 18:41:00

Ja mam porażenie nerwu strzalkowego od noworodka...cale zycie bralam elektrostymulacje i guzik ;/ nie umie podnosic stopy do gory tylko troche palce. Chyba juz nie mam szans zeby chodzic normalnie... gratulacje dla tych ktorzy sie wyleczyli z tego
gość
23-08-2007, 18:57:00

Hej , ja też mam porażenie nerwu strzałkowego. Lekko poruszam palcami, ale stopy wogole nie moge podnieść. Stało się to w pracy przy długotrwałym klęczeniu czyli podobnie jak u ofiar "truskawek". Dostałem juz 10 x 5mg Nivalinu i mam jeszcze dziesięć. Chodzę na elektrostymulacje ( byłem już 5 razy). Nie ma żadnej poprawy jak narazie. Trwa to juz ponad miesiąc. Nie mam umowy o prace. Szef obiecywał, że będzie ale jak narazie pracuję na czarno. Nie wiem czy mogę wywalczyć od niego jakieś odszkodowanie. Leczenie troche kosztuje no i poza tym miałem perwne aspiracje sportowe ,a przez tą noge to narazie mogę o tym zapomnieć. Jeśli zna się ktoś troche na prawie to proszę o odpowiedź. TRIALRIDER@op.pl
Początkujący
24-08-2007, 00:01:00

15-08-2006 o 14:18, cierpiaca11 :
ja sie nawet nie staralam bo mi profesor powiedzial ze to jest wliczone w ryzyko operacji . a tak ze slyszenia to nie ma chyba najmniejszych szans wygrac odszkodowania

ja również mam porażenie nerwu strzałkowego spowodowane brawurą ś.p. profesora z Legionowa w czasie operacji. W polsce cieżko jest udowodnić wine lekarzy jeśli nawet to ciągnie się to latami. By stopa była w pozycji pośredniej miałem wydłużane ściegno achillesa metodą vilpusa.
Miałem wydłużane ściegno achillesa
Hombre 26 lat po 4 Ilizarovach i 1 aparacie EBI
Początkujący
24-08-2007, 01:01:00

Witam. Miałemna sobie 4 aparaty ilizarowa na udach i podudziach, teraz mam aparat EBI na podudziu tak jak Wy wszyscy mam uszkodzony nerw strzałkowy. Jak pisałem powyżej uszkodzenie było w trakcie operacji. Chodząć w aparacie EBI przewodnictwo nerwów się pogorszyło i szukam na nowo sposobów regeneracji tego nerwu. Zebrałem nieco informacji na temat nerwu strzałkowego i regeneracji. Może jakaś informacja będzie dla Was przydatna , wymienie dostepne metody regeneracji nerwu:

-operacja nerwu strzałkowego (ryzykuje się tym że przecinany jest cały nerw a następnie ponownie łączony, dlatego nie można zagwarantować poprawy w przewodnictwie nerwu. Może nastapić nawet pogorszenie przewodnictwa.

-EMG (po samym badaniu przewodnictwa nerwów zabieg dał poprawe choć nie należy do przyjemnych)

-elektro stymulacja

-prądy tensa / bursta

-magnetronic

-metody eksperymentalne: igły wbijane są w końce nerwów i przepływa między nimi prąd... do głębszej penetracji nerwu

-rozgrzewanie nerwu (solux, parafina - nie jest dobra przy rejonach zrostu kostnego bo następuje odwapnienie kości)

-ćwiczenia ( jazda na rowerze itp)

- masaże

-akupunktura

-kalwiterapia ( czyli drażnienie zakończen nerwów gwoździami czy wykałaczkami aż do powstania przekrwienia)

- zastrzyki : z nivalin , milgammy

-bioptron

-i.... silna wiara w uzdrowienie.... siła naszej podświadomości

Jeśli ktoś z was ma na sobie jakiś aparat lub metal w nodze a ma podobny problem z uszkodzonym nerwen strzałkowym to prosze o kontakt.

życze wam wszystkim i sobie dużo zdrowia i dużo pozytywnej wiary w wyzdrowienie...
Pozdrawiam Hombre26. Poznań. Houseman@poczta.fm[addsig]
Hombre 26 lat po 4 Ilizarovach i 1 aparacie EBI
gość
04-09-2007, 15:51:00

Hej ja tez ofiara truskawek po 3 miesiacach nie ma poprawy, jestem po dlugotrwalej elektrostymulacji (tez po innych zabiegach)i po okolo 50 zastrzyku z Nivalinu. mam dosc, ale nie poddam sie, bede cwiczyc i brac zabiegi do skutku! wy tez sie nie poddajcie, badzcie dobrej mysli! pozdrawiam:*** Emilcia
gość
04-09-2007, 16:01:00

mialam badanie EMG-boli!!! ale daje sie przezyc, pomaga stwierdzic które nerwy sa uszkodzone, w jakim stopniu i gdzie dokladnie! duzo zdrówka zycze!!! Emilcia
gość
28-09-2007, 21:20:00

26-06-2007 o 10:14, gość :
Solux to taka lampa co sie pod nia noge kladzie chyba. :P Ja biore Coxtral, Polfilin i zastrzyki z Nivalinu, po 2 dniach juz ruszam lekko duzym palcem. Mysle ze do konca tygodnia juz bedzie dobrze. Chyba mam szczescie. Pozdro!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: