Witam. Miałemna sobie 4 aparaty ilizarowa na udach i podudziach, teraz mam aparat EBI na podudziu tak jak Wy wszyscy mam uszkodzony nerw strzałkowy. Jak pisałem powyżej uszkodzenie było w trakcie operacji. Chodząć w aparacie EBI przewodnictwo nerwów się pogorszyło i szukam na nowo sposobów regeneracji tego nerwu. Zebrałem nieco informacji na temat nerwu strzałkowego i regeneracji. Może jakaś informacja będzie dla Was przydatna , wymienie dostepne metody regeneracji nerwu:
-operacja nerwu strzałkowego (ryzykuje się tym że przecinany jest cały nerw a następnie ponownie łączony, dlatego nie można zagwarantować poprawy w przewodnictwie nerwu. Może nastapić nawet pogorszenie przewodnictwa.
-EMG (po samym badaniu przewodnictwa nerwów zabieg dał poprawe choć nie należy do przyjemnych)
-elektro stymulacja
-prądy tensa / bursta
-magnetronic
-metody eksperymentalne: igły wbijane są w końce nerwów i przepływa między nimi prąd... do głębszej penetracji nerwu
-rozgrzewanie nerwu (solux, parafina - nie jest dobra przy rejonach zrostu kostnego bo następuje odwapnienie kości)
-ćwiczenia ( jazda na rowerze itp)
- masaże
-akupunktura
-kalwiterapia ( czyli drażnienie zakończen nerwów gwoździami czy wykałaczkami aż do powstania przekrwienia)
- zastrzyki : z nivalin , milgammy
-bioptron
-i.... silna wiara w uzdrowienie.... siła naszej podświadomości
Jeśli ktoś z was ma na sobie jakiś aparat lub metal w nodze a ma podobny problem z uszkodzonym nerwen strzałkowym to prosze o kontakt.
życze wam wszystkim i sobie dużo zdrowia i dużo pozytywnej wiary w wyzdrowienie...
Pozdrawiam

Hombre26. Poznań.
Houseman@poczta.fm[addsig]