Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-05-2007, 18:13:00

mozesz sprobowac zabiegu fizykoterapeutycznego-elektrostymulacja nerwu strzalkowego.
gość
22-05-2007, 18:20:00

Witajcie. Ja z kolei wbilem sobie wykalaczke w stopie. Lekarze nie wiedza czy jej czesc tam zostala czy nie, czy naruszyla mi jakis nerw. Boja sie ciac glebiej stope zeby nie uszkodzic jakiegos nerwu. Stopa potwormnie mnie boli. Praktycznie nie moge ruszac palcami. Czy sadzicie ze moge miec to co Wy?
gość
22-05-2007, 20:35:00

siemka ,na pocieszenie nie bedziesz miec tego samego co inni bo nerw strzalkowy inna droga biegnie ,jak juz to mozesz miec naruszony inny nerw.niech ci zrobia zdjecie i powinno pokazac czy jakis fragment wykalaczki nie zostal przypadkiem dalej w stopie,,,tez kiedys sobie w bilem w stope ale gwoźdźa ale zostala mi jedynie blizna,faktem jest ze przez jakis czas stopa tak samo mnie bolala ze zledwoscia na nia stawalem,ale przeszlo a teraz jest w porzadku blizna i tyle .powodzenia daj znac jak dowiesz sie czegos na temat stopy swojej.
gość
26-05-2007, 14:44:00

Witam. mam porazenie nerwu strzalkowegopo wstawieniu endoprotezy biodra,ból mam potworny. Teraz juz troche wiem na ten temat i moze komus pomoge. otóz nerw strzalkowy jest czescia nerwu kulszowego.Leczono mi stope a tak na prawde problem tkwi w biodrze.Mam nerw wplątany w blizne.Nie wiem jeszcze co dalej beda ze mna robic,na razie jestem na bardzo silnych srodkach przeciwbolowych. ale jesli ktos bedzie zainteresowany tym problemem,to chetnie pomoge. Uchwytna bede tylko pod num.tel. 0663 105 609. Pozdrawiam.Aldona.
gość
01-06-2007, 07:18:00

witam,w wyniku operacji bioder zostal uszkodzony nerw strzalkowy czego wynikiem jest zanik miesnia piszczelowego i slabe przywodzenie stopy,mialam operacje przeszczepu sciegien by polepszyc przywodzenie stopy.Problemem jest to ze noga jest wychudzona miesnia pistrzelowego moze macie jakies techniki cwiczen by wycwiczyc ten miesien(jestem kobieta i glupio mi nosic spodniczki ze wzgeldu na szczyplosc mej ukochanej nozki
gość
02-06-2007, 15:54:00

ja mam opad stopy od ok 1 miesiąca. Czekam na rehabilitacje. Moze ktoś z Was może napisać mi już teraz jakie ćwiczenia mogłabym wykonywać w domu bez rehabilitanta? Czy jazda na rowerze rzeczywiście jest wskazana?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Ala
gość
02-06-2007, 17:59:00

czesc Ala,ja tez mialam opad stopy i pojawialo sie to na poczatku oslabieniem stopy potem ciagnieciem jej,jedynym wyjsciem bylo przeszczep sciegien a potem dluga rehabilitacja az do dzis a trwa ona 10 lat,aktualnie chodze na elektrosymulacje,sam masuje sobie noge,jezdze rowerem i probuje cwiczyc aby wzmocnic miesień strzalkowy,na razie bez efektu.
gość
03-06-2007, 07:25:00

Co do ćwiczeń to napiszę Wam co ja robiłem i po około miesiąca ustąpiło (w tym też chodziłem na rehabilitacje)
1. stawanie na palcach i przysiady
2.kładziesz stopę na ziemi i zginasz palce tak, aby stopa przesunęła się do przodu (tak z 5cm) i z powrotem
3.noga na kolano i rękoma kręceni kółek stopą
4. I teraz za bardzo nie wiem jak to napisać...hmmm noga na ziemi stojąc i kolano jak najbardziej do przodu,
Jak macie spuchniętą to moczcie ją w szarym mydle -pomaga!
jakby co to pisać 3309852
gość
04-06-2007, 11:50:00

Dziekuyje bardzo za informacje, zaczynam ćwiczenia no i od poniedziałku zaczynam rehebilitacje.
Pozdrawiam, Ala
gość
05-06-2007, 20:49:00

tez mam porazenie ale na chorobowym jest mi dobrze POZDRAWIAM

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: