hej, jesli chodzi o zastrzyki z miligammy to raczej nie poniewaz oprocz witamin z grupy B zawieraja alkohol, moze sa inne zastrzyki dla dzieciaczkow.
poza tym chcialabym sie podzielic z wami moja historia. 3 miesiace temu mialam wypadek samochodowy, zwichniete biodro uwiezilo nerw kulszowy a na dodatek wyłamana miednica. z biodrem ortopedzi poradzili sobie w ciagu kilku godzin po wypadku, polamana miednice zoperowano mi dopiero po tygodniu w zwiazku z powiklaniami po wypadku i innymi chorobami, ale niestety ortopedzi spisali na straty moj nerw strzalkowy. jedyne co zaproponowali to 10 x elektrostymulacja. obecnie jestem pod opieka specjalisty z zakresu rehabiitacji i na miesiac mam rozpisane zabiegi elektrostymulacji, specjalne cwiczenia na stope i ogolno usprawniajace, ponadto bedzie wirówka i laser, i moze cos jeszcze. po wyjsciu ze szpitala ortopedycznego stopa nawet nie drgnela... po 4 tyg od operacji. w domu zaczelam sama cwiczyc przyciagalam do siebie tasma stope, rodzina robila mi masaze i wyginala noge =palce w moim kierunku, i zaczelam sie opalac w domowym solarium philips'a sunmobile 823 = cieplo
+ swiatlo, po tygodniu ruszylam stopa, po dwoch osobno palcami osobno stopa, zdretwienie praktycznie zeszlo, utrzymuje sie lekka opuchlizna. najwazniejsze ze stopa juz nie boli=zasluga antydepresantow ktore dzialaja przeciwbolowo(leki p/padaczkowe tez maja wlasciwosci p/bolowe)
trzeba tez robic cwiczenia z uzyciem naszej podswiadomosci, wydaje sie smieszne ale dziala
trzeba trafic n dobrych specjalistow i da rade sie to wyleczyc jesli nerw byl uciskany, trudniej jest przy jego przerwaniu ale trzeba isc do celu po trupach w tym przypadku i never give up!
Gość 2014-06-20 10:17:09
czy te zastrzyki nadają się dla 7 latka?synek ma porażenie