Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2014, 14:35:01

a jakis innych metod z mezem szukaliscie?
gość
01-10-2014, 14:36:12

jak ja bylem u ortopedy to rozlozyl rece i powiedzial ze on od tego nie jest tylko neurolog..
gość
01-10-2014, 19:55:00

teoretycznie neurolog, ale to ortopeda operuje. Na razie nie szukamy innych metod - mąż chce poczekać do wiosny i wtedy ewentualnie próbować z przszczepem nerwu bądź innymi metoami o ile takie są, ciągle liczymy, że coś się ruszy. Czy ktoś miał może przeszczep nerwu? czy taka operacja daje większe szanse?
gość
01-10-2014, 20:42:25

nie mialem przeszczepu nerwu ale z napewno warto rozwazyc wszystkie mozliwosci, bo jezeli po 10 msc sie nie poprawilo to ciezko ale trzeba walczyc bo byly przypadki gdzie po kilku latach zaczelo cos sie dziac ;) nie mozemy tracic nadzieji ;) z jakiej strony Polski jestescie?
gość
02-10-2014, 16:01:29

Jesteśmy z Białegostoku, u nas nie robią przeszczepów nerwu, wiem, z tego co wyczytałam, że to dość inwazyjna operacja dlatego też na razie poczekamy. Jak długo u Ciebie są problemy z opadającą stopą? jak sobie z tym radzisz? Mój mąz dodatkowo bierze neurovit 3 razy dziennie, kwasy omega i zastrzyki z millgamy raz na jakis czas
gość
03-10-2014, 18:00:04

Ja biore neurovit nivalin i takze miligamme ale wazniejsze od brania lekow jest rehabilitacja... kupilem sobie buty za kostke lekkie i dobrze zesznurowalem i daja lepsze efekty niz plastikowa orteza, ja walcze z tym juz 3 miesiace a mam porazenie od kleczenia ale walcze dalej, wgl nigdy nie przypuszczalem ze przez taki nerw moze opasc cala stopa.,.
gość
03-10-2014, 18:02:07

A w jakich miejscach Twoj masz odczuwa mrowienie/zanik czucia skory na nodze ?
gość
03-10-2014, 19:16:40

mój mąż ma czucie wszędzie, nerw się rozgałęzia zależy gdzie i jak się stykają, cały czas się rehabilituje. W naszym przypadku buty sztywne nie dają efektu, dalej chlapie nogą, ale ponoć bokserskie są zalecane ( u nas się nie sprawdziły
gość
04-10-2014, 06:51:06

ja nie mam czucia nad kostka obszar ok 10 cm do góry i przy duzym palcu .. no zeby sie sprawdzalymusza byc sztywne , ogolnie najlepiej sie sprawdzaja na zime bo sa grube i sztywne ale na nie za wczesnie... w nich nawet lekko biegac moglem ;) a Twoj maz na elektrostymulacje jeszcze chodzi?
gość
05-10-2014, 12:14:34

A maz staral sie o jakis stopien niepelnosprawnosci ? Czy orientujesz sie czy mozna sie starac.. bo walcze z tym 3 miesiace a z praca bylo by latwiej...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: