Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-12-2008, 11:14:00

Ja też miałem porażenie nerwu strzałkowego,brałem zastrzyki (nazwy już nie pamiętam,ale napewno były jakieś witaminy) które były dość bolesne.Oprócz tego,miałem też 10 zabiegów elektrostymulacji i 10 zabiegów galwanizacji.U mnie objawiało się takim lekkim niedowładem lewej stopy.Ale pomogło i jest ok.Pozdrawiam
gość
14-12-2008, 18:58:00

Ja mialem wypadek w wyniku ktorego przeszedlem 5 operacji(alloplastyka stawu biodrowego i porazenie nerwu strzalkowego).Ostatnia operacja byla spowodowana "naprawieniem" braku funkcjonalnosci nerwu strzalkoweog-przeszczepiono sciegno palucha TP i teraz w jakims stopniu jestem w stanie stope podniesc.A bedzie jeszcze lepiej.Wszystko jest wiec mozliwe.Glowa do gory!!!
Początkująca
27-12-2008, 13:06:00

Witam chciałabym dowiedzieć się i zarazem prosić o pomoc,mój mąż był 12 dni w śpiączce we wrześniu dzięki bogu wyszed z tego ale ma jak stwierdzono uszkodzenie nerwu strzałkowego może by wytrzymał ale od 3 miesięcy ma bardzo silne bóle w stopie cały czas jest na tabletkach przeciwbólowych ale i to nie pomaga.Co trzeba zrobić by mu ulżyc.
żywa
gość
25-03-2009, 12:53:00

nj
gość
13-04-2009, 17:43:00

25-03-2009 o 13:53, gość :
mój przyjaciel też był w śpiączce 7 dni i ma tez porazenie nerwu strzałkowego, tyle ze jeszcze przy tym ma złamaną nogę w trzech miejscach,
Jeśli nie pomagają tabletki przeciwbólowe to tylko morfina, ale wiadomo ze tego sie nie dostanie. Jakie tabletki pani mąż bierze? u mojego przyjaciela bardzo dobrze dziala Tramal.
Niech się pani nie martwi, musimy wierzyć, że będzie dobrze!!
gość
08-05-2009, 18:52:00

na regenerację nerwów najlepsze są ...... świeże śledzie.
można kupić w sklepach np. Marcpolu.

kosztują 6-7 zł/kg i dają szybkie efekty (3-5 miesięcy).

mielina do regeneracji potrzebuje miedzi i fosforu, których
chronicznie brakuje ludziom na diecie chlebowo-mlecznej.
gość
11-05-2009, 17:35:00

ja mam problem od 2 lat i nic mi nie pomaga. ponoc czeka mnie operacja
Początkująca
13-05-2009, 08:37:00

a mi uszkodzili nerw podczas operacji stawu skokowego równocześnie infekując ranę pooperacyjną podczas operacji, później oczyszczano ranę grzebiąc w niej, myślałam, że zwariuję z bólu, czułam nerw w całym ciele . Teraz czuję, jak ten nerw źle funkcjonuje, palce mi drżą, cała stopa mi skacze,nie mogę w nocy spać, całość nasila się , gdy zasypiając rozluźniam ciało, czasem już mam tak dosyć, że mogłabym wyskoczyć oknem i nie wiem, co dalej. Neurolog zapisał mi lek :Thiogamma, nic nie pomogło, miesiąc rehabilitacji- pole magnetyczne i laser nic nie pomogły, zwariuje jak nic
Renata
gość
21-05-2009, 20:11:00

witam wszystkich
mam pytanie odnosnie operacji nerwu strzalkowego czy ktos wie:

Jaka jest obecnie szansa na skuteczny przeszczep nerwu na odcinku od stawu kolanowego do konca stopy? Gdziejest najlepszy oddzial/ klinika nie wiem moze gdzies na zachodzie jest większa szansa na skuteczne zoperowanie ?
Niestety jestem w gronie osób, którym rehabilitacja, fizykoterapia nie pomogła. Od 1,5 roku zadnych pozytywnych objawow poza efektem Tinela (uczucie przeszywania prądem przy delikatnym stukaniu w okolice uszkodzenia nerwu), ktory i tak nie przesuwa sie - podobno powinien.
pozdrawiam
gość
21-05-2009, 20:13:00

witam wszystkich
mam pytanie odnosnie operacji nerwu strzalkowego czy ktos wie:

Jaka jest obecnie szansa na skuteczny przeszczep nerwu na odcinku od stawu kolanowego do konca stopy? Gdziejest najlepszy oddzial/ klinika nie wiem moze gdzies na zachodzie jest większa szansa na skuteczne zoperowanie ?
Niestety jestem w gronie osób, którym rehabilitacja, fizykoterapia nie pomogła. Od 1,5 roku zadnych pozytywnych objawow poza efektem Tinela (uczucie przeszywania prądem przy delikatnym stukaniu w okolice uszkodzenia nerwu), ktory i tak nie przesuwa sie - podobno powinien.
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: