Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-06-2008, 20:28:00

Witam. Mam 15 lat i tez mam porazenie nerwu strzalkowego w wyniku ucisku, jestem juz po 6 zabiegach i jutro bede miec dokladne badanie. Mam pytanie do tych ktorzy to wyleczyli:
1. Jak dlugo okolo trwala regeneracja nerwu??
2. Czy po regeneracji nerwu bede mogl grac w pilke nozna??
gość
04-06-2008, 12:47:00

Witam wszystkich po operacji przeszczepu calkowitego biodra dostałem przeczulicy prawej stopy oraz opadajaca stopa i uszkodzenie nerwu strzalkowego. Bół jest nie do wytrzymania bralem morfine i rozne badziewiaste leki nikt mi nie moze pomoc aby recepty wypisuja powoli zalamuje sie bo juz od ponad dwoch miesiecy nie moge spac co mi moze pomoc? nie wiem co mam juz robic z tego bolu
gość
11-06-2008, 18:16:00

Witam , nikt Ci nie pomoże , również jestem po opercji 2 biodra ( endoproteza) pierwsza udała się bardzo dobrze, natomiast przy drugiej miałam podszyty nerw strzałkowy w wyniku czego opadła mi stopa , na początku wcale jej nie czułam ,teraz już chodzę tylko się potykam operację miałam w 11/07. Wiem jaki jest ból i jaka nadwrażliwość , ból i zimno łydki, stopy trzymał mnie przez 2 miesiące. Brałam tramal , 5 miesięcy chodziłam na rehabilitację ,nerw pomału się odbudowuje ( badanie EMG). Ostatnio neurochirug powiedział że nerw odbudowuje się i do 2 lat, choć rozmawiałam z osobami które wyzdrowiały po 4,6 miesiącach. Jak masz pytania to pisz : zuzanka74@wp.pl
gość
13-06-2008, 19:58:00

tez od trzech dni mam to porazenie.... ;/ chciala bym sie dowiedziec ile moze potrwac leczenie tego ???
gość
25-06-2008, 08:25:00

hmmmmm u mnie jest juz lepiej po 3 miesiacach bol ustepuje przeczulica minela ja meczylem sie z okropnym bolem 3 miesiace do tej powy mam jeszcze nerwobole ale jakos juz to wytrzymuje
gość
27-06-2008, 11:29:00

ja też mam opadającą nogę, lekarz powiedział że może być to porażenie m. strzałkowego. boje się. Właśnie szukam dobrego neurologa. Pomóżcie mi. moj numer gg 13171270. proszę piszcie
gość
29-06-2008, 17:06:00

czesc wszystkim. kilka tygodni temu bylam w warszawie u pani prof.podobno najlepszy specjalista w polsce od neurologii byly to konsultacje oprocz niej bylo jeszcze trzech innych lekarzy, ogladali mnie ze wszystkich stron po wizycie niczego konkrtnego sie nie dowiedzialam kazali mi sie zglosic do neurochirurga chociaz cierpie na porazenie od 4 lat byla to dla mnie przykra wiadomosc troche sie balam pomyslam o operacji zreszta neurochirurg z czym innym moze sie kojarzyc. znalazlam specjaliste u siebie w miescie.spoko czlowiek z doswiadczeniem wszystko mi wytlumaczyl,operacja wykluczona jaka ulga ale jedno jest pewne na nasza chorobe nie ma leku nie ma rehabilitacji jesli nerw nie odbuduje sie w jakims czasie to juz mu nic nie pomoze.poprostu trzeba sie z tym pogodzic ja zrszta juz to zrobilam. nie zwracam na to uwagii.polecam wam ksiazke"SUKCES"ksiazke opozytywnym mysleniu.zycze wam powodzenia.glowa do gory.buzka
gość
04-07-2008, 15:43:00

czy po porazeniu nerwu można wrócic do pelnej sprawnosci i normalnie uprawiac sport?? np biegac bo na razie mam problemy
gość
31-07-2008, 18:07:00

hej od miesiąca mam porażenie nerwu starzałkoweo od zbierania truskawek ale do lekarza zgłosiłam sie dopiero po 20 dniach od tego incydentu . dostaławałam zastrzyki: nivalin,witaminy oraz nadal chodze na reghabilitacje(hydroterapia, fizykoterapia, cwiczenia). chciałabym sie dowiedzieć jak długo moze potrwac powrót do "normalnej" formy? i czy od wrzesnia bede mogła nadla tańczyć zawodowo??
gość
16-08-2008, 14:08:00

hej ja tesz mam porazenie nerwu strzalkowego prawej nogi bylam siedem dni w szpitalu tam dostawalam do zylnie zastrzyki i domiesniowe po siedoiu dniach wypisali mnie do domu i przepisali mi leki i w szpiatalu powiedzieli ze po miessuacu ma przejs ale ja zadniej poprawy nie widze poszlam prywatnie do lekarza i mi znów prtzepisal zastrzyki i masaze na tom noge i zobaczymy czy cos pomorze a jakie sa najlepsz zaniegi na porazeie nerwó strzalkowego co przejdzie na bank toroche ,mnie ta noga poboluje ale niewiem czy dobrze czy zle ... podam mój adres mejlowy i czekam na jakies odpowiedzi madziapietras@interia.pl pomuszcie mi sie wyleczyc pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: