Witajcie! czytam to forum, gdyż prawdopodobnie mogę miec ten sam problem co Wy(mam na myśli wszystkich chorych, ale i wasze rodziny-bo również cierpią...) mianowicie mam 26 Lat od ok. 6 Lat zauważam u siebie słabe nogi..tj, stopy ,łydki i uda... moje życie wyglądało raczej normalnie...ale nie dawało mi spokoju dlaczego odczuwam tak ogromną słabość nóg w wieku 15 Lat zacząłem ćwiczyć ogólnorozwojowo, póżniej podnosiłem ciężary przy wadze ok 76kg wyciskałem na ławeczce poziomej leżąc 120kg przy wadze 80kg wyciskałem 130kg...było fajnie o chorobie jakiejś nie wiedziałem wtedy..od pasa w górę potrafiłem się rozbudować jak nie jeden kulturysta....nie jeden rówieśnik mi zazdroscił..w wieku 23 lat zaczęły sie problemy z kręgosłupem-jak sie okazało miałem okrutnie zniszczony kręgosłup 3 przepukliny i ogólnie cała strona A4 rozpisana co ja tam nie mam...cieżko mi było normalnie funkcjonowac popracowałem fizycznie ok 1 godz i następną godzine musiałem się naciągać by przestało boleć...i tak przez 3 Lata. W końcu zrobiłem rezonans magnet MR , następnie operacja tylko jednej przepukliny bo 3 nie można od razu.Trafiłem na fajnego lekarza bo dzień przed operacją zrobił mi MG tj badanie na przewodnictwo nerwów (nie wiem dlaczego..)wykozało że mam słabą przewodnośc nerwów i powiadział, żę może wypadnięty dysk stanowi ucisk na nerw i stąd te dolegliwości. następne badanie odbyło sie miesiąc po operacji-okazało się że czuje się świetnie z moim kręgosłupem nie mam już dolegliwości bólowych związanych z kręgosłupem jak kiedyś i poprawiło się przewodnictwo nerwów w stopie ALE W ŁYDKACH SIE NIE POPRAWIŁO-WRĘCZ POGORSZYŁO...) NASTĘPNE BADANIE 3 MIES PO OPERACJI STWIERDZA ŻE W ŁYDKACH JEST CORAZ GORZEJ-TRAKTOWANIE MOICH NERWÓW I MIĘŚNI PRĄDEM RZĘDU 100mA NIE ROBI NA MNIE WIĘKSZEGO WRAŻENIA...... jest podejrzeniw polineurpoatii...może ma ktoś podobna tytuacje? POzdrawiam wszystkich.