Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2012, 12:26:24

Do KINI : Kiniu powiedz mi proszę jak się czujesz po operacjach stopy? Ja właśnie jestem po operacji 2 tyg od zdjęcia gipsu i wciąż mnie boli pięta i bok stopy po wewnętrznej str miałam nam nacięcie. Moj nr gadu 7795471
pozdrawiam
Agnieszka
gość
16-11-2012, 18:34:34

Kasiu a na jaki rodzaj polineuropati bylas leczona immunoglobiną Pozdrawiam Edyta
Początkująca
04-12-2012, 20:27:55

Witam,
Poszukuję osób, które cierpiały lub cierpią na ból neuropatyczny (neuropatia).
W zamian za zgodę na przeprowadzenie ankiety wynagrodzenie pieniężne.
Preferowane osoby z województwa śląskiego, małopolskiego, opolskiego, łódzkiego i świętokrzyskiego.
Pozdrawiam.
Aneta
gość
05-12-2012, 10:40:19

Witam. Ja mam 21 lat. W 2009r. mialam operacje stop , poniewaz mam CMT. Dowiedzialam sie co to jest dopiero gdy przeczytalam karte z wypisu ze szpitala. Choc problemy mialam od dziecinstwa , ale nikt nie wiedzial co to jest , tylko tyle ze stopy konsko szpotowe i ze nic nie moga zrobic. Bylo juz na tyle zle ze niechcialo mi sie wcale wychodzic z domu, nie umialam ustac na boso a co dopiero chodzic wiec poruszalam sie o kuli. Po operacji chodze bez kul i na boso tez chodze. Nosze normalne buty , nie musze miec ortopedycznych. Po operacji stopy sa spuchniete obolale. Sporo to trwa. Nadal puchna przy dlugim wysilku, upalach lub nieodpowiednich skarpetkach. Tak skarpetach. Osoby z CMT maja slabe krazenie. Noszac podkolanowki lub skarpetki sciskamy lydke przez co pogarszymy krazenie. Wiec albo nie nosic takich rzeczy albo kupowac takie ktore nie maja sciagacza lub go rozcinac. W Ameryce sa o wiele do przodu z leczeniem CMT. W kazdym stanie maja jakas klinike ktora zajmuje sie leczeniem operacyjnym, wspomaga psychoterapia, zajmuje sie rehabilitacja lub po prostu zrzesza osoby chore zeby mogly wymieniac sie doswiadczeniami, tak jak my probujemy to zrobic na forum.
Kolezanka leczyla schorzenie w Poznaniu. Ja w Warszawie .
Nie wiem jak chyba nikt w jakim tempie choroba bedzie postepowac, na jak dlugo operacja przyniesie efekt. Na jednej oczywiscie amerykanskiej stronie wyczytalam ze sa okresy uspienia, przez ktore nie nastupuje pogorszenie. Pocieszajace. No i warto zglosic sie do neurologa. Przypisze on witaminy wzmacniajace miesnie i sciegna, ewentulanie poprawiajace krazenie czy zmniejszajace bol w ciezkich przypadkach. Pozdrawiam
Gothy
gość
06-12-2012, 08:40:15

Gothy czy możesz powiedzieć gdzie miałaś operacje w warszawie?
gość
12-12-2012, 19:17:54

o jaka ankiete chodzi
gość
13-12-2012, 12:59:27

Witam Serdecznie,
Choruje na Polineuropatie czuciowo-ruchową od 15 lat. Przeszukuje internet na bieżąco i „wyławiam” wszelakie informacje dotyczące postępu w "leczeniu" & wykrywaniu tej podstępnej choroby. Przeglądam też nowinki gadżetów ortopedycznych które pomagają w codziennym życiu oraz opisy ludzi jak sobie radzą z codziennością. Chciałbym stworzyć społeczność ludzi chorujących na polineuropatię, neuropatie (czuciową, ruchową, cukrzycowa). Moim celem jest wymiana doświadczeń osób borykających się z tym schorzeniem.
Jeśli chorujesz na polineuropatie, neuropatie i chciałbyś poznać ludzi takich jak Ty czy ja, to proszę pisać na maila: 33wilczek@gmail.com – w grupie raźniej, więcej szczegółów odpowiem na maila.
PS. pomysły, pomoc, propozycje mile widziane – jestem otwarty.
gość
22-12-2012, 14:58:05

Witam wszystkich,
Mam pytanie do osób, które chorują na polineuropatię czuciowo-ruchową, mają wydrążone stopy i posiadają prawo jazdy. Jak Wam się jeździ? Odczuwacie jakiś dyskomfort podczas jazdy? Niepewność?
Basia
gość
25-12-2012, 17:25:19

Witajcie kochani, czy możecie mi podpowiedzieć jakie są konkretne rodzaje polineuropatii poza CMT? jakieś nazwy chorób?
pozdrawiam
Aga
gość
26-12-2012, 21:31:44

Witam ja choruje 6 lat na polineuropatie ruchowo-czuciową.Mam problem z chodzeniem.Miałam ostatnio badanie EMG i opis badania 'MASOWE USZKODZENIE NERWÓW RUCHOWYCH I CZUCIOWYCH' Czy ktoś zna dobrego neurologa z okolic Katowic.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: