Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-03-2009, 21:08:00

Tak jest to polineuropatia czuciowo-ruchowa..(Charcot-Marie-Tooth ) A co do porodu to lekarze nie mówili, że poród naturalny jest przeciw skazany ale takie były u mnie skutki. I myślę że dużą role odegrały tu dwa porody , które przeszłam ..Pozdrawiam..
gość
13-03-2009, 19:47:00

Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma orzeczony stopień niepełnosprawności? Czy z takim orzeczeniem przysługują jakieś zniżki, np. na zakup rowerka stacjonarnego? Jak to się załatwia? Przepraszam za być może naiwne pytania, ale jestem w tym temacie zielona. Gdyby ktoś mógł pomóc swoją odpowiedzią to będę wdzięczna. Asia
gość
16-03-2009, 19:39:00

Witam!Ja również mam stwierdzoną polineuropatię CMT,Gdy rodziłam dzieci nie miałam pojęcia że wogóle jestem chora.Trzy porody nie pogorszyły mojego zdrowia.O chorobie dowiedziałam się dopiero gdy u mojego syna stwierdzono polineuropatię,miałam wtenczas 30lat,pogorszenie stanu zdrowia nastąpiło gdy skończyłam 40 lat.Teraz w wieku 45 lat jestem na rencie,dużą trudność sprawia mi chodzenie,jestem słaba,szybko się męczę.Jak więc widzicie nie u każdej poród powoduje postęp choroby,przeglądając to forum można stwierdzić że każdy przypadek jest inny pomimo że chorujemy na tę samą chorobę.
Co do orzeczenia o stopniu niepełnosprawności to warto go mieć.Jakie są przywileje dla danego stopnia to można sprawdzić w internecie.Pozdrawiam Elżbieta
gość
26-03-2009, 19:41:00

dobry wieczór, ja też choruję od 12 lat na poli...ale od 12 lat kompletnie nic z tym nie robię. Ostatnio pogorszyło mi się dosyć znacznie.problem z chodzeniem, z dlońmi. Czy ktoś może polecić mi jakiegoś dobrego specjalistę na Śląsku?
gość
26-03-2009, 21:16:00

Witam.Niedawno dowiedzieliśmy się, że nasza 12-letnia córka jest chora na polineuropatię.Proszę o namiary na dobrego neurologa z woj.śląskiego.Jezeli są jeszcze podobne strony na temat tej choroby to poproszę o adresy.DZIĘKI.
gość
27-03-2009, 10:12:00

Dla Asi
http://www.skladak.jaw.pl/aktualnosci/?stopien-niepelnosprawnosci,37
gość
27-03-2009, 12:37:00

Dziękuję bardzo za ten link. Asia
gość
27-03-2009, 22:21:00

Na zdrowie Mogę podpowiedzieć - wniosek wypisuje lekarz rodzinny na podstawie dokumentacji lekarskiej (wypisy ze szpitala, wyniki badań, karty zabiegowe z rehabilitacji itp.)
gość
28-03-2009, 07:37:00

dzień dobry,
adresy angielskich stron znajdują się we wcześniejszych postach, 1 czy dwie strony w od końca.
jeżeli chodzi o lekarzy na Śląsku, to mnie prowadzi dr Limańska- Kwolek z Poradni Chorób Mięśni w Centralnym Szpitalu Klinicznym im. K. Gibińskiego w Katowicach- Ligocie.
pozdrawiam
ann

PS
jestem bardzo, bardzo zadowolona, no i inni pacjenci, których spotykam np. na rehabilitacji róznież
gość
28-03-2009, 07:39:00

28-03-2009 o 08:37, gość :
dzień dobry,
adresy angielskich stron znajdują się we wcześniejszych postach, 1 czy dwie strony w od końca.
jeżeli chodzi o lekarzy na Śląsku, to mnie prowadzi Pani doktor Kwolek- Limańska z Poradni Chorób Mięśni w Centralnym Szpitalu Klinicznym im. K. Gibińskiego w Katowicach- Ligocie.
pozdrawiam
ann

PS
jestem bardzo, bardzo zadowolona, no i inni pacjenci, których spotykam np. na rehabilitacji róznież

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: